204230 - Barokversieringen maken
Soort cursus Oude muziek
Bestemd voor Alle instrumentalisten zijn welkom, m.u.v. pianisten, organisten en klavecinisten. Er wordt gespeeld op A= 440 Hz.
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Datum 19 januari 2020
Tijd (-en) 10.00-17.00 uur
Locatie De Kom, Nieuwegein
Docent(-en) Robert de Bree
Prijs Derden: € 105,00 / Leden: € 95,00 / T/m 30 jaar: € 47,50
N.B.: Lunch is bij de prijs inbegrepen.
Max. aantal deelnemers14
Uiterste inschrijfdatum16 januari 2020   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

In de baroktijd werden niet alle noten die moesten klinken ook daadwerkelijk in de bladmuziek genoteerd. Muzikanten wisten zelf welke versieringen ze toe mochten voegen en konden op die manier hun creativiteit laten zien.
Versieringen aanbrengen in de muziek is geen eenvoudige zaak, daarom pakken we het in deze workshop stapje voor stapje aan en creëren zo een stevige basis.
Aan de hand van korte stukjes ensemblemuziek die je vooraf bestudeert, leer je in deze cursus al spelend en onderzoekend verschillende manieren om muziek te versieren. Hoe versier je renaissancemuziek, hoe barokmuziek? Kunnen we zelfs aan muziek van Mozart versieringen toevoegen? Wat zijn de verschillen, de overeenkomsten? Hoeveel schrijf je van tevoren op? Waar vind je je opties?
Er gaat een wereld voor je open als je je verdiept in de kunst van het versieringen maken! De vaardigheden die je in deze workshop opdoet, zullen van pas komen bij nieuwe stukken die je op je repertoire neemt.
Aan deze cursus kunnen tien tot vijftien deelnemers meedoen... meer informatie

Reacties van cursisten

'Geweldig leuk! Robert was heel enthousiast en stimulerend. De les was bijzonder leerzaam.'

'Zowel mensen met veel als met weinig ervaring konden goed meedoen.'

'Robert is een bijzondere leraar. Hij is enthousiast over het spelen van muziek, geeft je veel vertrouwen om zelf iets te doen.'

versieringen The
Robert de Bree

Robert de Bree is blokfluitist, barokhoboïst, improvisator en docent. Hij reisde met zijn instrumenten de hele wereld over. In 2010 debuteerde hij als solist in het Concertgebouw in Amsterdam en hij speelde in veel ensembles, zoals The Amsterdam Baroque Orchestra o.l.v. Ton Koopman, L’Arpeggiata, AKAMUS, Budapest Festival Orchestra, Holland Baroque en o.l.v. Sir John Elliot Gardiner in de BBC Proms. Ook speelde hij met blokfluitist Erik Bosgraaf. Robert was succesvol op concoursen als het Prinses Christina Concours en het Oude Muziek Concours in Brugge. Hij was jurylid van de Open Recorder Days Amsterdam samen met o.a. Marion Verbruggen en Bert Honig. Daarnaast werkte hij samen met Loes Luca, Karel de Rooy en speelde hij blokfluit in de bioscoopfilm Michiel de Ruyter.  Robert heeft een aanstelling als improvisatiedocent aan het Conservatorium van Den Haag. Hieraan is een tienjarig onderzoek voorafgegaan in het uitvoeren en onderwijzen van historische improvisaties met The Scroll Ensemble. Zijn overtuiging is dat iedereen kan improviseren. Kijk voor meer informatie op zijn website