Cursus


194291 - Schubertiade
Soort cursus Groot instrumentaal ensemble
Bestemd voor dwarsfluitisten, hoboïsten, klarinettisten, fagottisten, hoornisten, sopraanblokfluitisten, trompettisten, saxofonisten, strijkers en een pianist
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 09 oktober 2019
Tijd (-en) 10.30-16.30 uur
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Christine Brandenburg
Prijs Derden: € 85,00 / Leden: € 75,00 / T/m 30 jaar: € 37,50
N.B.: Lunch is bij de prijs inbegrepen.
Max. aantal deelnemers24
Uiterste inschrijfdatum07 oktober 2019   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

VOL VOOR PIANO!
De term Schubertiade ontstond begin 19e eeuw toen Franz Schubert huiskamerconcerten organiseerde voor zijn vriendenkring die bestond uit collega-componisten en musici. Tegenwoordig worden Schubertiades nog steeds georganiseerd. Het zijn meestal informele bijeenkomsten waarop ongedwongen gemusiceerd wordt door amateurs (letterlijk vertaald: ‘liefhebbers’). Gezelligheid en samenspel staan voorop, muzikale uitdaging is minder van belang. We spelen in één gemengd ensemble een zeer gevarieerd programma dat bestaat uit klassieke muziek, volksmuziek en nostalgische musicals. Voorbereiding noodzakelijk.

N.B. Dit is de eerste dagcursus Schubertiade. Als je aan beide dagen meedoet krijg je € 10 korting op de 2e cursusdag... meer informatie

Schubertiade Schubert
Reacties van cursisten

'Alle lof, goede muziekkeus, prima dirigente, ze  maakt er echt iets van'.
'Een geweldige docente die iedereen op een hoger peil weet te stuwen. Zeer veel geduld en heel erg aardig'.
'Ik vond Christine ontzettend leuk en professioneel zeer goed. Ze had een heel gestructureerd aanpak en wist met  engelengeduld en muzikale autoriteit de repetitie altijd op een leuke en lichte manier door te zetten en ze gaf iedereen persoonlijk aandacht'.
'Heel kundig en goede, duidelijke dirigente'.... meer informatie

Christine Brandenburg

Christine Brandenburg studeerde altviool en klarinet aan het Conservatorium van Amsterdam bij respectievelijk Ervin Schiffer en Ru Otto. Met beide instrumenten was zij als free-lancer actief in kamermuziekensembles (Kegelstatt Trio Amsterdam, Ensemble Zélide) en orkesten (Het Gelders Orkest, Radio Kamer Orkest). Met de barokaltviool speelde zij met barokensembles als La Stravaganza, Les Talens Lyriques, Concerto Köln, en momenteel met Florilegium Musicum. Zij volgde toneellessen en stemtraining en werkte regelmatig mee aan muziektheater- producties, o.a. met Ramses Shaffy en Ileana Melita. Op het gebied van lesgeven is zij zich in de loop der jaren steeds meer gaan toeleggen op orkestdirectie en ensemblecoaching. Ook schreef, arrangeerde en regisseerde zij muzikale voorstellingen met kinderen. Christine Brandenburg werkt als ensembleleider bij Globe te Hilversum en Huismuziek.