Cursus


193290 - Blazersensemble
Soort cursus Kamermuziek
Bestemd voor dwarsfluitisten, hoboïsten, klarinettisten, fagottisten en hoornisten.
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 07 december 2019 t/m 08 december 2019
Tijd (-en) Start zaterdag 10.00 uur, einde zondag 17.00 uur
Locatie De Glind, De Glind
Docent(-en) Ingrid Slangen, Francien Post
Prijs Derden: € 270,00 / Leden: € 250,00 / T/m 30 jaar: € 125,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 10,00
N.B.: De prijs is inclusief volpension.
Max. aantal deelnemers20
Uiterste inschrijfdatum07 oktober 2019   Schrijf je in voor deze cursus

VOL VOOR DWARSFLUIT, KLARINET EN FAGOT! Samen muziek maken in een kwintet met vijf verschillende houtblaasinstrumenten levert een rijkdom aan kleuren. Het vraagt om samenwerken en goed naar elkaar luisteren. Het is de kunst om elkaars rol te onderkennen! Het samen onderzoeken, ontdekken en afspraken maken, zorgt voor een gezamenlijke interpretatie en dat maakt samen musiceren uniek. Hierbij is vooral belangrijk: lekker durven en doen!
Dit jaar werken we in de kwintetbezetting aan het Blaaskwintet in g-klein van Paul Taffanel; een relatief lang repertoirestuk waarvoor je een goede conditie nodig hebt. Voor de dixtuorbezetting hebben we juist gekozen voor een aantal kortere stukken die erg de moeite waard zijn, maar die te kort zijn voor een heel weekend... meer informatie

hoornist en fagottist
Reacties van cursisten

'De docenten vulden elkaar mooi aan, een goed koppel!'

'Uitdagend om mensen van verschillend niveau goed te laten samenspelen, dat ging prima'.

Ingrid Slangen

Ingrid Slangen behaalde haar diploma muziektherapie in Amersfoort. Vervolgens studeerde ze klarinet aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze zich specialiseerde in het spelen en begeleiden van kamermuziek. Aansluitend werkte ze als klarinetdocent twaalf jaar lang aan de Muziekschool van Alphen aan den Rijn waar ze zich onder andere toelegde in het coachen van ensembles en bijzondere formaties. Zes jaar lang was Ingrid Slangen dirigent van het opleidingsorkest van de ‘Corus Harmonie’ in Beverwijk. Door schoolmuziek aan het Conservatorium van Amsterdam te gaan studeren kon ze haar brede muzikale kennis en vaardigheden nog verder verdiepen en kreeg ze een baan als muziekdocent op een middelbare school. De veelzijdigheid van Ingrid Slangen komt naar voren als je de diversiteit van haar werk bekijkt: muziek- en CKV-docent op een middelbare school, een eigen klarinetpraktijk en de begeleiding van twee klarinetensembles. Daarnaast dirigeert ze het opleidingsorkest Liefde voor Harmonie in Roelofarendsveen en Jong Arti in Alphen aan den Rijn. Ze valt regelmatig in als repetitor bij andere orkesten/ensembles en is een veelgevraagd ensemblecoach. Ingrid Slangen is ook als uitvoerend musicus actief in diverse kamermuziekensembles waaronder het Aglaia-ensemble.

Francien Post

Francien Post studeerde fluit aan het Utrechts Conservatorium bij Abbie de Quant (Aantekening Orkestspel bij Emile Biessen). In 1990 behaalde zij haar diploma Docerend Musicus, een jaar later het Solistendiploma, waarna ze haar studie afrondde met een Aantekening Kamermuziek. Al sinds haar opleiding speelt Francien Post in diverse kamermuziekensembles. Daarnaast is ze regelmatig als soliste betrokken bij diverse uitvoeringen. Ze treedt in duoformatie op met harpiste Judith Jamin en pianiste Corien van den Berg. Met haar en cellist Sander Westphal vormt ze sinds enkele jaren Trioforte. Francien heeft 2 cd’s opgenomen: in 2012 de cd European Tour (fluit en kerkorgel) en een jaar later de cd VIBES!, een live-registratie van een concert met Judith Jamin. Als docente heeft ze sinds 1996 in haar woonplaats Amersfoort een privélespraktijk, waarin ze lesgeeft aan zowel kinderen als volwassen, beginners en gevorderden. Veel van haar leerlingen zijn actief in kamermuziekensembles en symfonie-orkesten. Een aantal leerlingen wint geregeld prijzen op diverse concoursen. Samen met Corien en Judith is ze een van de oprichters van Muziek opMaat Amersfoort, een samenwerkingsverband van gedreven en inspirerende muziekdocenten.  Daarnaast verzorgt Francien Post diverse workshops, jureert ze bij fluitconcoursen en werkt ze als kamermuziek coach. Ook gaf ze voor de Nederlandse Fluit Academie van Emily Beynon, solo fluitiste bij het Concertgebouw Orkest, les aan talentvolle kinderen tot 12 jaar.