Cursus


193250 - Taraf, Roemeens en Hongaars zigeunerorkest
Soort cursus Wereldmuziek en Music Mix weekenden
Bestemd voor
Alle instrumentalisten zijn welkom. Er is plaats voor 1 pianist die bereid is een eigen elektrische piano mee te nemen... meer informatie
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 16 november 2019 t/m 17 november 2019
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Anneke Frankenberg
Prijs Derden: € 230,00 / Leden: € 210,00 / T/m 30 jaar: € 105,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 25,00
N.B.: De prijs is inclusief volpension. Lees s.v.p. de toelichting bij de locatie. N.B. Als je in seizoen 2019-20 meedoet aan twee Music Mix weekends dan krijg je 20 euro korting. Vul in bij opmerkingen op het inschrijfformulier als je hiervan gebruik wilt maken. De korting kennen wij na inschrijving toe. Je ontvangt daarvan een bevestiging.
Max. aantal deelnemers30
Uiterste inschrijfdatum14 november 2019   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

ALLEEN NOG PLAATS VOOR GEVORDERDE SPELERS!
Wereldberoemd zijn ze: de Taraf de Haïdouks. Lautari (zigeunermuzikanten) uit Clejani in Roemenië, die hun orkest (taraf) hebben vernoemd naar de plaatselijke Robin Hoods. Nog altijd klinkt hun muziek even puur en herkenbaar. Het woord lautari is afgeleid van lauta: het Roemeense woord voor luit. In de loop van de tijd is de betekenis ervan uitgebreid naar spelers en zangers van traditionele muziek in het algemeen, ongeacht het instrument dat zij bespelen. Lautari maken muziek bij sociale gelegenheden op het platteland, vooral bij huwelijksvieringen, die wel een heel weekend kunnen duren. In deze workshop spelen we muziek van zigeuners uit Hongarije, Roemenië en Transsylvanië... meer informatie

Reacties van cursisten

‘Anneke is heel goed en zet er een flink tempo in’

‘Super, veel kennis, veel humor.’

‘De docent vond ik erg bekwaam en prettig. Ze gaf duidelijke praktische adviezen.’

 

Frankenberg, Anneke, foto Frans Eppink
Anneke Frankenberg

Anneke Frankenberg is violiste in het Charivari Trio (Zuid-Amerikaanse en Oost-Europese muziek), speelt met zangeres Anouk Dorfmann joodse muziek en in Csókolom muziek uit Transsylvanië. Ze heeft veel ervaring met Cubaanse charanga, o.a. in The European Danzón Orchestra en sinds kort in de fonkelnieuwe band Groovando. Ze speelde jarenlang Mexicaanse mariachi in Mariachi Tierra Caliente, en Mexicaanse folklore met Chaneque. Momenteel speelt zij regelmatig met Los Mezcales en zangeres Carolina de Holanda.
Als klassiek violiste is zij actief in het Nederlands Begeleidingsorkest. Ze maakte tournees naar Cuba, Mexico, Ecuador, de Verenigde Staten en Australië en is te horen op diverse cd’s.
Anneke leidt de wereldmuziekensembles Méli-Mélo en El Duende, en wordt regelmatig gevraagd als workshopdocente door verschillende organisaties. Elke paar jaar organiseert zij het Charivari Wereldmuziek Festival met prachtige concerten en workshops. Hier ontmoeten amateurs en professionals elkaar. In opdracht van Het Gelders Orkest maakte ze speciale projecten met amateurorkesten en topmuzikanten als Robby Lakatos (zigeunermuziek) en Carel Kraayenhof (tango).