Eigentijdserf is een mooi, modern conferentiecentrum gelegen is in een bosrijke en rustige omgeving. Alle zalen en slaapkamers zijn gelijkvloers. Er zijn elf zalen om in te musiceren. Er zijn twee- en eenpersoonskamers die voorzien zijn van douche en toilet. Een eenpersoonskamer kun je aanvragen op het inschrijfformulier en hiervoor is een toeslag verschuldigd. We zijn blij met iedereen die bereid is een kamer te delen.
GROEPSTAXI
Huismuziek regelt een groepstaxi vanaf het station Tilburg. De kosten hiervoor zijn voor rekening van de cursist en zijn afhankelijk van het aantal reserveringen.
MINDERVALIDEN
Eigentijdserf is helemaal ingesteld op mindervalide mensen en heeft daar ook een erkenning voor gekregen. Er zijn totaal 6 kamers speciaal ingericht voor mindervaliden en 3 invalidentoiletten. Alles is er bovendien gelijkvloers. Er is ook een geleidelijn voor blinden en slechtzienden. Geef op je inschrijfformulier aan als je van deze voorzieningen gebruik wilt maken.
ZOMERWEKEN
Bij de zomerweken die op zondagochtend beginnen, is het mogelijk zaterdagavond al aan te komen. De kosten daarvoor bedragen € 31,50 inclusief ontbijt. Op vrijdagochtend moet je de kamer om 10.00 uur verlaten. Behoud van de kamer op de dag van vertrek kost € 17,50. De kosten hiervoor dien je zelf ter plaatse te voldoen.
Er zijn ook fietsen aanwezig die gasten kunnen gebruiken.
BEDDEN en HANDDOEKEN
De bedden moet je (met uitzondering van de kerstcursus) zelf opmaken. Lakenpakket met handdoeken liggen klaar.
Een week voor de avontuurlijke muziekliefhebber! Muziek in de meest uiteenlopende stijlen en genres: van barok tot hedendaagse muziek, van volksmuziek en muziektheater tot experimentele muziek. Voor geïnteresseerden staan ook jazz, improvisatie, zigeunermuziek en salsa weer op het programma. We hanteren allerlei samenstellingen en werkvormen, zodat iedereen optimaal wordt bediend. Groot orkest, groot koor, kamermuziekensembles, duo's, trio's, kwartetten, zowel vocaal als instrumentaal, alles is denkbaar. We bieden diverse workshops, gevarieerde avondprogramma's en daarnaast is er ook nog alle gelegenheid om op zoek te gaan naar speel- of zangmaatjes om in de vrije uren mee te musiceren. Het avondprogramma is voor de hele groep en elke avond anders! Naast het uitgebreide aanbod dat er altijd is voor instrumentalisten, is er bij voldoende belangstelling ook een apart aanbod voor koorzangers... meer informatie
Een week voor de avontuurlijke muziekliefhebber! Muziek in de meest uiteenlopende stijlen en genres: van barok tot hedendaagse muziek, van volksmuziek en muziektheater tot experimentele muziek. Voor geïnteresseerden staan ook jazz, improvisatie, zigeunermuziek en salsa weer op het programma. We hanteren allerlei samenstellingen en werkvormen, zodat iedereen optimaal wordt bediend. Groot orkest, groot koor, kamermuziekensembles, duo's, trio's, kwartetten, zowel vocaal als instrumentaal, alles is denkbaar. We bieden diverse workshops, gevarieerde avondprogramma's en daarnaast is er ook nog alle gelegenheid om op zoek te gaan naar speel- of zangmaatjes om in de vrije uren mee te musiceren. Het avondprogramma is voor de hele groep en elke avond anders! Naast het uitgebreide aanbod dat er altijd is voor instrumentalisten, is er bij voldoende belangstelling ook een apart aanbod voor koorzangers.
De dagindeling ziet er in grote lijnen als volgt uit: 8.00-8.45 uur ontbijtbuffet 9.00-10.30 uur twee orkesten (als er voldoende zangers zijn ook een koor), gevolgd door koffie 11.00-12.15 uur workshop naar keuze (maandag, dinsdag, woensdag en donderdag) 12.30 uur lunch (koud) 13.30-14.30 uur pauze voor iedereen 14.30-15.45 uur vrij musiceren, gevolgd door thee 16.15-17.15 uur koor voor iedereen 17.30 uur avondeten (warm) 19.30-20.30 uur avondprogramma (elke avond een ander programma), gevolgd door pauze 21.00-22.00 uur vervolg avondprogramma
Reacties van cursisten
'Superlatieven schieten te kort. Het is een feestelijk, hartelijk, ongekend goed georganiseerd muzikaal samenzijn van hoge kwaliteit met veel vriendschap'. 'Fantastisch! Heb vaker een cursus bezocht maar deze spant de kroon! Professionele aanpak, gezellige sfeer, geduldige docenten, variatie in aanbod en het feit dat voor ieder instrument altijd wel weer een partij gevonden werd.' 'Het was de 21e keer voor mij! Echt topdocenten waar we heel blij mee zijn!'
Elske Tinbergen studeerde cello bij Ran Varon en barokcello bij Viola de Hoog, Jaap ter Linden en Lucia Swarts. Tijdens haar masterstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag specialiseerde zij zich in het bespelen van de 5-snarige violoncello piccolo. Daarnaast volgde zij masterclasses bij Anner Bijlsma. Elske is mede-oprichter van het barokensemble Giardino Musicale, een veelzijdig kamermuziekensemble. Ook speelde zij vele concerten met de klavecinist Jörn Boysen, waarmee ze in 2012 een cd met Nederlandse barokmuziek met solo sonates van Willem de Fesch en Alexis Magito opnam. Elske is ook te horen op andere cd's: 'Rameau: une symphonie imaginaire' (Musiciens du Louvre; Edison 2006) en 'Music at the court of Jülich-Berg' (La Barca Leyden; Gouden Label 2012). Door de jaren heen speelde zij in binnen- en buitenlandse barokorkesten: het European Union Baroque Orchestra, Musiciens du Lovre, Musica Poetica en The Northern Consort. Met Ensemble l'Esprit Musical was Elske prijswinnaar op het Internationale Van Wassenaer Concours. In de pers wordt haar spel beschreven als: "intrigerend" en "ijzersterk". De Nederlandse componist Daan Manneke noemde haar weergave van zijn 'Tombeau pour Ton de Leeuw' "betoverend" (2015). Elske heeft een passie voor lesgeven in zowel cello als barokcello. Voor de Vereniging Huismuziek geeft zij regelmatig cursussen ensemblespel en barokinterpretatie. Bij Huismuziek Amersfoort is zij dirigente en artistiek leider van het amateur cello-ensemble Spiccato. Daarnaast wordt Elske regelmatig gevraagd als repetitor bij andere ensembles. In juni 2018 heeft Elske haar proefschrift The 'cello' in the Low Countries; the instrument and its practical use in the 17th and 18th centuries verdedigd aan de Universiteit Leiden waar zij de afgelopen jaren o.l.v. Professor Ton Koopman onderzoek heeft gedaan. Kijk voor meer info op haar website.
Peter van Os studeerde accordeon aan het Hilversums Conservatorium met als bijvakken piano, ensembleleiding en arrangeren. Zijn repertoire bestaat uit hedendaags-klassieke muziek, theatermuziek en (balkan)folklore. Als muzikant en componist werkte hij mee aan diverse jeugdtheaterproducties van o.a. Frank Groothof en Opera Xynix. Hij maakte twee producties met zijn eigen jeugdtheatergroep Theater Trovato. Peter geeft accordeonles en workshops balkan en klezmer aan diverse instellingen voor kunstzinnige vorming.
Ines Leijen studeerde Schoolmuziek aan het Utrechts Conservatorium, diploma (1e graads) in 1989. Als bijvakken koos zij piano en saxofoon en ook koordirectie en muziektheorie zijn belangrijke onderdelen bij deze studie. Aanvankelijk gaf zij vooral saxofoonlessen en losse workshops op het gebied van zang, ensemble, jazz, theatermuziek, instant composing en improvisatie. Zij specialiseerde zich in de 'wereldmuziek', aanvankelijk Braziliaanse muziek, later Cubaans (salsa) en weer later muziek uit de Balkan. Tegenwoordig dirigeert Ines vijf koren, en geeft workshops o.a. voor Stichting Buitenkunst en Huismuziek. Klik hier voor meer informatie.
Susanne Gersch studeerde blokfluit en traverso. Zij geeft les aan de muziekschool in Leiden, leidt ensembles en is sinds kort dirigent van de blokfluitgroep van de afdeling Zwolle van Huismuziek. Het werken op elk niveau in verschillende muziekstijlen blijft voor haar een uitdaging en een bron van inspiratie.
Coert Bremmers studeerde muziekwetenschap, blokfluit en koordirectie. Hij is sinds 1989 docent aan de muziekschool De Leeuwenkuil in Deventer voor blokfluit, ensembles, klavecimbel en theorie. Hij is dirigent van het kamerkoor Convocaal in Zwolle en actief als cursusleider voor onder andere Huismuziek