213260 - Abbey Road voor gitaarensemble   GEANNULEERD
Soort cursus Wereldmuziek en Music Mix weekenden
Bestemd voor gitaristen (ook bespelers van octaaf-, steelstring- en basgitaar).
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 20 november 2021 t/m 21 november 2021
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Erik Westerhof
Prijs Derden: € 260,00 / Leden: € 240,00 / T/m 30 jaar: € 120,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 25,00
N.B.: De prijs is inclusief volpension. Als je in een seizoen meedoet aan twee Music Mix weekends krijg je 20 euro korting. Vul in bij opmerkingen op het inschrijfformulier als je hiervan gebruik wilt maken. De korting wordt gegeven op het tweede weekend. Je ontvangt daarvan een bevestiging.
Max. aantal deelnemers20
Uiterste inschrijfdatum14 september 2021   

Tijdens deze cursus spelen we een aantal stukken, zoals Come Together en Here Comes The Sun, van het legendarische album Abbey Road van The Beatles in een gitaarensemble. De arrangementen zijn gemaakt door de docent. Naast klassiek gitaar kun je ook deelnemen als je octaaf-, steelstring- of basgitaar speelt. Als je de klassieke basistechnieken een beetje beheerst, noten kunt lezen en ongeveer drie jaar les hebt gehad ben je van harte welkom! De partijen kunnen worden aangepast aan jouw niveau; ze moeten wel van tevoren ingestudeerd worden.

Over de Music Mix weekenden:
Deze bijzondere weekenden hebben een speciaal plaatsje in ons hart en in dat van honderden cursisten. Het doel van Music Mix is tweeledig: verdieping creëren in een bepaald repertoire en verschillende genres bij elkaar brengen. Het vereiste niveau verschilt per workshop. Bij sommige verwachten we van de deelnemers dat zij zich thuis voorbereiden. Op zaterdag is er een avondprogramma met onder andere een open podium voor deelnemers en docenten... meer informatie

Abbey Road
Erik Westerhof

Erik Westerhof studeerde klassiek gitaar bij Willem van Lier aan het Stedelijk Conservatorium Groningen en behaalde in 1983 het einddiploma Uitvoerend Musicus. Vervolgens studeerde hij bij Oscar Ghiglia aan de Academia Musicale Chigiana te Siena (Italië). Tijdens zijn studie vormde hij samen met Remco de Haan het Groningen Guitar Duo. Er zijn 11 cd's van het duo verschenen. In 2009 vormde het Groningen Guitar Duo samen met het Z.o.o. guitar duo het Duelling Duos Guitar Quartet. Sinds 1999 is hij dirigent van het door hem opgerichte Noord Nederlands Gitaarensemble en sinds 2011 van het eveneens door hem opgerichte Noord NL Jeugd Gitaarensemble. Erik Westerhof heeft als hoofdvakdocent klassiek gitaar lesgegeven aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Hij heeft zijn eigen gitaarschool en is als docent klassiek gitaar werkzaam bij het Kunstencentrum Atrium Sneek.