213250 - Colores de Mexico   GEANNULEERD
Soort cursus Wereldmuziek en Music Mix weekenden
Bestemd voor instrumentalisten (als je niet chromatisch kunt spelen op je instrument, neem even contact op!) en enkele zangers die solo willen zingen!
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 20 november 2021 t/m 21 november 2021
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Anneke Frankenberg
Prijs Derden: € 260,00 / Leden: € 240,00 / T/m 30 jaar: € 120,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 25,00
N.B.: De prijs is inclusief volpension. Als je in een seizoen meedoet aan twee Music Mix weekends krijg je 20 euro korting. Vul in bij opmerkingen op het inschrijfformulier als je hiervan gebruik wilt maken. De korting wordt gegeven op het tweede weekend. Je ontvangt daarvan een bevestiging.
Max. aantal deelnemers30
Uiterste inschrijfdatum14 september 2021   

Mexico is het land van kleuren, markten vol exotische vruchten, tortilla’s, taco’s en … muziek. Het is onvoorstelbaar hoeveel verschillende muziekculturen er in Mexico te vinden zijn. Van tex-mex: de beroemde accordeonist Flaco Jiménez tot mariachi: besnorde muzikanten in met zilverwerk bestikte pakken gestoken, die viool, trompet en gitaar spelen en geweldig zingen.Typisch Mexicaans zijn ook de romantische bolero’s, gezongen door drie giaristen aan je tafeltje in een restaurant (Los Panchos!).
Minder bekend, maar niet minder mooi, zijn de chilena’s van de westkust, de huapango’s en huasteca’s van de oostkust, de vanuit Colombia overgewaaide cumbia, of de son jarocho (La Bamba!) uit de havenstad Veracruz.
Deze workshop put uit deze enorme rijkdom en diversiteit. We horen de bronnen van de Mexicaanse muziek: de Indiaanse cultuur, de erfenis van de Europese (en dan vooral de Spaanse) kolonisten en de zwarte muziek uit Afrika die in de Cariben belandde... meer informatie

Reacties van cursisten

‘Fantastisch. Ik heb grote bewondering voor het vakmanschap van Anneke. Ze weet goed wat ze wil, ze krijgt ons in een mum van tijd aan het musiceren. Ze daagt uit om 'met je oren te spelen'. Iedereen komt aan z'n trekken. Het werd een feestelijke boel.’
‘Top. Anneke is een fantastische, energieke, enthousiaste en vooral ook heel aardige docent. Ze probeert dingen uit, past het aan, experimenteert, heerlijk. Ieder kan op zijn niveau meedoen, Anneke geeft ruimte en daagt uit.... meer informatie

DSC05764
Anneke Frankenberg

Anneke Frankenberg is violiste in het Charivari trio (Zuid-Amerikaanse en Oost-Europese muziek). Zij speelt Joodse muziek met zangeres en theatermaakster Anouk Dorfmann en Franse chansons met zanger Ronald Naar. Ze speelde jarenlang muziek uit Transsylvanië in het strijkkwartet Csókolom, heeft veel ervaring met Cubaanse charanga o.a in The European Danzón Orchestra, speelde Mexicaanse mariachi in Mariachi Tierra Caliente, en Los Mezcales, en Mexicaanse folklore met Chaneque. Als klassiek violiste maakt ze deel uit van het Nederlands Begeleidingsorkest. Ze maakte tournees naar Cuba, Mexico, Ecuador, de V.S. en Australië, is te horen op diverse CD’s, leidt wereldmuziekensembles, geeft vioolles, doet muziekprojecten op basisscholen en is een veelgevraagd workshopdocente voor vele organisaties. Elke paar jaar is Anneke organisator van het Charivari Wereldmuziek Festival, waarbij prachtige concerten, workshops en ontmoetingen tussen amateurs en professionals samenvallen. Voor Het Gelders Orkest deed ze enkele projecten met amateur-orkesten en professionals als Robby Lakatos (zigeunermuziek) en Carel Kraayenhof (tango). Kijk voor meer informatie op haar website.

Misschien vind je deze cursussen ook interessant: