Cursus


193230 - Songwriting
Soort cursus Wereldmuziek en Music Mix weekenden
Bestemd voor zangers SATB
Niveau ♪ t/m ♪♪♪♪
Data 16 november 2019 t/m 17 november 2019
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Daniël Muskitta, Remco Jacobs
Prijs Derden: € 230,00 / Leden: € 210,00 / T/m 30 jaar: € 105,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 25,00
N.B.: De prijs is inclusief volpension. Lees s.v.p. de toelichting bij de locatie. N.B. Als je in seizoen 2019-20 meedoet aan twee Music Mix weekends dan krijg je 20 euro korting. Vul in bij opmerkingen op het inschrijfformulier als je hiervan gebruik wilt maken. De korting kennen wij na inschrijving toe. Je ontvangt daarvan een bevestiging.
Max. aantal deelnemers15
Uiterste inschrijfdatum15 november 2019   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Heb je altijd al een lied willen schrijven voor iemand die je dierbaar is of voor een speciale gelegenheid? Of wil je zomaar dat ene deuntje uitwerken waar je al jaren mee rondloopt? Deze workshop is voor iedereen die graag een eigen lied wil schrijven. Van inspiratie tot uitvoerbaar stuk is ons doel!
De twee workshopdagen zijn opgedeeld in verschillende sessies waarin we, aan de hand van het originele materiaal, diverse aspecten van songwriting zullen behandelen: het schrijven van een songtekst; het componeren van de muziek en de performance, ofwel het optreden. We bekijken en analyseren ook enkele beroemde bestaande liederen.
Eerst zullen we collectief een lied schrijven, om alle verschillende onderdelen van het componeerproces aan te raken... meer informatie

Reacties van cursisten

‘Twee jonge mannen die elkaar heel goed aanvoelden en aanvulden. Ze namen voor iedereen de tijd. Dat deden ze met een liefde en blijmoedigheid die je zelden treft. Wat ze ook heel goed deden wat positieve feedback geven’.

 ‘De docenten hebben met iedereen keihard gewerkt, ongelooflijk en voor alle deelnemers een individueel resultaat mogelijk gemaakt. Een grote prestatie, heel professioneel’.

‘Klasse, deze twee jongens! Ze zijn tegelijkertijd bescheiden en vakkundig en geven daarnaast heel duidelijk richting aan het creatieve proces’.... meer informatie

DSC05452
Daniël Muskitta

Daniël Muskitta (1990) komt uit een muzikaal nest. Van zijn vader leerde hij gitaar spelen; zijn opa en moeder inspireerden hem om piano te spelen. Op school zat hij in diverse bandjes met repertoire uit verschillende genres. Na zijn middelbare school studeerde hij toegepaste compositie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. In 2019 behaalde Daniël zijn bachelor klassiek contrabas op het Utrechts Conservatorium. Hij vervolgt nu zijn studie klassiek contrabas en barokcontrabas aan de conservatoria van Utrecht en Den Haag. Als barokbassist is hij actief in diverse barokensembles. In Utrecht is hij contrabasaanvoerder van het studentenorkest USC). Ook speelt hij regelmatig in gerenommeerde popzalen als contrabassist in de rock/popband van Robin Borneman.

Remco Jacobs

Remco Jacobs behaalde in 2015 het bachelorsdiploma Musician 3.0 en in 2018 het masterdiploma aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, met als specialisatie compositie bij Jeroen d’Hoe. Tijdens deze opleiding ontwikkelde Remco zich tot een creatief maker van songs en composities; tot projectontwerper en tot begeleider van creatieve processen. Hij maakt muziek die voortkomt uit het spelen met de klank van de vroege bluesmuziek (1920-1940) die hij zich met gitaar en stem eigen heeft gemaakt. Ragtime en Delta blues zijn elementen die hij verweeft in zijn songs. Tijdens zijn studie lag zijn focus ook op het bestuderen van vroege barokmuziek (rond 1600) en het leren bespelen van de barokgitaar. Als barokgitarist maakt hij deel uit van verschillende oude muziekensembles. Remco treedt regelmatig op als solist en in ensembleverband. Hij heeft twee cd’s gemaakt met eigen composities, getiteld: Remco Jacobs (2014) en Upon the wind (2015). Kijk op zijn website.