Cursus


195070 - Improviseren kun je leren   GEANNULEERD
Soort cursus Bijzondere cursussen
Bestemd voor Instrumentalisten en zangers: vakmusici en amateurs, die niet of nauwelijks kunnen improviseren, maar daar wel naar verlangen.
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪♪
Tijd (-en) 13.00-17.00 uur
Locatie Utrechts Centrum voor de Kunsten, Utrecht
Docent(-en) Robijn Tilanus
Prijs
(onder voorbehoud van prijsstijgingen, zie alg. voorwaarden)
Derden: € 260,00 / Leden: € 240,00 / T/m 30 jaar: € 120,00
N.B.: Prijs inclusief het boek VRIJ SPEL van Robijn Tilanus. (Wie het boek al heeft kan helaas geen korting krijgen op de cursusprijs). Dit is een cursus zonder een lunch, wel met koffie/thee.
Max. aantal deelnemers10
Uiterste inschrijfdatum31 januari 2019   

Iedereen heeft improvisatietalent. Maar bij velen slaapt dit. In deze cursus krijg je een groot aantal handvatten aangereikt om over de ‘improvisatiedrempel’ te stappen en de wereld van de improvisatie te verkennen. Improvisatiecoach Robijn laat je ervaren hoe heerlijk het is om achter je instrument te gaan zitten en los van de noten iets vanuit je gevoel van het moment te kunnen spelen. Je leert je eigen improvisatiestijl te ontdekken. Als je daarna weer van bladmuziek gaat spelen, merk je dat je minder bang bent om foute noten te spelen. Door te improviseren ga je bovendien componisten beter begrijpen.

De cursus vindt plaats op de volgende zondagen:

10 maart, 7 april en 12 mei 2019

 

Reacties van cursisten

'Ik vond de cursus inspirerend en ben over een drempel geholpen om te gaan improviseren'.
'De cursus was heel leuk, leerzaam en inspirerend, mede door de samenstelling van de groep. Ik ben zeker geïnspireerd om verder te gaan met dit facet van muziek maken'.
'Ik ben aangemoedigd in mijn eigen ontwikkeling. Ik heb vooral geleerd om vrijer te worden en meer zelfvertrouwen m.b.t. de muziek te krijgen'.
'Liefdevolle en gepassioneerde docente die helemaal boven haar vak staat en veel weet'.... meer informatie

fismuziek
Robijn Tilanus

Robijn Tilanus begon op zevenjarige leeftijd met pianospelen, ze maakte haar eerste composities en droomde van het conservatorium. Ze ging biologie studeren en werkte vervolgens enkele jaren als milieudeskundige bij het ministerie van VROM.  Ondertussen bleef ze piano spelen en volgde lessen bij Jet Röling, Frank Mol, Willem Brons en later Jan Wijn en Ramón Valle. In 1991 besloot ze haar baan op te zeggen en haar hart te volgen. In 1992 behaalde zij het staatsexamen klassiek piano. Robijn Tilanus verwierf internationale bekendheid met haar boek KWINTessens: een praktische benadering van de harmonieleer, via improviseren aan de piano, luisteren, spelen, zingen, componeren. Het boek is inmiddels in de vijfde druk en is vertaald in het Duits en Engels. In 2013 verscheen haar boek VRIJ SPEL: de zeven factten van improviseren, een gids voor iedereen die vrij wil leren musiceren. Ook van haar hand is de compositiebundel Again and again, met korte, eenvoudige composities voor piano solo met een uitnodiging tot improvisatie. Zij is oprichter van de Improvisatie Academie, voor trainingen, workshops en privelessen voor iedereen die vrij wil leren improviseren. Robijn Tilanus treedt regelmatig op, vrijwel altijd in geimproviseerde voorstellingen. Naast de piano speelt zij altviool, viool, altblokfluit, djembé, cajon, conga, bongo’s en marimba. Voor meer informatie: www.robijntilanus.nl