Cursus


204270 - Kroatische klapa voor mannenstemmen   GEANNULEERD
Soort cursus Beginners
Bestemd voor zangers (mannen)
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 09 mei 2020
Tijd (-en) 10.30-17.00 uur
Locatie Dekenkapel in de Pieterskerk, Utrecht
Docent(-en) Tatiana Lina
Prijs Derden: € 80,00 / Leden: € 70,00 / T/m 30 jaar: € 35,00
N.B.: Lunch is bij de prijs inbegrepen.
Max. aantal deelnemers40
Uiterste inschrijfdatum09 april 2020   

GEANNULEERD WEGENS HET CORONAVIRUS! Deze cursus wordt wellicht opnieuw aangeboden in seizoen 2021-22.
Klapa
(betekenis: een groep vrienden) is traditionele a capella-zang uit Dalmatië, een streek in Kroatië. De 3- of 4-stemmig getoonzette liederen bezingen de liefde, de drank, het land en de zee. De hoofdelementen van klapa zijn harmonie en melodie; ritme speelt zelden een belangrijke rol. Een traditionele klapa-groep bestaat uit mannen (maximaal tien), maar recent zijn vrouwelijke zanggroepen ook populair geworden.
De klapa-traditie is springlevend en neemt veel verschillende vormen aan: van spontaan zingen op de straten en pleinen van de Dalmatische steden tot uitvoeringen op de podia van Zagreb, Parijs of San Francisco... meer informatie

Reacties van cursisten

'Geweldig! Tatiana is een prachtmens! Ze was inspirerend, enthousiast, gestructureerd. Het repertoire zat er voldoende in aan het eind van de cursus en ze kwam met goede tips'.

'Zoals altijd: Tatiana is een dijk van een docente, inspirerend, helder in haar begeleiding, geduldig, met fris enthousiasme en altijd leuke aanvullende info over de muziek'.

'Heel erg goed. Zeer enthousiast en gedreven. Bijzonder goede dirigent'.

klapa mannenkoor
Tatiana Lina

Tatiana Lina is in Rusland geboren en kreeg haar theater- en muziekopleiding in St. Petersburg. In 1992 kwam Tatiana als actrice naar Nederland voor een theaterproject. Vanaf die tijd woont ze in Amsterdam en is ze werkzaam als professioneel actrice, zangeres, componist en muziek- en theaterdocent. In 1996 richtte ze samen met drie andere actrices het a capella kwartet Rusalki op waarvoor ze meer dan 100 arrangementen maakte van de traditionele liederen uit verschillende landen. Tatiana geeft veel zangworkshops en dirigeert twee koren: de Amsterdamse vocale groep Angels en het Wereldkoor Haarlem. Ter ondersteuning van haar snel groeiende nieuwe carrière studeerde Tatiana van 2011 tot 2014 koordirectie (klassieke en lichte muziek). Ze blijft zich verdiepen in de traditionele muziek en maakt haar eigen studiereizen naar verschillende landen op zoek naar meer kennis over polyfonische zang. Voor meer informatie klik hier.

Misschien vind je deze cursussen ook interessant: