Cursus


213250 - Colores de Mèxico
Soort cursus Wereldmuziek en Music Mix weekenden
Bestemd voor instrumentalisten (als je niet chromatisch kunt spelen op je instrument, neem even contact op!) en enkele zangers
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 20 november 2021 t/m 21 november 2021
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Anneke Frankenberg
Prijs Derden: € 250,00 / Leden: € 230,00 / T/m 30 jaar: € 115,00 (max. 3 plaatsen).
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 25,00
N.B.: De prijs is inclusief volpension. Als je in een seizoen meedoet aan twee Music Mix weekends krijg je 20 euro korting. Vul in bij opmerkingen op het inschrijfformulier als je hiervan gebruik wilt maken. De korting wordt gegeven op het tweede weekend. Je ontvangt daarvan een bevestiging.
Max. aantal deelnemers30
Uiterste inschrijfdatum14 september 2021   Schrijf je in voor deze cursus

Mexico is het land van kleuren, markten vol exotische vruchten, tortilla’s, taco’s en … muziek. Het is onvoorstelbaar hoeveel verschillende muziekculturen er in Mexico te vinden zijn. Van tex-mex: de beroemde accordeonist Flaco Jiménez tot mariachi: besnorde muzikanten in met zilverwerk bestikte pakken gestoken, die viool, trompet en gitaar spelen en geweldig zingen.Typisch Mexicaans zijn ook de romantische bolero’s, gezongen door drie giaristen aan je tafeltje in een restaurant (Los Panchos!).
Minder bekend, maar niet minder mooi, zijn de chilena’s van de westkust, de huapango’s en huasteca’s van de oostkust, de vanuit Colombia overgewaaide cumbia, of de son jarocho (La Bamba!) uit de havenstad Veracruz... meer informatie

Reacties van cursisten

‘Fantastisch. Ik heb grote bewondering voor het vakmanschap van Anneke. Ze weet goed wat ze wil, ze krijgt ons in een mum van tijd aan het musiceren. Ze daagt uit om 'met je oren te spelen'. Iedereen komt aan z'n trekken. Het werd een feestelijke boel.’
‘Top. Anneke is een fantastische, energieke, enthousiaste en vooral ook heel aardige docent. Ze probeert dingen uit, past het aan, experimenteert, heerlijk. Ieder kan op zijn niveau meedoen, Anneke geeft ruimte en daagt uit.... meer informatie

DSC05764
Anneke Frankenberg

Anneke Frankenberg is violiste in het Charivari Trio (Zuid-Amerikaanse en Oost-Europese muziek), speelt met zangeres Anouk Dorfmann joodse muziek en in Csókolom muziek uit Transsylvanië. Ze heeft veel ervaring met Cubaanse charanga, o.a. in The European Danzón Orchestra en sinds kort in de fonkelnieuwe band Groovando. Ze speelde jarenlang Mexicaanse mariachi in Mariachi Tierra Caliente, en Mexicaanse folklore met Chaneque. Momenteel speelt zij regelmatig met Los Mezcales en zangeres Carolina de Holanda.
Als klassiek violiste is zij actief in het Nederlands Begeleidingsorkest. Ze maakte tournees naar Cuba, Mexico, Ecuador, de Verenigde Staten en Australië en is te horen op diverse cd’s.
Anneke leidt de wereldmuziekensembles Méli-Mélo en El Duende, en wordt regelmatig gevraagd als workshopdocente door verschillende organisaties. Elke paar jaar organiseert zij het Charivari Wereldmuziek Festival met prachtige concerten en workshops. Hier ontmoeten amateurs en professionals elkaar. In opdracht van Het Gelders Orkest maakte ze speciale projecten met amateurorkesten en topmuzikanten als Robby Lakatos (zigeunermuziek) en Carel Kraayenhof (tango).