Cursus


193220 - Cubaanse zang
Soort cursus Wereldmuziek en Music Mix weekenden
Bestemd voor zangers SATB
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 16 november 2019 t/m 17 november 2019
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Jorge Martinez Galan
Prijs Derden: € 230,00 / Leden: € 210,00 / T/m 30 jaar: € 105,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 25,00
N.B.: De prijs is inclusief volpension. Lees s.v.p. de toelichting bij de locatie. N.B. Als je in seizoen 2019-20 meedoet aan twee Music Mix weekends dan krijg je 20 euro korting. Vul in bij opmerkingen op het inschrijfformulier als je hiervan gebruik wilt maken. De korting kennen wij na inschrijving toe. Je ontvangt daarvan een bevestiging.
Max. aantal deelnemers30
Uiterste inschrijfdatum15 november 2019   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Tijdens deze workshop word je door de Cubaanse musicus Jorge Martinez Galán ingewijd in de specifieke stijlkenmerken van de swingende Cubaanse koormuziek.
Cubaanse muziek is sterk beïnvloed door de komst van West-Afrikaanse slaven en Spaanse immigranten, die elk hun eigen tradities meebrachten naar het eiland. De daardoor ontstane vermenging van genres en stijlen is indrukwekkend en vrolijk makend! Neem bijvoorbeeld de son, die het resultaat is van de mix tussen het Spaanse canción, een lied voor stem en gitaar en Afrikaanse ritmes voor percussie-instrumenten uit Congo.
Op haar beurt is Cubaanse muziek van invloed geweest op de ontwikkeling van bijvoorbeeld de Latijns-Amerikaanse tango, salsa en rumba, de West-Afrikaanse afrobeat, de Ghanese high-life, de Europese flamenco, maar ook op de jazz en de Arabo-Cubaanse muziek... meer informatie

Reacties van cursisten

'Zeer inspirerende en enthousiasmerende docent.' (Proeflokaal 2018).

cubaans cuban music
Jorge Martinez Galan

Jorge Martinez Galán is een Cubaans componist, koordirigent en uitvoerend musicus. Hij studeerde compositie aan het Instituto Superior de Arte in Havana, Cuba. Gedurende vijf jaar was hij artistiek directeur en componist van het Ballet Folklorico de Santiago de Cuba. Als zanger, pianist en percussionist maakt hij deel uit van verschillende ensembles.
In Nederland heeft hij een Cubaanse school voor muziek en dans opgericht: Galan.biz Musica Cubana. Daarnaast richtte hij in 2002 het Coro Cantoro op: een koor bestaande uit vijftig enthousiaste zangers, en in 2010 de stichting Conexion Latina. Jorge dirigeert zijn eigen ensembles Cuban Latin Club en Night Show en maakt zelf de arrangementen en composities. Als gastdocent wordt hij regelmatig uitgenodigd door het ArtEZ Conservatorium, het Codarts Rotterdams Conservatorium en de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ook gaf hij een workshop tijdens Europa Cantat 2009 in Utrecht.