Cursus


193250 - Taraf, Roemeens en Hongaars zigeunerorkest
Soort cursus Music Mix weekenden (o.a. wereldmuziek)
Bestemd voor Alle instrumentalisten zijn welkom, behalve pianisten. Als je niet chromatisch kunt spelen op je instrument, neem even contact op!
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 16 november 2019 t/m 17 november 2019
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Anneke Frankenberg
Prijs Derden: € 230,00 / Leden: € 210,00 / T/m 30 jaar: € 105,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 25,00
N.B.: De prijs is inclusief volpension. Lees s.v.p. de toelichting bij de locatie. N.B. Als je in seizoen 2019-20 meedoet aan twee Music Mix weekends dan krijg je 20 euro korting. Vul in bij opmerkingen op het inschrijfformulier als je hiervan gebruik wilt maken. De korting kennen wij na inschrijving toe. Je ontvangt daarvan een bevestiging.
Max. aantal deelnemers30
Uiterste inschrijfdatum16 augustus 2019   Schrijf je in voor deze cursus

Wereldberoemd zijn ze: de Taraf de Haïdouks. Lautari (zigeunermuzikanten) uit Clejani in Roemenië, die hun orkest (taraf) hebben vernoemd naar de plaatselijke Robin Hoods. Nog altijd klinkt hun muziek even puur en herkenbaar. Het woord lautari is afgeleid van lauta: het Roemeense woord voor luit. In de loop van de tijd is de betekenis ervan uitgebreid naar spelers en zangers van traditionele muziek in het algemeen, ongeacht het instrument dat zij bespelen. Lautari maken muziek bij sociale gelegenheden op het platteland, vooral bij huwelijksvieringen, die wel een heel weekend kunnen duren. In deze workshop spelen we muziek van zigeuners uit Hongarije, Roemenië en Transsylvanië. Geweldige muziek: melancholiek en meeslepend, soms virtuoos en snel, soms langzaam (vooral ’s avonds heel laat…) en vaak ook dansbaar... meer informatie

Frankenberg, Anneke, foto Frans Eppink
Reacties van cursisten

 ‘Anneke is heel goed en zet er een flink tempo in’

 ‘Super, veel kennis, veel humor.’

‘De docent vond ik erg bekwaam en prettig. Ze liet een ieder in hun waarde en gaven duidelijke praktische adviezen.’

 

Anneke Frankenberg

Anneke Frankenberg is violiste in het Charivari Trio (Zuid-Amerikaanse en Oost-Europese muziek), Yesh (joodse muziek) en Csókolom (muziek uit Transsylvanië). Ze heeft veel ervaring met Cubaanse charanga, o.a. in The European Danzón Orchestra. Ze speelde jarenlang Mexicaanse mariachi in Mariachi Tierra Caliente, en Mexicaanse folklore met Chaneque. Momenteel speelt zij regelmatig met Los Mezcales en zangeres Carolina de Holanda. Als klassiek violiste is zij actief in het Nederlands Begeleidingsorkest. Ze maakte tournees naar Cuba, Mexico, Ecuador, de Verenigde Staten en Australië en is te horen op diverse cd’s. Anneke leidt diverse wereldmuziekensembles. Ze wordt veel gevraagd als workshopdocente door verschillende organisaties. Elke paar jaar organiseert zij het Charivari Wereldmuziek Festival met prachtige concerten en workshops. Hier ontmoeten amateurs en professionals elkaar. Voor Het Gelders Orkest organiseerde ze projecten met amateurorkesten en professionals als Robby Lakatos (zigeunermuziek) en Carel Kraayenhof (tango).