Cursus


19101 - Muziekweek van Aznavour tot Zelenka
Soort cursus Bijzondere cursussen
Bestemd voor Voor instrumentalisten en zangers. Er is plaats voor maximaal 5 pianisten.
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 14 juli 2019 t/m 19 juli 2019
Tijd (-en) aankomst zondag vanaf 9.00 uur, aanvang cursus 11.00 uur, einde vrijdag na het diner.
Locatie Eigentijdserf, Westelbeers
Docent(-en) Elske Tinbergen, Bien Schijf, Peter van Os, Ines Leijen, Susanne Gersch-Bremmers, Coert Bremmers
Prijs Derden: € 865,00 / Leden: € 805,00 / T/m 30 jaar: € 402,50
Toeslag éénpersoonskamer: € 65,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 100,00
N.B.: de prijs is inclusief volpension.
Max. aantal deelnemers70
Uiterste inschrijfdatum17 mei 2019   Schrijf je in voor deze cursus

VOL VOOR PIANO! Een week voor de avontuurlijke muziekliefhebber! Muziek in de meest uiteenlopende stijlen en genres: van barok tot hedendaagse muziek, van volksmuziek en muziektheater tot experimentele muziek. Voor geïnteresseerden staan ook jazz, improvisatie, zigeunermuziek en salsa weer op het programma. We hanteren allerlei samenstellingen en werkvormen, zodat iedereen optimaal wordt bediend. Groot orkest, groot koor, kamermuziekensembles, duo's, trio's, kwartetten, zowel vocaal als instrumentaal, alles is denkbaar. We bieden diverse workshops, gevarieerde avondprogramma's en daarnaast is er ook nog alle gelegenheid om op zoek te gaan naar speel- of zangmaatjes om in de vrije uren mee te musiceren... meer informatie

DSC09266 DSC09353
DSC09282 DSC09286
Reacties van cursisten

'Superlatieven schieten te kort. Het is een feestelijk, hartelijk, ongekend goed georganiseerd muzikaal samenzijn van hoge kwaliteit met veel vriendschap'.
'Fantastisch! Heb vaker een cursus bezocht maar deze spant de kroon! Professionele aanpak, gezellige sfeer, geduldige docenten, variatie in aanbod en het feit dat voor ieder instrument altijd wel weer een partij gevonden werd.'
'Het was de 21e keer voor mij! Echt topdocenten waar we heel blij mee zijn!'

Elske Tinbergen

Elske Tinbergen studeerde cello bij Ran Varon, Viola de Hoog, Jaap ter Linden en Lucia Swarts. Tevens specialiseerde zij zich in het bespelen van de 5-snarige violoncello piccolo. Masterclasses volgde zij bij Anner Bijlsma. Elske maakte deel uit van het European Union Baroque Orchestra en zij speelde meermaals in Les Musiciens du Louvre o.l.v. Marc Minkowski. Kamermuziek maakt Elske o.a. in duo Tinbergen/Boysen (cd in 2012), het barokensemble Giardino Musicale en La Barca Leyden (cd 'Music at the court of Jülich-Berg') en ze speelt in Musica Poetica en the Northern Consort. Elske is als part-time promovenda verbonden aan de Universiteit Leiden, voor onderzoek naar de Nederlandse cello in de 17e en 18e eeuw en ze is gastdocent historische documentatie aan het Utrechts Conservatorium. In de pers wordt haar spel beschreven als: "intrigerend", "trefzeker" en "alert" en haar solospel "ijzersterk" genoemd. Kijk voor meer info op haar site.

Peter van Os

Peter van Os studeerde accordeon aan het Hilversums Conservatorium met als bijvakken piano, ensembleleiding en arrangeren. Zijn repertoire bestaat uit hedendaags-klassieke muziek, theatermuziek en (balkan)folklore. Als muzikant en componist werkte hij mee aan diverse jeugdtheaterproducties van o.a. Frank Groothof en Opera Xynix. Hij maakte twee producties met zijn eigen jeugdtheatergroep Theater Trovato. Peter geeft accordeonles en workshops balkan en klezmer aan diverse instellingen voor kunstzinnige vorming.

Ines Leijen

Ines Leijen studeerde Schoolmuziek aan het Utrechts Conservatorium, diploma (1e graads) in 1989. Als bijvakken koos zij piano en saxofoon en ook koordirectie en muziektheorie zijn belangrijke onderdelen bij deze studie. Aanvankelijk gaf zij vooral saxofoonlessen en losse workshops op het gebied van zang, ensemble, jazz, theatermuziek, instant composing en improvisatie. Zij specialiseerde zich in de 'wereldmuziek', aanvankelijk Braziliaanse muziek, later Cubaans (salsa) en weer later muziek uit de Balkan. Tegenwoordig dirigeert Ines vijf koren, en geeft workshops o.a. voor Stichting Buitenkunst en Huismuziek. Klik hier voor meer informatie.

Susanne Gersch-Bremmers

Susanne Gersch studeerde blokfluit en traverso. Zij geeft les aan de muziekschool in Leiden, leidt ensembles en is sinds kort dirigent van de blokfluitgroep van de afdeling Zwolle van Huismuziek. Het werken op elk niveau in verschillende muziekstijlen blijft voor haar een uitdaging en een bron van inspiratie.

Coert Bremmers

Coert Bremmers studeerde muziekwetenschap, blokfluit en koordirectie. Hij is sinds 1989 docent aan de muziekschool De Leeuwenkuil in Deventer voor blokfluit, ensembles, klavecimbel en theorie. Hij is dirigent van het kamerkoor Convocaal in Zwolle en actief als cursusleider voor onder andere Huismuziek