Cursus


199390 - Instructiedag houtdraaien
Soort cursus Instrumentenbouwcursus
Bestemd voor
Deze cursus is bedoeld voor beginnende instrumentenbouwers en - als opfriscursus - voor bouwers die al enige jaren ervaring hebben... meer informatie
Niveau ♪ t/m ♪♪♪♪
Data 02 november 2019
Tijd (-en) inloop vanaf 12.00 uur, begin cursus 12.30 uur.
Locatie Werkplaats Houtwerk/Bouwerskontakt, Ede
Docent(-en) Jan Bouterse
Prijs Derden: € 60,00 / Leden: € 40,00 / T/m 30 jaar: € 20,00
N.B.: Ben je 30 jaar of jonger ├łN lid van Bouwerskontakt? Dan krijg je 50% korting op de ledenprijs. Korting wordt toegekend na toezending (per e-mail of post) van een identiteitsbewijs met geboortedatum. De korting geldt als je op het moment van inschrijven 30 of jonger bent.
Max. aantal deelnemers20
Uiterste inschrijfdatum02 september 2019   Schrijf je in voor deze cursus

Op deze dag worden door een ervaren houtdraaier de basisprincipes van het houtdraaien uitgelegd: zoals de eisen waaraan een draaibank moet voldoen (daarbij: veiligheid bij het werken!), het voorbereiden van het hout, het opspannen van het hout op de draaibank, het gebruik van verschillende soorten beitels, het draaien van holle stukken hout (fluitdelen), en het afwerken van het hout. Verder wordt instructie gegeven over het onderhoud, slijpen en wetten van beitels.

Verder kunnen op deze instructiedag de deelnemers ook zelf aan de slag. Voor geschikte stukken hout wordt gezorgd, maar deelnemers kunnen ook eigen hout meenemen.

Deze cursus is bedoeld voor beginnende instrumentenbouwers en - als opfriscursus - voor bouwers die al enige jaren ervaring hebben... meer informatie

IMG_2643-Bouwzolder-houtdraaien IMG_8155-AnnetHeusdens-draaibank

xx

Bouwcursus ja