Cursus


204110 - Communiceren? Kom musiceren!
Soort cursus Groot instrumentaal ensemble
Bestemd voor blazers en strijkers (geen pianist).
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪
Datum 12 januari 2020
Tijd (-en) 10.00-17.00 uur
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Ingrid Slangen
Prijs
(onder voorbehoud van prijsstijgingen, zie alg. voorwaarden)
Derden: € 100,00 / Leden: € 90,00 / T/m 30 jaar: € 45,00
N.B.: Lunch is bij de prijs inbegrepen.
Max. aantal deelnemers24
Uiterste inschrijfdatum09 januari 2020   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

“Hakuna Matata!
 Ain't no passing craze
 It means no worries
 For the rest of your days…….”

In deze cursus is de muziek van Disney het uitgangspunt voor fijn samenspel. Iedereen kent wel een Disney film! Maar ken je ook de muziek die in de film voorkomt? Soms betreft het bestaande klassieke muziek die door de tekenfilm extra bekend is geworden. Het horen van juist deze klassieke stukken roept dan misschien wel beelden uit Disney films op. Soms wordt er speciaal voor Disney films prachtige muziek gecomponeerd, die erg de moeite waard is om mee aan de slag te gaan. Denk aan het vrolijke ‘Hakuna Matata’ uit de Lion King, aan het intense gebed van Esmeralda uit De Klokkenluider van de Notre Dame, aan de swingende Baloe uit het Jungle Book en aan de hartstocht waarmee Elsa uit Frozen het lied Let It Go’ zingt!
Samenspel: wat komt daar nu allemaal bij kijken? Waar moet je op letten? Hoe kan je los van je partij komen om ook naar anderen te kunnen luisteren? Hoe kan je dat allemaal zorgeloos (Hakuna Matata!) oefenen?
Docente Ingrid Slangen geeft tips, oefeningen en aanwijzingen en zal door praktisch aan de slag te gaan het plezier in samenspel zeker verhogen! Voorbereiding noodzakelijk... meer informatie

jungle book
Ingrid Slangen

Ingrid Slangen is een veelzijdig klarinettist, ensemblecoach en creatief procesbegeleider. De verbinding tussen mens en muziek staat centraal in haar werk. Na haar opleiding tot muziektherapeut studeerde ze klarinet aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze zich specialiseerde in kamermuziek. Aansluitend werkte ze als klarinetdocent aan de muziekschool van Alphen aan den Rijn waar ze zich toelegde op het coachen van ensembles en bijzondere formaties. Daarnaast dirigeerde ze opleidingsorkesten en initieerde en ontwikkelde ze diverse samenspeelprojecten. Met de studie Docent Muziek aan het Conservatorium van Amsterdam heeft ze haar brede muzikale kennis en vaardigheden verder verrijkt. Lange tijd werkte ze naast haar klarinet- en ensemblecoachpraktijk als muziek- en CKV-docent aan een middelbare school. Daar heeft ze haar pedagogische en didactische kwaliteiten ingezet om diverse muzikale projecten te realiseren. Als uitvoerend musicus is Ingrid Slangen actief in diverse kamermuziekensembles. Ze valt regelmatig in als dirigent en repetitor bij uiteenlopende orkesten en ensembles en bij Huismuziek. Haar enthousiasme en passie voor muziek past ze graag toe in creatieve muzikale uitdagingen.