214050 - Wat is nou een akkoord?   GEANNULEERD
Soort cursus Bijzondere cursussen
Bestemd voor zangers en intsrumentalisten
Niveau ♪ t/m ♪♪♪♪
Datum 31 januari 2021
Tijd (-en) 10.00-17.00 uur
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Robert de Bree
Prijs Derden: € 95,00 / Leden: € 85,00 / T/m 30 jaar: € 42,50
N.B.: Lunch is bij de prijs inbegrepen.
Max. aantal deelnemers50
Uiterste inschrijfdatum30 november 2020   

Na het succes in januari 2020 bieden wij deze cursus opnieuw aan. Vanwege de coronamaatregelen nu alleen met docent Robert de Bree. In 2022 willen we de cursus aanbieden voor zowel beginners als gevorderden met drie docenten.

Cursus voor gevorderden: De praktijk door Robert de Bree
In deze cursus benaderen we de harmonieleer praktisch. De docent biedt je handvatten om met je instrument of stem op reis te gaan in de wondere wereld van de harmonie. Dit opent je oren en geeft je een nieuwe kijk op de muziek die je speelt.

We kijken allereerst naar de verschillende soorten akkoorden en benoemen die. Vervolgens vragen we ons af wat je in de praktijk met die akkoorden kunt doen. Akkoorden benoemen lijkt op woord benoemen: je kent de regels van het spel, maar daarmee ben je nog niet automatisch een ervaren en creatieve speler! 
We vragen ons af waarom bepaalde akkoorden een gevoel van beweging geven en andere niet... meer informatie

Reacties van cursisten

Cursisten over Wilko Brouwers:
'De docent is enthousiasmerend en duidelijk een expert, maar weet ook in korte tijd veel over te dragen.'
'Heel goed te begrijpen, met goede voorbeelden.'
'Prima docent, kan heel duidelijk alles uitleggen, ook omdat hij zo 'beeldend' uitlegt.'
Cursisten over Robert de Bree:
'Geweldig leuk! Robert was heel enthousiast en stimulerend. De les was bijzonder leerzaam.'
'Robert is prima, inhoudelijk, opbouw, presentatie en interactie met de groep.... meer informatie

images2 akkoord
Robert de Bree

Robert de Bree is blokfluitist, barokhoboïst, improvisator en docent. Hij reisde met zijn instrumenten de hele wereld over. In 2010 debuteerde hij als solist in het Concertgebouw in Amsterdam en hij speelde in veel ensembles, zoals The Amsterdam Baroque Orchestra o.l.v. Ton Koopman, L’Arpeggiata, AKAMUS, Budapest Festival Orchestra, Holland Baroque en o.l.v. Sir John Elliot Gardiner in de BBC Proms. Ook speelde hij met blokfluitist Erik Bosgraaf. Robert was succesvol op concoursen als het Prinses Christina Concours en het Oude Muziek Concours in Brugge. Hij was jurylid van de Open Recorder Days Amsterdam samen met o.a. Marion Verbruggen en Bert Honig. Daarnaast werkte hij samen met Loes Luca, Karel de Rooy en speelde hij blokfluit in de bioscoopfilm Michiel de Ruyter.  Robert heeft een aanstelling als improvisatiedocent aan het Conservatorium van Den Haag. Hieraan is een tienjarig onderzoek voorafgegaan in het uitvoeren en onderwijzen van historische improvisaties met The Scroll Ensemble. Zijn overtuiging is dat iedereen kan improviseren. Kijk voor meer informatie op zijn website

Misschien vind je deze cursussen ook interessant: