214200 - Ne irascaris domine, motet van Byrd
Soort cursus Koor en instrumentaal ensemble
Bestemd voor zangers SATB, blokfluitisten,strijkers, een (barok)cellist en een organist. Er is alleen nog plaats voor zangers: TENOREN of heel lage ALTEN.
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Datum 09 oktober 2021
Tijd (-en) 10.00-17.00 uur
Locatie Geertekerk, Utrecht
Docent(-en) Coert Bremmers
Prijs Derden: € 90,00 / Leden: € 80,00 / T/m 30 jaar: € 40,00
N.B.: Lunch is bij de prijs inbegrepen.
Max. aantal deelnemers48
Uiterste inschrijfdatum09 oktober 2021   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

In deze cursus brengen we muziek ten gehore van de ‘Father of Musicke’, William Byrd (ca.1540-1623).
In 1589 publiceerde Byrd zijn Liber Sacrarum Cantionum waarin hij Latijnse teksten over vervolging op muziek zette, bijvoorbeeld over de Israëlieten in Babylon. Zijn motet Ne irascaris Domine, Civitas sancti tui geeft (in majeur!) uitdrukking aan de gevoelens van eenzaamheid, verdriet en verlatenheid die onlosmakelijk verbonden zijn met het uiteenvallen van een samenleving. Het motet is een zogenaamd ‘Jerusalemmotet’ over de beproeving van Jerusalem.
Ne irascaris Domine, Civitas sancti tui
is een gelaagd, vijfstemmig koorwerk voor sopraan, alt, lage alt of countertenor, tenor en bas. Het koor wordt in deze cursus versterkt door vijf blokfluitisten, een organist en een (barok)cellist. Motetten werden vanwege hun religieuze aard (geen instrumenten in de kerk!) meestal a capella gezongen... meer informatie

Reacties van cursisten

'Uitstekende docent, met geduld en aandacht voor iedereen.'
'Inspirerend, geduldig, muzikaal.'

Byrd dow
Coert Bremmers

Coert Bremmers studeerde muziekwetenschap, blokfluit en koordirectie. Hij is werkzaam als blokfluitdocent, koordirigent en als ensemblecoach. In Deventer, Zwolle, Apeldoorn en Amersfoort leidt hij instrumentale en vocale ensembles. Daarnaast is hij actief als cursusleider voor onder andere Huismuziek. Sinds enige tijd behoort de gemshoorn ook tot zijn favoriete instrumenten, ook in ensembleverband. Sinds de oprichting speelt hij in het Duits Nederlands Blokfluit Quartet, dat met enige regelmaat PopUpWorkshops en concerten geeft.

Misschien vind je deze cursussen ook interessant: