Cursus


204200 - Sweelinck Psalm 150 voor koor en instrumentaal ensemble   GEANNULEERD
Soort cursus Koor en instrumentaal ensemble
Bestemd voor zangers SATB, een organist (kistorgel), vier hoge instrumentalisten (violisten, dwarfluitisten, traversospelers, blokfluitisten, klarinettisten) en vier lage instrumentalisten (altviolisten, cellisten, baroktrombonisten, fagottisten)
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Datum 18 april 2020
Tijd (-en) 10.00-17.00 uur
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Hebe de Champeaux
Prijs
(onder voorbehoud van prijsstijgingen, zie alg. voorwaarden)
Derden: € 85,00 / Leden: € 75,00 / T/m 30 jaar: € 37,50
N.B.: Lunch is bij de prijs inbegrepen.
Max. aantal deelnemers28
Uiterste inschrijfdatum16 april 2020   

GEANNULEERD WEGENS HET CORONAVIRUS! Verplaatst naar 27 september in Akoesticum.
Deze cursus is gewijd aan twee werken van Jan Pieterszoon Sweelinck: ‘De profundis’ uit de Cantiones sacrae uit 1619 en ‘Or soit loué l'Éternel’, de beroemde Franstalige zetting van psalm 150 uit Livre Troisième des Pseaumes de David uit 1614. De 8-stemmige psalm 150 van Sweelinck is een feestelijke, vrolijke, muzikale toonzetting van een van de Geneefse Psalmen. Met verweven polyfonie en elementen typisch voor het madrigaal, is dit een van de meesterwerken van de ‘laatste der grote polyfonisten’.
‘Jan van Amsterdam’ (Sweelinck dus) was een beroemde organist... meer informatie

Reacties van cursisten

'Hebe is een flinke inspirerende kracht!'

'Fantastisch! Vlot en enthousiast en zeer gedegen voorbereid qua lesopbouw. Compliment!'

sweelinck
Hebe de Champeaux

Hebe de Champeaux is een Nederlands-Amerikaanse dirigent, violist en mezzosopraan. Ze begon op haar vierde met viool spelen. Ze studeerde viool aan de San Francisco State University waar ze cum laude afstudeerde. Ze behaalde een masterdiploma orkestdirectie aan de Indiana University Bloomington en een bachelorsdiploma koordirectie aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Ze studeerde zang bij James McCray, aan de McCray Studio of Vocal Arts; bij Capucine Chiaudani en bij Ira Siff. Hebe nam deel aan directiemasterclasses over de hele wereld bij onder andere Kurt Masur, Jorma Panula, Boris Hinchev en Colin Metters. In seizoen 2004-2005 was ze assistent-dirigent van het Opera Theater van de Indiana University. In 2007 won ze de Jury's Prize bij de Bela Bartok International Opera Conducting Competition en recent kreeg zij een eervolle vermelding bij het Taki Concordia Fellowship voor vrouwelijke dirigenten. Hebe is verbonden als dirigent aan het Autunno Ensemble, het Leiden English Choir, het Audite Nova Kamerkoor en het Symfonieorkest van de Gelderse Vallei. Ze heeft Kinderkoor de Nieuwendammertjes opgericht in 2016, en geeft vioolles bij Studio de Champs.  Ze organiseerde het Tormis Koorfestival Amsterdam in 2010. Daarnaast geeft ze workshops bij Stichting Buitenkunst en De Nederlandse Opera. Kijk voor meer informatie op haar website.

Misschien vind je deze cursussen ook interessant: