195070 - Improviseren kun je leren   GEANNULEERD
Soort cursus Bijzondere cursussen
Bestemd voor Instrumentalisten en zangers: vakmusici en amateurs, die niet of nauwelijks kunnen improviseren, maar daar wel naar verlangen.
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪♪
Tijd (-en) 13.00-17.00 uur
Locatie DUMS De Utrechtse Muziekschool, Utrecht
Docent(-en) Robijn Tilanus
Prijs Derden: € 260,00 / Leden: € 240,00 / T/m 30 jaar: € 120,00
N.B.: Prijs inclusief het boek VRIJ SPEL van Robijn Tilanus. (Wie het boek al heeft kan helaas geen korting krijgen op de cursusprijs). Dit is een cursus zonder een lunch, wel met koffie/thee.
Max. aantal deelnemers10
Uiterste inschrijfdatum31 januari 2019   

Iedereen heeft improvisatietalent. Maar bij velen slaapt dit. In deze cursus krijg je een groot aantal handvatten aangereikt om over de ‘improvisatiedrempel’ te stappen en de wereld van de improvisatie te verkennen. Improvisatiecoach Robijn laat je ervaren hoe heerlijk het is om achter je instrument te gaan zitten en los van de noten iets vanuit je gevoel van het moment te kunnen spelen. Je leert je eigen improvisatiestijl te ontdekken. Als je daarna weer van bladmuziek gaat spelen, merk je dat je minder bang bent om foute noten te spelen. Door te improviseren ga je bovendien componisten beter begrijpen.

De cursus vindt plaats op de volgende zondagen:

10 maart, 7 april en 12 mei 2019

 

Reacties van cursisten

'Ik vond de cursus inspirerend en ben over een drempel geholpen om te gaan improviseren'.
'De cursus was heel leuk, leerzaam en inspirerend, mede door de samenstelling van de groep. Ik ben zeker geïnspireerd om verder te gaan met dit facet van muziek maken'.
'Ik ben aangemoedigd in mijn eigen ontwikkeling. Ik heb vooral geleerd om vrijer te worden en meer zelfvertrouwen m.b.t. de muziek te krijgen'.
'Liefdevolle en gepassioneerde docente die helemaal boven haar vak staat en veel weet'.... meer informatie

fismuziek
Robijn Tilanus

Robijn Tilanus is improvisatiecoach, auteur, improvisatiepianist en componist. Ze begon op haar 7de met pianospelen en volgde lessen bij o.a. Jan Wijn, Willem Brons, Jet Röling en Frank Mol. Naast het staatsexamen klassiek piano behaalde ze ook het doctoraalexamen biologie. Robijn schreef drie boeken over muziekimprovisatie, die samen de trilogie ‘musiceren via hart, handen, hoofd’ vormen. In Klankduiken: moeiteloos musiceren voor iedereen staat het hart centraal. In Vrij spel: de zeven facetten van improviseren de handen en in Kwintessens: een praktische benadering van de harmonieleer het hoofd. Daarnaast componeerde zij o.a. de bundel Again and again: composities voor pianosolo die uitnodigen tot improvisatie. Robijn heeft honderden trainingen, masterclasses, lezingen en workshops gegeven in heel Europa. Zij is oprichter en eigenaar van de Improvisatie Academie en heeft inmiddels vele duizenden mensen geïnspireerd om te gaan improviseren. Ze treedt regelmatig op, vrijwel altijd in geïmproviseerde voorstellingen. Zij speelt ook (alt)viool, altblokfuit, djembé, cajon, conga, bongo’s en marimba. Meer informatie op haar website.