193230 - Songwriting
Soort cursus Wereldmuziek en Music Mix weekenden
Bestemd voor zangers SATB
Niveau ♪ t/m ♪♪♪♪
Data 16 november 2019 t/m 17 november 2019
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Daniël Muskitta, Remco Jacobs
Prijs Derden: € 230,00 / Leden: € 210,00 / T/m 30 jaar: € 105,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 25,00
N.B.: De prijs is inclusief volpension. Lees s.v.p. de toelichting bij de locatie. N.B. Als je in seizoen 2019-20 meedoet aan twee Music Mix weekends dan krijg je 20 euro korting. Vul in bij opmerkingen op het inschrijfformulier als je hiervan gebruik wilt maken. De korting kennen wij na inschrijving toe. Je ontvangt daarvan een bevestiging.
Max. aantal deelnemers15
Uiterste inschrijfdatum15 november 2019   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Heb je altijd al een lied willen schrijven voor iemand die je dierbaar is of voor een speciale gelegenheid? Of wil je zomaar dat ene deuntje uitwerken waar je al jaren mee rondloopt? Deze workshop is voor iedereen die graag een eigen lied wil schrijven. Van inspiratie tot uitvoerbaar stuk is ons doel!
De twee workshopdagen zijn opgedeeld in verschillende sessies waarin we, aan de hand van het originele materiaal, diverse aspecten van songwriting zullen behandelen: het schrijven van een songtekst; het componeren van de muziek en de performance, ofwel het optreden. We bekijken en analyseren ook enkele beroemde bestaande liederen.
Eerst zullen we collectief een lied schrijven, om alle verschillende onderdelen van het componeerproces aan te raken. Daarna gaan we aan de slag met je eigen compositie. Elementen die voorbij komen zijn: poëzie, structuur van het lied (akkoorden, couplet, refrein etc.), arrangement en performance. Bespeel je een instrument? Neem dat dan vooral mee: gitaar, doedelzak of neusfluit, het maakt niet uit wat je speelt... meer informatie

Reacties van cursisten

‘Twee jonge mannen die elkaar heel goed aanvoelden en aanvulden. Ze namen voor iedereen de tijd. Dat deden ze met een liefde en blijmoedigheid die je zelden treft. Wat ze ook heel goed deden wat positieve feedback geven’.

 ‘De docenten hebben met iedereen keihard gewerkt, ongelooflijk en voor alle deelnemers een individueel resultaat mogelijk gemaakt. Een grote prestatie, heel professioneel’.

‘Klasse, deze twee jongens! Ze zijn tegelijkertijd bescheiden en vakkundig en geven daarnaast heel duidelijk richting aan het creatieve proces’.... meer informatie

DSC05452
Daniël Muskitta

Daniël Muskitta (1990) komt uit een muzikaal nest. Van zijn vader leerde hij gitaar spelen; zijn opa en moeder inspireerden hem om piano te spelen. Op school zat hij in diverse bandjes met repertoire uit verschillende genres. Na zijn middelbare school studeerde hij toegepaste compositie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. In 2019 behaalde Daniël zijn bachelor klassiek contrabas op het Utrechts Conservatorium. Hij vervolgt nu zijn studie klassiek contrabas en barokcontrabas aan de conservatoria van Utrecht en Den Haag. Als barokbassist is hij actief in diverse barokensembles. In Utrecht is hij contrabasaanvoerder van het studentenorkest USC). Ook speelt hij regelmatig in gerenommeerde popzalen als contrabassist in de rock/popband van Robin Borneman.

Remco Jacobs

Remco Jacobs behaalde zijn bachelor en master Musician 3.0 aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, met als specialisatie compositie bij Jeroen D’hoe. Hij ontwikkelde zich tot een creatief maker van songs en composities; tot projectontwerper en tot begeleider van creatieve processen. Zijn muziek komt o.a. voort uit het spelen met de klank van de vroege bluesmuziek (1920-1940) die hij zich met gitaar en stem eigen heeft gemaakt. Tijdens zijn studie heeft hij zich ook toegelegd op het bestuderen van vroege barokmuziek en het bespelen van de barokgitaar. Remco geeft leiding aan de creatieve broedplaats Touchstone in Utrecht en trad op onder de naam Kinsmit. Hij heeft drie solo-albums gemaakt met eigen werk. Zijn nieuwste album is Talking Troposphere (2022) die hij maakte met zijn eigen band. Met multi-instrumentalist Juliana Hahn vormt hij het duo Poems Ago, en brengt hij een programma dat is geïnspireerd op Ierse poëzie. Meer informatie vind je op zijn website