Cursus


213260 - Abbey Road voor gitaarensemble
Soort cursus Wereldmuziek en Music Mix weekenden
Bestemd voor gitaristen (ook bespelers van octaaf-, steelstring- en basgitaar).
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 20 november 2021 t/m 21 november 2021
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Erik Westerhof
Prijs Derden: € 260,00 / Leden: € 240,00 / T/m 30 jaar: € 120,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 25,00
N.B.: De prijs is inclusief volpension. Als je in een seizoen meedoet aan twee Music Mix weekends krijg je 20 euro korting. Vul in bij opmerkingen op het inschrijfformulier als je hiervan gebruik wilt maken. De korting wordt gegeven op het tweede weekend. Je ontvangt daarvan een bevestiging.
Max. aantal deelnemers20
Uiterste inschrijfdatum14 september 2021   Schrijf je in voor deze cursus

Omdat bij veel gitaristen de behoefte bestaat om ook eens samen te spelen met andere musici is er bij Huismuziek nu de mogelijkheid deel te nemen aan een gitaarensemble! De meeste klassiek geschoolde amateurmusici kunnen regelmatig samenspelen in kamermuziekensembles of symfonieorkesten. Voor gitaristen zijn de mogelijkheden tot samenspelen beperkter omdat er in de meeste ensembles en orkesten geen plaats is voor de gitaar. Dat is zonde!
Tijdens deze cursus zal Erik Westerhof een aantal stukken (waaronder ‘Come Together’ en ‘Here Comes The Sun’) van het legendarische album Abbey Road van The Beatles instuderen met het ensemble. De arrangementen zijn van zijn hand.
Het basisinstrument voor het ensemble is de klassieke gitaar... meer informatie

Abbey Road
Erik Westerhof

Erik Westerhof studeerde klassiek gitaar bij Willem van Lier aan het Stedelijk Conservatorium Groningen en behaalde in 1983 het einddiploma Uitvoerend Musicus. Vervolgens studeerde hij bij Oscar Ghiglia aan de Academia Musicale Chigiana te Siena (Italië). Tijdens zijn studie vormde hij samen met Remco de Haan het Groningen Guitar Duo. Er zijn 11 cd's van het duo verschenen. In 2009 vormde het Groningen Guitar Duo samen met het Z.o.o. guitar duo het Duelling Duos Guitar Quartet. Sinds 1999 is hij dirigent van het door hem opgerichte Noord Nederlands Gitaarensemble en sinds 2011 van het eveneens door hem opgerichte Noord NL Jeugd Gitaarensemble. Erik Westerhof heeft als hoofdvakdocent klassiek gitaar lesgegeven aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Hij heeft zijn eigen gitaarschool en is als docent klassiek gitaar werkzaam bij het Kunstencentrum Atrium Sneek.