Cursus


223100 - New Orleans Band
Soort cursus Wereldmuziek en Music Mix weekenden
Bestemd voor
Trompettisten, trombonisten, klarinettisten, saxofonisten, gitaristen, banjospelers, contrabassisten, tubaspelers, drummers, 2 dwarsfluitisten en 1 pianist... meer informatie
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 19 november 2022 t/m 20 november 2022
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Minas Vakaloudis
Prijs
(onder voorbehoud van prijsstijgingen, zie alg. voorwaarden)
Derden: € 270,00 / Leden: € 250,00 / T/m 30 jaar: € 125,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 25,00
N.B.: De prijs is inclusief volpension. Als je in een seizoen meedoet aan twee Music Mix weekends krijg je 20 euro korting op het tweede weekend. Vul in bij opmerkingen op het inschrijfformulier als je hiervan gebruik wilt maken.
Max. aantal deelnemers16
Uiterste inschrijfdatum17 november 2022   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

We gaan op tijdreis naar het New Orleans van 1928!
Op een hoek van de straat speelt een New Orleans Band. De trompettist van de band zal in de toekomst één van de grote jazzsterren worden; het is namelijk Louis Armstrong, die met de Hot Five speelt.
New Orleans Jazz en Dixieland staan aan het begin van het genre jazz. In de jazz wordt er steeds gevarieerd op de melodie van een stuk, soms zo extreem dat er een tweede stem ontstaat. Dat is het begin van improvisatie. Maar geen paniek; het klinkt moeilijker dan het is!
In deze workshop werken we samen aan stukken afkomstig uit Dixieland en New Orleans Jazz. Eén van de bekendste stukken uit deze genres is bijvoorbeeld ‘When The Saints Go Marching In’... meer informatie

Reacties van cursisten

'Inspirerende docent'
'Leuke docent met individuele aandacht.'

 

new-orleans-3893613_960_720 orleans
Minas Vakaloudis

Minas Vakaloudis is geboren in Thessaloniki, Griekenland in 1994. Hij begon op jonge leeftijd met gitaarspelen en stapte over op de elektrische bas toen hij ongeveer 13 was. Hij ging naar de plaatselijke muziekschool waar hij waar hij in bandjes speelde en klassieke gitaar, piano en later contrabaslessen volgde. Hij studeerde contrabas en klassieke contrabas aan de conservatoria van Athene en Thessaloniki. Momenteel rondt hij zijn studie elektrische bas af aan het HKU Conservatorium van Utrecht. Vakaloudis heeft meerdere malen getoerd in Griekenland, Europa en het Verenigd Koninkrijk met verschillende projecten. Sinds 2012 leverde hij aan ongeveer 25 albums een bijdrage als (contra)bassist, componist en/of producer. Zijn liefde voor bluesmuziek en haar geschiedenis begon al op jonge leeftijd. In de loop der jaren heeft hij zijn interesse in blues en vroege jazzgeschiedenis omgezet in een website, www.thebluesgr.com. Sinds 2020 organiseert Vakaloudis, samen met een team van bluesliefhebbers, maandelijks Blues Nights in Utrecht die bestaan uit live muziek en korte lezingen.

Misschien vind je deze cursussen ook interessant:
Improviseren op een ground in een ensemble Improviseren op een ground in een ensemble

Improviseren met een groep is het leukste wat er is zegt Robert de Bree (en hij kan het weten). Wil jij dat ook ervaren? In deze cursus gaan we improviseren op een ground. Een ground is een herhalende baslijn waarop men vroeger improviseerde en vaak ook danste. We nemen een passamezzo onder handen, een Italiaanse dans. Al in de zestiende eeuw gebruikte men standaardmelodieën (en akkoordnoten) die je kon spelen op een specifieke ground... lees meer

Locatie: Akoesticum, Ede

Datum: 13 mei 2023