213240 - Songwriting   GEANNULEERD
Soort cursus Wereldmuziek en Music Mix weekenden
Bestemd voor iedereen die een lied wil maken
Niveau ♪ t/m ♪♪♪♪
Data 20 november 2021 t/m 21 november 2021
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Remco Jacobs
Prijs Derden: € 260,00 / Leden: € 240,00 / T/m 30 jaar: € 120,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 25,00
N.B.: De prijs is inclusief volpension. Als je in een seizoen meedoet aan twee Music Mix weekends krijg je 20 euro korting. Vul in bij opmerkingen op het inschrijfformulier als je hiervan gebruik wilt maken. De korting wordt gegeven op het tweede weekend. Je ontvangt daarvan een bevestiging.
Max. aantal deelnemers12
Uiterste inschrijfdatum14 september 2021   

Heb je altijd al een lied willen schrijven voor iemand die je dierbaar is of voor een speciale gelegenheid? Of wil je zomaar dat ene deuntje uitwerken waar je al jaren mee rondloopt? Deze workshop is voor iedereen die graag een eigen lied wil schrijven. Van inspiratie tot uitvoerbaar stuk is ons doel!
De twee workshopdagen zijn opgedeeld in verschillende sessies waarin we, aan de hand van het originele materiaal, diverse aspecten van songwriting zullen behandelen: het schrijven van een songtekst; het componeren van de muziek en de performance, ofwel het optreden. We bekijken en analyseren ook enkele beroemde bestaande liederen.
Eerst zullen we collectief een lied schrijven, om alle verschillende onderdelen van het componeerproces aan te raken. Daarna gaan we aan de slag met je eigen compositie. Elementen die voorbij komen zijn: poëzie, structuur van het lied (akkoorden, couplet, refrein etc.), arrangement en performance. Bespeel je een instrument? Neem dat dan vooral mee: gitaar, doedelzak of neusfluit, het maakt niet uit wat je speelt... meer informatie

Reacties van cursisten

‘Docent neemt voor iedereen de tijd. Dat deed hij met een liefde en blijmoedigheid die je zelden treft. Veel positieve feedback'.
‘De docent heeft met iedereen keihard gewerkt, ongelooflijk! En voor alle deelnemers een individueel resultaat mogelijk gemaakt. Een grote prestatie, heel professioneel’.
‘Klasse, heel vakkundig en geeft heel duidelijk richting aan het creatieve proces’.
‘Remco heeft het vermogen om alle deelnemers volkomen in hun waarde te laten.... meer informatie

songwriting 3 Huismuziek songwriting presentatie
Remco Jacobs

Remco Jacobs behaalde zijn bachelor en master Musician 3.0 aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, met als specialisatie compositie bij Jeroen D’hoe. Hij ontwikkelde zich tot een creatief maker van songs en composities; tot projectontwerper en tot begeleider van creatieve processen. Zijn muziek komt o.a. voort uit het spelen met de klank van de vroege bluesmuziek (1920-1940) die hij zich met gitaar en stem eigen heeft gemaakt. Tijdens zijn studie heeft hij zich ook toegelegd op het bestuderen van vroege barokmuziek en het bespelen van de barokgitaar. Remco geeft leiding aan de creatieve broedplaats Touchstone in Utrecht en trad op onder de naam Kinsmit. Hij heeft drie solo-albums gemaakt met eigen werk. Zijn nieuwste album is Talking Troposphere (2022) die hij maakte met zijn eigen band. Met multi-instrumentalist Juliana Hahn vormt hij het duo Poems Ago, en brengt hij een programma dat is geïnspireerd op Ierse poëzie. Meer informatie vind je op zijn website

Misschien vind je deze cursussen ook interessant: