Cursus


194141 - Johannes Ciconia O Rosa bella
Soort cursus Oude muziek
Bestemd voor
zangers SATB en blokfluitisten, gambisten, vedelspelers, luitspelers en baroktrombonisten (andere instrumentalisten kunnen eventueel meespelen na overleg)... meer informatie
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Datum 09 november 2019
Tijd (-en) 10.00 - 17.00 uur
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Christopher Kale, Jacqueline Dubach
Prijs
(onder voorbehoud van prijsstijgingen, zie alg. voorwaarden)
Derden: € 105,00 / Leden: € 95,00 / T/m 30 jaar: € 47,50
N.B.: Lunch is bij de prijs inbegrepen.
Max. aantal deelnemers20
Uiterste inschrijfdatum06 november 2019   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

VOL voor LUIT.
“O rosa bella, o dolce anima mia, non mi lassar morire in cortesia.”

Op veler verzoek wederom een cursusdag met laatmiddeleeuws repertoire! Dit keer met werk van Johannes Ciconia (Luik ca.1370Padua 1412).
Voor de ware liefhebber heeft deze bijzondere componist geen introductie nodig. Die weet dat Ciconia als geen ander moeiteloos Franse ars nova (polyfoon en ritmisch) met Noord-Italiaanse trecento (eenvoudig, vocaal en met veel versiering) combineerde tot een soepele, nieuwe muzikale stijl. Die stijl verkennen we op deze dag in veel facetten. Natuurlijk kan O Rosa bella, Ciconia’s ‘tophit’, daar niet bij ontbreken!
Van deelnemers wordt verwacht dat zij ensemble-ervaring hebben; zelf hun instrument kunnen stemmen; hun muziek goed voorbereiden en solistisch een partij kunnen bezetten... meer informatie

Reacties van cursisten

‘Beide docenten zijn zeer inspirerend. Uiterst bekwaam. Ik vind het geweldig om zo'n dag samen met hun met deze prachtige muziek bezig te kunnen zijn’.

‘De docenten zijn leuk en kordaat, positief en bemoedigend met veel ervaring’.

 ‘Groot voordeel was dat ze elkaar kennelijk al kenden en geweldig samen werkten. Ze waren zeer kundig en wisten ons spelen van onsamenhangend gebroddel tot prachtige muziek om te vormen’.

Sus une fonteyne leonardo 2
Christopher Kale

Tenor Christopher Kale studeerde cum laude af aan de Boston University en won een internationale beurs voor studie in Amsterdam bij Max van Egmond. Hij is voornamelijk actief in Renaissance en Middeleeuwse muziek als lid van onder meer Cappella Pratensis, Fortuna en het Nederlands Kamerkoor. Hij maakte veel CD-opnamen en soleerde in oude muziek festivals over de hele wereld zoals Utrecht, Boston en Salzburg.

Jacqueline Dubach

Jacqueline Dubach studeerde blokfluit en specialiseerde zich al tijdens haar studie in de uitvoeringspraktijk van Middeleeuwse- en Renaissance-muziek. Daartoe volgde zij lessen bij vooraanstaande specialisten in dit vakgebied zoals Pedro Memelsdorf (Bologna) en verschillende docenten van de Schola Cantorum Basiliensis (Basel). Naast haar blokfluitstudie studeerde zij baroktrombone en middeleeuwse schuiftrompet bij baroktrombonist Charles Toet in Den Haag, en gregoriaans aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek. Jacqueline speelde met verschillende oude muziekensembles in concerten en op festivals in binnen- en buitenland, en is de drijvende kracht achter Fortuna, een ensemble dat zich wijdt aan de Ars Nova van de Lage Landen. Met Fortuna trad zij op in festivals voor oude muziek in binnen- en buitenland zoals het Festival van Vlaanderen Antwerpen (Laus Polyphoniae), het Festival SEVIQC (Slovenië), het Festival de Musique Ancienne (Parijs) en de Dag Oude Muziek 2009 (Alden Biesen). In september 2008 kwam de SACD Adieu vous di van Fortuna uit bij Aliud Records. www.ensemble-fortuna.nl Als docente geeft Jacqueline workshops, cursussen en lezingen rond het thema muziek uit middeleeuwen en renaissance. Zij is als blokfluitdocente verbonden aan CKV De Kubus in Lelystad, waar zij ook barokensemble "Camerata de Lelie" leidt. Voor meer informatie over Ensemble Fortuna klik hier.