Cursus


213240 - Songwriting
Soort cursus Wereldmuziek en Music Mix weekenden
Bestemd voor iedereen die een lied wil maken
Niveau ♪ t/m ♪♪♪♪
Data 20 november 2021 t/m 21 november 2021
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Remco Jacobs
Prijs Derden: € 260,00 / Leden: € 240,00 / T/m 30 jaar: € 120,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 25,00
N.B.: De prijs is inclusief volpension. Als je in een seizoen meedoet aan twee Music Mix weekends krijg je 20 euro korting. Vul in bij opmerkingen op het inschrijfformulier als je hiervan gebruik wilt maken. De korting wordt gegeven op het tweede weekend. Je ontvangt daarvan een bevestiging.
Max. aantal deelnemers12
Uiterste inschrijfdatum14 september 2021   Schrijf je in voor deze cursus

Heb je altijd al een lied willen schrijven voor iemand die je dierbaar is of voor een speciale gelegenheid? Of wil je zomaar dat ene deuntje uitwerken waar je al jaren mee rondloopt? Deze workshop is voor iedereen die graag een eigen lied wil schrijven. Van inspiratie tot uitvoerbaar stuk is ons doel!
De twee workshopdagen zijn opgedeeld in verschillende sessies waarin we, aan de hand van het originele materiaal, diverse aspecten van songwriting zullen behandelen: het schrijven van een songtekst; het componeren van de muziek en de performance, ofwel het optreden. We bekijken en analyseren ook enkele beroemde bestaande liederen.
Eerst zullen we collectief een lied schrijven, om alle verschillende onderdelen van het componeerproces aan te raken... meer informatie

Reacties van cursisten

‘Docent neemt voor iedereen de tijd. Dat deed hij met een liefde en blijmoedigheid die je zelden treft. Veel positieve feedback'.
‘De docent heeft met iedereen keihard gewerkt, ongelooflijk! En voor alle deelnemers een individueel resultaat mogelijk gemaakt. Een grote prestatie, heel professioneel’.
‘Klasse, heel vakkundig en geeft heel duidelijk richting aan het creatieve proces’.
‘Remco heeft het vermogen om alle deelnemers volkomen in hun waarde te laten.... meer informatie

songwriting 3 Huismuziek songwriting presentatie
Remco Jacobs

Remco Jacobs behaalde in 2015 het bachelorsdiploma Musician 3.0 en in 2018 het masterdiploma aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, met als specialisatie compositie bij Jeroen d’Hoe. Tijdens deze opleiding ontwikkelde Remco zich tot een creatief maker van songs en composities; tot projectontwerper en tot begeleider van creatieve processen. Hij maakt muziek die voortkomt uit het spelen met de klank van de vroege bluesmuziek (1920-1940) die hij zich met gitaar en stem eigen heeft gemaakt. Ragtime en Delta blues zijn elementen die hij verweeft in zijn songs. Tijdens zijn studie lag zijn focus ook op het bestuderen van vroege barokmuziek (rond 1600) en het leren bespelen van de barokgitaar. Als barokgitarist maakt hij deel uit van verschillende oude muziekensembles. Remco treedt regelmatig op als solist en in ensembleverband. Hij heeft twee cd’s gemaakt met eigen composities, getiteld: Remco Jacobs (2014) en Upon the wind (2015). Kijk op zijn website.

Misschien vind je deze cursussen ook interessant:
Ritmische zang en improvisatie Ritmische zang en improvisatie

Een muziekstijl ontleden en element voor element bestuderen en onder de knie krijgen, dat is het doel van deze workshop. Rohan neemt je mee in de ritmische lichte muziek (pop/jazz) en schotelt je de stijl in behapbare elementen voor. We gaan werken aan een ritmisch fundament, aan klankkleur, timing/groove, improvisatie, creativiteit en embodied learning (zingen met het lijf). Door al deze aspecten aan te stippen begrijp je de stijl beter en kun je hem met meer vertrouwen uitvoeren... lees meer

Locatie: Akoesticum, Ede

Datum: 07 november 2021
Muziektheater voor zangers Muziektheater voor zangers

Zing je graag? Wals je weleens zingend de kamer door? Wil je meemaken hoe bevrijdend het is om tegelijkertijd te acteren en te zingen? In deze workshop ga je samen met anderen al zingend en acterend "de vloer op"... lees meer

Locatie: Akoesticum, Ede

Datum: 06 februari 2022
Cajón Cajón

Speel je al cajón, of heb je al langer de wens meer te leren over, en te spelen op, deze mooie Spaanse houten kist? Dan is deze workshop wat voor jou!  Zowel beginners met een goed ritmegevoel als ook percussionisten, die al met de cajón bezig zijn , maar hun vaardigheden en kennis verder willen ontwikkelen zijn hier op de juiste plek. De workshop begint met de basistechniek op de cajón... lees meer

Locatie: Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult

Data: 19 maart 2022 t/m 20 maart 2022