Cursus


203020 - Wenen voor koor en strijkers
Soort cursus Koor en instrumentaal ensemble
Bestemd voor zangers SATB en strijkers(viool, altviool, cello en contrabas).
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 15 februari 2020 t/m 16 februari 2020
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Kees Hilhorst, Marjolein Berkvens
Prijs Derden: € 285,00 / Leden: € 265,00 / T/m 30 jaar: € 132,50
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 25,00
N.B.: De prijs is inclusief volpension.
Max. aantal deelnemers46
Uiterste inschrijfdatum13 februari 2020   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Nog plaats voor TENOR, VIOOL en ALTVIOOL!
Wenen: het hart van de klassieke muziek!
Dit weekend biedt een programma voor koor a capella, strijkorkest en de combinatie van beide, met muziek van vier toppers: Haydn, Mozart, Beethoven en Schubert.
Wij houden van een echt doe-weekend, waarbij het musiceren voorop staat. We gaan voor ‘zo goed mogelijk’ en niet voor ‘zo veel mogelijk’. Wat kunnen we leren van elkaar? Strijkers van zangers en vice versa. Plezier in het werkproces vinden we het allerbelangrijkste. We hebben daarom gezocht naar interessant doch haalbaar repertoire van deze grootse componisten. Onder leiding van Kees Hilhorst werken de strijkers aan het derde deel van het Strijkkwartet in F-groot, opus 77, no... meer informatie

Reacties van cursisten

'Marjolein is een echte zangdocent. Heerlijk om bij te werken. Maar ze heeft ook kwaliteit als dirigent en daarbij altijd positief. Dat stimuleerde geweldig'.

'Ze hebben beiden een diepe indruk op mij gemaakt: muzikaal, bevlogen en vrolijk'.

'Beiden goed, prima, samenwerking, deskundig en bevlogen, ze inspireren, zijn enthousiast en goed benaderbaar'.

beethoven vienna
Kees Hilhorst

Kees Hilhorst is professioneel violist en barokviolist. Hij leidde voorstellingen van Bastien en Bastienne van Mozart, La Serva Padrona van Pergolesi en Brandenburgse concerten in Amsterdam-Zuid-Oost. Op de universiteiten van Christchurch en Dunedin gaf hij lezingen en masterclasses barokviool. Kees speelt in diverse barokorkesten zoals Le Chardon, Esprit Consort, Brabantsch Muzyk Collegie, Florilegium Musicum en the Northern Consort. Kees gaf 17 jaar lang les op de muziekscholen van Zaltbommel, Amsterdam-Zuid-oost en Veenendaal. Momenteel heeft hij privé lespraktijk in Arnhem. Naast zijn drukke barokprogramma houdt hij zich bezig met hedendaagse muziek en wandelen.

Marjolein Berkvens

Marjolein Berkvens is voornamelijk werkzaam als zangdocent in de omgeving van Arnhem. Ze geeft al jaren met veel plezier les als privé docente aan volwassenen en jongeren. Voor kinderen richtte zij in 2003 Zangschool Spelenderwijs op. Daarnaast was zij jarenlang dirigent van een vrouwenkoor en een kamerkoor. Als soliste is ze te horen bij koorconcerten, met een klein barokensemble of met liederen. Meer informatie op de website van Marjolein.