Cursus


204110 - Communiceren? Kom musiceren!
Soort cursus Groot instrumentaal ensemble
Bestemd voor blazers en strijkers (geen pianist).
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪
Data 12 januari 2020
Tijd (-en) 10.00-17.00 uur
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Ingrid Slangen
Prijs Derden: € 100,00 / Leden: € 90,00 / T/m 30 jaar: € 45,00
N.B.: Lunch is bij de prijs inbegrepen.
Max. aantal deelnemers24
Uiterste inschrijfdatum23 december 2019   Schrijf je in voor deze cursus

“Hakuna Matata!
 Ain't no passing craze
 It means no worries
 For the rest of your days…….”

In deze cursus is de muziek van Disney het uitgangspunt voor fijn samenspel. Iedereen kent wel een Disney film! Maar ken je ook de muziek die in de film voorkomt? Soms betreft het bestaande klassieke muziek die door de tekenfilm extra bekend is geworden. Het horen van juist deze klassieke stukken roept dan misschien wel beelden uit Disney films op. Soms wordt er speciaal voor Disney films prachtige muziek gecomponeerd, die erg de moeite waard is om mee aan de slag te gaan. Denk aan het vrolijke ‘Hakuna Matata’ uit de Lion King, aan het intense gebed van Esmeralda uit De Klokkenluider van de Notre Dame, aan de swingende Baloe uit het Jungle Book en aan de hartstocht waarmee Elsa uit Frozen het lied Let It Go’ zingt!
Samenspel: wat komt daar nu allemaal bij kijken? Waar moet je op letten? Hoe kan je los van je partij komen om ook naar anderen te kunnen luisteren? Hoe kan je dat allemaal zorgeloos (Hakuna Matata!) oefenen?
Docente Ingrid Slangen geeft tips, oefeningen en aanwijzingen en zal door praktisch aan de slag te gaan het plezier in samenspel zeker verhogen! Voorbereiding noodzakelijk... meer informatie

jungle book
Ingrid Slangen

Ingrid Slangen behaalde haar diploma muziektherapie in Amersfoort. Vervolgens studeerde ze klarinet aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze zich specialiseerde in het spelen en begeleiden van kamermuziek. Aansluitend werkte ze als klarinetdocent twaalf jaar lang aan de Muziekschool van Alphen aan den Rijn waar ze zich onder andere toelegde in het coachen van ensembles en bijzondere formaties. Zes jaar lang was Ingrid Slangen dirigent van het opleidingsorkest van de ‘Corus Harmonie’ in Beverwijk. Door schoolmuziek aan het Conservatorium van Amsterdam te gaan studeren kon ze haar brede muzikale kennis en vaardigheden nog verder verdiepen en kreeg ze een baan als muziekdocent op een middelbare school. De veelzijdigheid van Ingrid Slangen komt naar voren als je de diversiteit van haar werk bekijkt: muziek- en CKV-docent op een middelbare school, een eigen klarinetpraktijk en de begeleiding van twee klarinetensembles. Daarnaast dirigeert ze het opleidingsorkest Liefde voor Harmonie in Roelofarendsveen en Jong Arti in Alphen aan den Rijn. Ze valt regelmatig in als repetitor bij andere orkesten/ensembles en is een veelgevraagd ensemblecoach. Ingrid Slangen is ook als uitvoerend musicus actief in diverse kamermuziekensembles waaronder het Aglaia-ensemble.