193090 - De seizoenen van Piazzolla (tango-orkest)
Soort cursus Instrumentaal
Bestemd voor strijkers, houtblazers, accordeonisten, bandoneonisten, een contrabassist, een pianist en een (semi-akoestische) gitarist
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 30 maart 2019 t/m 31 maart 2019
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Gerard van Duinen
Prijs Derden: € 220,00 / Leden: € 200,00 / T/m 30 jaar: € 100,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 20,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 15,00
N.B.: Prijs inclusief volpension. Lees s.v.p. de toelichting bij de locatie. N.B. Als je in seizoen 2018-19 meedoet aan twee Music Mix weekends dan krijg je 20 euro korting. Vul in bij opmerkingen op het inschrijfformulier als je hiervan gebruik wilt maken. De korting kennen wij na inschrijving toe. Je ontvangt daarvan een bevestiging.
Max. aantal deelnemers21
Uiterste inschrijfdatum15 maart 2019   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

ALLEEN NOG PLAATS VOOR VIOLISTEN en ALTVIOLISTEN!
“Voor mij was tango altijd meer voor de oren dan voor de voeten”, aldus de Argentijnse bandoneonist Astor Piazzolla. Na Piazzolla’s inmenging zag de Argentijnse tango er dan ook voorgoed anders uit! Met zijn suite Las Cuatro Estaciones Porteñas (1965-1970) treedt hij in de voetsporen van Antonio Vivaldi.
We spelen de tangoseizoenen in een arrangement voor tango-orkest, bestaande uit piano, contrabas, bandoneon, accordeon en strijkers. Ook is er ruimte voor enkele houtblazers en een (semi-akoestische) gitarist. We zullen werken aan de specifieke articulatie, de messcherpe ritmes en de grote contrasten, die zo kenmerkend zijn voor de Argentijnse tango.

Reacties van cursisten

'Heel professioneel met veel aandacht voor details, goede uitleg ook individueel, geduldig, sympathiek'.

'Erg prettig, duidelijke aanwijzignen. Midi-opnames en bladmuziek van te voren was fijn'' .

'Inspirerend, heel goede leiding, duidelijk dirigerend'.

'Prachtige muziek. Had niet durven hopen dat het zo goed zou lukken, zowel qua stijl als niveau. Geweldige, enthousiaste docent!'.

ssss
Gerard van Duinen

Gerard van Duinen is bandoneonist, arrangeur en componist, gespecialiseerd in Argentijnse tango. Hij treedt regelmatig op met zijn duo Walton/van Duinen, zangeres Jeannine Flores in Fadango en zijn orkest La Barra. Hij is dirigent en arrangeur van meerdere amateur tango-orkesten en geeft regelmatig workshops voor onder meer Buitenkunst en Huismuziek. Voor meer informatie klik hier.