Cursus


193141 - Max Bruch Octet voor strijkers
Deze cursus is volgeboekt. Schrijf je in voor de reservelijst voor kans op een plaats of extra cursus.
Soort cursus Kamermuziek
Bestemd voor 3 violisten, 2 altviolisten, een cellist en een contrabassist
Niveau ♪♪♪♪ t/m ♪♪♪♪♪
Data 23 november 2019 t/m 24 november 2019
Tijd (-en) aanvang zaterdag 10.00 – einde zondag 17.00 uur
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Miranda Rademaker
Prijs Derden: € 330,00 / Leden: € 310,00 / T/m 30 jaar: € 155,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 25,00
N.B.: De prijs is inclusief volpension.
Max. aantal deelnemers7
Uiterste inschrijfdatum21 november 2019   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Na de succesvolle weekends in 2017 en 2018 waarin respectievelijk het Octet van Mendelssohn en het Octet van Niels Gade op het programma stonden, lijkt een nieuwe traditie ontstaan: acht mensen werken twee dagen lang heerlijk intensief aan een muziekstuk. Violiste Miranda Rademaker neemt daarbij de eerste vioolpartij voor haar rekening om, vanuit die spelende positie, de cursisten op ervaren, enthousiaste en kundige wijze door dit strijkersrepertoire te loodsen.
Bij de componist Max Bruch (1838-1920) zullen veel violisten denken aan zijn eerste vioolconcert; altviolisten wellicht aan zijn Romance en cellisten aan Kol Nidrei.
Minder bekend is dat Bruch aan het eind van zijn leven prachtige kamermuziek heeft geschreven, waaronder het Octet, op... meer informatie

Reacties van cursisten

'Alleen maar lof over de manier waarop zij het lesgeven en het spelen van de zware solopartij combineerde, en tegelijk een leuke sfeer in het geheel bracht.'
'Fantastisch, inspirerend, goede manier van studeren en een enorm gezellig mens!'
'Miranda is in deze rol onovertrefbaar. Enthousiast, positief en stimulerend.'

Max Bruch
Miranda Rademaker

Miranda Rademaker kreeg haar eerste vioollessen op 9-jarige leeftijd van Rita Holsheimer op de muziekschool in Rotterdam. Ze werd aangenomen op de jongtalentafdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en kreeg vioolles van Qui van Woerdekom. Na haar middelbare school vervolgde ze haar vioolstudie op hetzelfde conservatorium bij o.a Theodora Geraets en Vera Beths. Al tijdens haar studie bouwde ze aan een eigen lespraktijk; veel van haar leerlingen zijn inmiddels zelf beroepsmusicus geworden. Daarnaast speelde ze in diverse orkesten, o.a. Sinfonietta Amsterdam en Sinfonia Rotterdam. Gaandeweg ontdekte ze dat naast het lesgeven haar passie ligt bij kamermuziek. In 2009 werd Klassiek op Zuid opgericht waarin in allerlei formaties kamermuziek wordt gemaakt met vergevorderde amateurs en semi-professionals, met in totaal 30 concerten per jaar! Daarnaast coacht Miranda regelmatig ensembles bij Vakir en Stichting Kamermuziekcontact. Ze werkt ook graag met mensen die pas op latere leeftijd voor het eerst een muziekinstrument gaan spelen. Sinds 2015 geeft ze in Rotterdam zelfs leiding aan een apart ensemble voor deze doelgroep. Ze werkt graag serieus in een fijne, harmonieuze sfeer, waarbij iedere speler, van welk niveau dan ook, optimaal tot zijn/haar recht komt.