Cursus


192020 - HAPPY NEW EAR 3-daags workshopfeest   GEANNULEERD
Soort cursus Bijzondere cursussen
Bestemd voor voor instrumentalisten (maximaal 2 pianisten) en zangers
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 04 januari 2019 t/m 06 januari 2019
Tijd (-en) vrijdag vanaf 9.45 uur welkom, einde zondag 17.00 uur
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Daniël Muskitta, Jaap Mulder, Jorge Martinez Galan, Ines Leijen, Pernilla Kannapinn, Elke Jansen, Remco Jacobs, Jochen Hachgenei, Anneke Frankenberg
Prijs Derden: € 390,00 / Leden: € 370,00 / T/m 30 jaar: € 185,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 40,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 30,00
N.B.: Het is niet mogelijk een of twee dagen deel te nemen. Prijs inclusief volpension. N.B. Als je in seizoen 2018-19 meedoet aan twee Music Mix weekends of aan een Music Mix weekend en Happy new ear dan krijg je 20 euro korting. Doe je mee aan beide Music Mix weekends plus Happy new ear dan krijg je 40 euro korting totaal. Vul in bij opmerkingen op het inschrijfformulier als je hiervan gebruik wilt maken. De korting kennen wij na inschrijving toe. Je ontvangt daarvan een bevestiging.
Max. aantal deelnemers90

VOL VOOR PIANO! Zin om het jaar fris en muzikaal te beginnen met gelijkgestemde musici? Om genoeg muzikale energie op te doen voor heel 2019? Doe mee aan Happy New Ear. Je maakt vooraf op het inschrijfformulier je keuze voor de workshops waaraan je wilt meedoen aan.  Iedere dag kun je uit 4 workshops kiezen.Voor een aantal workshops krijg je vooraf muziek ter voorbereiding toegestuurd.

vrijdag 4 januari 2019

TARAF, ROEMEENS EN HONGAARS ZIGEUNERORKEST
Voor: alle instrumentalisten (als je niet chromatisch kunt spelen op je instrument, neem even contact op!) vanaf 2
Docent: Anneke Frankenberg
Wereldberoemd zijn ze: de Taraf de Haïdouks... meer informatie

coco Latin percussie
Daniël Muskitta

Daniël Muskitta (1990) komt uit een muzikaal nest. Van zijn vader leerde hij gitaar spelen; zijn opa en moeder inspireerden hem om piano te spelen. Op school zat hij in diverse bandjes met repertoire uit verschillende genres. Na zijn middelbare school studeerde hij toegepaste compositie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Momenteel studeert hij aan datzelfde instituut klassiek contrabas. Hij is als barokbassist actief bij diverse barokprojecten. In Utrecht is hij contrabasaanvoerder van het studentenorkest USC). Ook speelt hij regelmatig in gerenommeerde popzalen als contrabassist in de rock/popband van Robin Borneman

Jaap Mulder

Klarinettist Jaap Mulder is in 1988 een van de oprichters van wereldmuziekorkest Di Gojim. Al sinds 1984 houdt hij zich bezig met Jiddische cultuur en Balkanmuziek. Als klarinettist behoort hij tot de top van Europa en geeft regelmatig lezingen en workshops op conservatoria en muziekscholen. Sinds 1993 maakt hij voorstellingen voor het basisonderwijs waarin het luisterplezier voorop staat. Jaap Mulder ontwikkelt muziektheatervoorstellingen op basis van wereldmuziek, maakt filmmuziek heeft zich bij de ontwikkeling van de Nederlandstalige programma's van Di Gojim ontpopt als tekstschrijver en componist. Als acteur stond hij naast Bodil de la Parra in een stuk van Judith Herzberg dat werd geregisserd door Frans Weisz. Hij is multi-instrumentalist en bespeelt naast de klarinet ook de bugel, ventieltrombone, tuba, cello, accordeon, piano en mandoline. Met Di Gojim speelt hij in alle theaters van Nederland en op festivals in o.a. Frankrijk, Israël, Duitsland, Polen, Oostenrijk, USA, Spanje en Hongarije.
Jaap speelde samen met oa. Frank London, Bente Kahan, Jan Rokita en Shura Lipovsky en was tijdens het seizoen 2006-2007 muzikant bij het Internationaal Danstheater. In 2008 startte hij de samenwerking met naamgenoot en cabaretier Jaap Mulder in: ‘Hoera het is een Jaap Mulder’, ‘Wompeldons’ en ‘Alles wat je wilt’. In 2012 maakte hij twee documentaires over zijn muziek in Israël en Nederland. Zelf schreef en produceerde hij de voorstellingen Schuim, Roots, Glanzberg en in 2013 ‘Vysotsky, hartstochtelijke lastpost’. Voor meer informatie klik hier.

Jorge Martinez Galan

Jorge Martinez Galán is een Cubaans componist, koordirigent en uitvoerend musicus. Hij studeerde compositie aan het Instituto Superior de Arte in Havana, Cuba. Gedurende vijf jaar was hij artistiek directeur en componist van het Ballet Folklorico de Santiago de Cuba. Als zanger, pianist en percussionist maakt hij deel uit van verschillende ensembles.
In Nederland heeft hij een Cubaanse school voor muziek en dans opgericht: Galan.biz Musica Cubana. Daarnaast richtte hij in 2002 het Coro Cantoro op: een koor bestaande uit vijftig enthousiaste zangers, en in 2010 de stichting Conexion Latina. Jorge dirigeert zijn eigen ensembles Cuban Latin Club en Night Show en maakt zelf de arrangementen en composities. Als gastdocent wordt hij regelmatig uitgenodigd door het ArtEZ Conservatorium, het Codarts Rotterdams Conservatorium en de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ook gaf hij een workshop tijdens Europa Cantat 2009 in Utrecht.

Ines Leijen

Ines Leijen studeerde Schoolmuziek aan het Utrechts Conservatorium, diploma (1e graads) in 1989. Als bijvakken koos zij piano en saxofoon en ook koordirectie en muziektheorie zijn belangrijke onderdelen bij deze studie. Aanvankelijk gaf zij vooral saxofoonlessen en losse workshops op het gebied van zang, ensemble, jazz, theatermuziek, instant composing en improvisatie. Zij specialiseerde zich in de 'wereldmuziek', aanvankelijk Braziliaanse muziek, later Cubaans (salsa) en weer later muziek uit de Balkan. Tegenwoordig dirigeert Ines vijf koren, en geeft workshops o.a. voor Stichting Buitenkunst en Huismuziek. Klik hier voor meer informatie.

Pernilla Kannapinn

Pernilla Kannapinn begon met een klassieke scholing op haar viool. Op haar 16e verhuisde ze naar Ierland waar ze in aanraking kwam met Ierse folkmuziek, waardoor ze de viool in een totaal ander daglicht ging zien en steeds vrijer ging spelen ook zonder gebruik te maken van muzieknotatie. Het ter plekke improviseren, begeleiden van singer-songwriters en Folk bands werd haar grote passie. Later speelde ze ook in een rockband die op Folk geïnspireerde muziek speelde, waarin ze weer andere viooltechnieken ging gebruiken. Tijdens haar vele reizen heeft Pernilla ook gipsy jazz en wereldmuziek leren kennen en spelen. Ze studeert op dit moment Jazz en Pop aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem en is sinds kort haar eigen zigeuner/wereldmuziekband gestart Safron Sun.

Elke Jansen

Elke Jansen is dirigente van vrouwenkoor Zijdelinks, theaterzanggroep Schudden voor Gebruik en zanggroep Vocal Virus, en geeft workshops in alle soorten en maten. Als pianiste, zangeres en componiste werkt ze samen met verschillende podiumkunstenaars, onder wie cabaretière Hester Macrander. Elke schrijft liedjes – tekst én muziek – op maat, en componeert en arrangeert voor verschillende bezettingen. Daarnaast is ze eindredacteur van ZINGmagazine en oprichter van Vocal Vibes. Vocal Vibes, een Arnhemse zangplatform, is er voor iedereen die ook maar íéts met zingen heeft. Voor meer informatie: www.elkejansen.nl

Foto: Ans Dekkers

Remco Jacobs

Remco Jacobs behaalde in 2015 het bachelorsdiploma Musician 3.0 en in 2018 het masterdiploma aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, met als specialisatie compositie bij Jeroen d’Hoe. Tijdens deze opleiding ontwikkelde Remco zich tot een creatief maker van songs en composities; tot projectontwerper en tot begeleider van creatieve processen. Hij maakt muziek die voortkomt uit het spelen met de klank van de vroege bluesmuziek (1920-1940) die hij zich met gitaar en stem eigen heeft gemaakt. Ragtime en Delta blues zijn elementen die hij verweeft in zijn songs. Tijdens zijn studie lag zijn focus ook op het bestuderen van vroege barokmuziek (rond 1600) en het leren bespelen van de barokgitaar. Als barokgitarist maakt hij deel uit van verschillende oude muziekensembles. Remco treedt regelmatig op als solist en in ensembleverband. Hij heeft twee cd’s gemaakt met eigen composities, getiteld: Remco Jacobs (2014) en Upon the wind (2015). Kijk op zijn website.

Jochen Hachgenei

Jochen Hachgenei speelde 15 jaar in de Münchner Xylophoniker gitaar, xylofoon en percussie. Met dit ensemble toerde hij in Duitsland, Oostenrijk Finland, IJsland en El Salvador en maakte hij zijn eerste cd- en radio-opnames. Zijn liefde voor Latijns-Amerikaanse percussie bracht hem naar Nederland voor een studie aan het Rotterdams conservatorium. Jochen speelt in veel Latinorkesten zoals Salsa de Amsterdam, Cha Charanga, Las Siete Potencias, de Cubaan, Son Asi, Tamicos, Tipico Tampoco en sinds 2007 heeft hij zijn eigen band Latin Adventure (www.latinadventure.nl). Sinds 2016 speelt hij pauken in het Estudiantina Ensemble, www.estudiantinaensemble.nl. Naast zijn werk als uitvoerend muzikant is hij docent latin-percussion en geeft les aan kinderen en volwassenen en  in het Muziekpakhuis te Amsterdam.(www.muziekpakhuis.nl) Daar geeft hij ook regelmatig bedrijfs– en familieworkshops percussie.

Anneke Frankenberg

Anneke Frankenberg is violiste in het Charivari Trio (Zuid-Amerikaanse en Oost-Europese muziek), Yesh (joodse muziek) en Csókolom (muziek uit Transsylvanië). Ze heeft veel ervaring met Cubaanse charanga, o.a. in The European Danzón Orchestra. Ze speelde jarenlang Mexicaanse mariachi in Mariachi Tierra Caliente, en Mexicaanse folklore met Chaneque. Momenteel speelt zij regelmatig met Los Mezcales en zangeres Carolina de Holanda. Als klassiek violiste is zij actief in het Nederlands Begeleidingsorkest. Ze maakte tournees naar Cuba, Mexico, Ecuador, de Verenigde Staten en Australië en is te horen op diverse cd’s. Anneke leidt diverse wereldmuziekensembles. Ze wordt veel gevraagd als workshopdocente door verschillende organisaties. Elke paar jaar organiseert zij het Charivari Wereldmuziek Festival met prachtige concerten en workshops. Hier ontmoeten amateurs en professionals elkaar. Voor Het Gelders Orkest organiseerde ze projecten met amateurorkesten en professionals als Robby Lakatos (zigeunermuziek) en Carel Kraayenhof (tango).