224340 - Muziektheater voor zangers   GEANNULEERD
Soort cursus Vocaal
Bestemd voor zangers
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Datum 06 februari 2022
Tijd (-en) 10.00-17.00 uur
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Bauwien van der Meer, Caecilia Boschman
Prijs Derden: € 140,00 / Leden: € 130,00 / T/m 30 jaar: € 65,00
N.B.: Lunch is bij de prijs inbegrepen.
Max. aantal deelnemers15
Uiterste inschrijfdatum14 december 2021   

Zing je graag? Wals je weleens zingend de kamer door? Wil je meemaken hoe bevrijdend het is om tegelijkertijd te acteren en te zingen?
In deze workshop ga je samen met anderen al zingend en acterend "de vloer op".
De docenten zullen een unieke muziektheatervoorstelling in elkaar zetten bestaande uit de solo’s van de deelnemers en een (eenvoudig) koorstuk dat zij kiezen als alle aanmeldingen bekend zijn!
De workshop is bedoeld voor gevorderde zangers die graag solo zingen en die zelfstandig een partij kunnen zingen, uit het hoofd. Je kunt meedoen met een lied, een aria uit een opera of oratorium, of een stuk uit een musical. Het mag allemaal, zolang je het maar uit je hoofd kunt zingen! Kies een niet al te moeilijk stuk, zodat je kunt focussen op het acteren en bewegen tijdens het zingen.
De workshop begint met een introductie door de docenten, die dezelfde aria eerst statisch en daarna geënsceneerd zullen uitvoeren. De deelnemers zingen samen in, repeteren het koorstuk en doen theateroefeningen met elkaar... meer informatie

musical-theatre-voice-health
Bauwien van der Meer

Bauwien van der Meer is een veelgevraagd oratorium- en operasoliste. Bauwien studeerde aan het Koninklijk Conservatorium bij Sasja Hunnego, na een studie Kunstgeschiedenis. Haar masterdiploma behaalde ze aan de Nieuwe Opera Academie. Sinds enkele jaren wordt Bauwien van der Meer gecoacht door Margreet Honig en Gemma Visser. Voor deelname aan de postmasteropleiding voor hedendaagse vocale muziek van het VocaalLAB (nu Silbersee) kreeg ze een beurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Met dit ensemble heeft ze talloze wereldpremières gezongen en bijzondere muziektheaterproducties gemaakt. Bauwien was deelnemer aan de eerste lichting van het experimentele makerscollectief van het Kameroperahuis, waarin makers en performers samen tot actuele muziektheaterproducties komen, zoals in coproductie met de Nederlandse Reisopera Being Arthur (Guinnevere) en Ik Vertrek (hoofdrol). In 2015 debuteerde ze bij de Nationale Opera als Mdma Cortese in Reimsreisje. Bij opera Trionfo zong ze de opera Owen Wingrave (Mrs. Coyle) van Britten. Recenter zong ze Lucia in een operapastiche van Lucia di Lammermoor van Donizetti en Verdi aria's door PocketOpera.
Bauwien van der Meer werkte met gerenommeerde pianisten en dirigenten als Ed Spanjaard, Richard Egarr, Etienne Siebens en Lucas Vis en commponisten als Annelies van Parys, Richard Ayres, (hoofdrol The Cricket Recovers), Lucas Wiegerink, Louis Andriessen en regisseurs als Karin Netten, Jorinde Keesmaat, Pierre Audi, Willy Decker en Floris Visser. Ze trad op bij festivals als Wonderfeel, Oerol, November Music, Holland Festival, Rotterdamse Operadagen, Dresdner Festival der Zeitgenossische Musik, Ruhrtriennale, Ultraschall Berlin en het Cankarjev Dom Festival of Contemporary performing Arts.
Afgelopen juni zong Bauwien van der Meer in de Staat van Louis Andriessen met het Koninklijk Concertgebouworkest. Afgelopen seizoen maakte Bauwien van der Meer een eigen productie over vrouwen van nu: Fantastic Women. Tien vrouwelijke componisten -waaronder gerenommeerde namen als Annelies van Parys, Calliope Tsoupaki (componiste des Vaderlands!), Kate Moore, Rozalie Hirs- schreven tien liederen in opdracht over hoe het is nu een vrouw te zijn. Jorinde Keesmaat nam de regie tot haar rekening. Caecilia Boschman nam de rol van pianiste op zich.

Caecilia Boschman

Caecilia Boschman studeerde piano bij Frans van Hoek aan het Rotterdams Conservatorium, waar zij de diploma's Docerend en Uitvoerend Musicus behaalde. Vervolgens studeerde ze enkele jaren bij Jan Wijn.
Zij maakt deel uit van diverse kamermuziekensembles, waaronder het Ophelia Trio en het Pelgrim Trio, waarmee ze elke zomer een kamermuziekcursus verzorgt in het Franse Crozon. Met altvioliste Karin Dolman bereikte ze een finaleplaats tijdens het Internationale Duoconcours in Vierzon. Van het duo zijn inmiddels twee CD's verschenen, Great Britain en Vive la France in de reeks Voilà Viola! Naast het verzorgen van kamermuziekconcerten is Caecilia veelvuldig actief als begeleider; als repetitor is zij verbonden aan verschillende koren en begeleidde ze masterclasses bij het IVC in 's-Hertogenbosch en het International Viola Congress. Sinds 2015 is zij dirigent van het Orpheus Ensemble.
Caecilia heeft veel affiniteit met het theater: jaarlijks speelt ze met het gezelschap Pocket Opera voorstellingen in de Nederlandse schouwburgen. Samen met sopraan Bauwien van der Meer trad ze op in de productie Fantastic Women. Caecilia werkte geruime tijd bij Muziektheater Hollands Diep als repetitor van de producties en was recent werkzaam bij het Scapino Ballet gedurende de tournee van de voorstelling Cathedral.

Misschien vind je deze cursussen ook interessant: