199380 - Blokfluitonderhoud
Soort cursus Instrumentenbouwcursus
Bestemd voor Iedereen die een blokfluit wil leren onderhouden.
Niveau ♪ t/m ♪♪♪♪
Datum 14 december 2019
Tijd (-en) 10.00-17.00 uur
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Jan Bouterse
Prijs Derden: € 70,00 / Leden: € 60,00 / T/m 30 jaar: € 30,00
N.B.: Ben je 30 jaar of jonger ├łN lid van Bouwerskontakt? Dan krijg je 50% korting op de prijs voor cursusleden van Huismuziek. Wie 30 jaar of jonger is krijgt de korting toegekend na toezending van een identiteitsbewijs. De korting geldt als je op het moment van inschrijven 30 of jonger bent. Aan bouwleden wordt de korting na inschrijving automatisch toegekend.
Max. aantal deelnemers20
Uiterste inschrijfdatum13 december 2019   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Deze cursus is bedoeld voor blokfluitisten die meer willen leren over hun instrument en het onderhoud ervan. Er kan van alles aan de hand zijn met bijvoorbeeld de klank of de stemming van het instrument; het instrument kan hees zijn of slecht aanspreken. Ook zaken als loszittende tappen, slecht sluitende kleppen, scheuren en schimmelaantasting komen aan bod. Wat kun je als speler zelf aan onderhoud doen? Wanneer moet je deskundige hulp inroepen?  

Jan Bouterse is een ervaren blokfluitbouwer en -reparateur; hij heeft ook veel onderzoek gedaan naar historische instrumenten en zal daarover op deze cursusdag een en ander vertellen.

Deelnemers wordt verzocht om naast hun instrument(en) ook de onderhoudsspullen mee te nemen die ze gewoonlijk gebruiken.

Meer informatie: Jan Bouterse, 0172-445957, info@mcjbouterse.nl

 

P1090667-stilleven-blokfluitonderhoud
Jan Bouterse

Jan Bouterse is blokfluit- en traversobouwer. Hij is hoofdredacteur van de Bouwbrief en heeft tal van publicaties op zijn naam staan. Kijk voor meer informatie op zijn website.

Bouwcursus ja