Huismuziek videoles 245130 - Introductie in Zuid-Amerikaanse ritmiek VIDEOLESSEN
Soort cursus Videolessen
Bestemd voor Nadat je de factuur hebt voldaan ontvang je de link naar de lessen en het lesmateriaal.
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪♪
Docent(-en) Michael de Miranda
Prijs Derden: € 60,00 / Leden: € 45,00 / T/m 30 jaar: € 22,50
Schrijf je in voor deze cursus

Ritmische scholing en een introductie in Zuid-Amerikaanse ritmiek door Michael de Miranda in drie videolessen van een uur. Bij elke les krijg je een bladmuziekbijlage.
Deze lessen zijn voor zowel beginnende als gevorderde spelers interessant.
Les 1: Ritmische basiskennis en Cubaanse ritmes
les 2: 6/8 en 12/8 maatsoorten
les 3: Braziliaanse ritmes.
Onze videolessen zijn professionele filmopnamen van lessen die je in je eigen tempo kunt volgen. Het is niet live! Bekijk de teaser.

Ritmische basiskennis en Cubaanse ritmes
We beginnen de videoreeks met het leggen van een basis die het volgen van de lessen een stuk makkelijker maakt. Michael legt in een rustig tempo de verschillende noten, notenwaarden, rusten en maatsoorten uit, zodat je de voorbeelden later in de les makkelijker kunt volgen... meer informatie

Miranda
Michael de Miranda

Michael de Miranda is afkomstig uit een Surinaams-Nederlands gezin, en speelde al op jonge leeftijd mee in de familieband. Na zijn examen in 1991 maakte hij reizen naar Cuba, Brazilië en Afrika om verder te studeren en samen te werken met verschillende mestres en masterdrummers. Sinds de jaren '80 speelt hij in meerdere Cubaanse en Braziliaanse bands en in 1995 richtte hij de percussieschool Sambalanço op in Rotterdam. Hij geeft lessen en workshops in heel Europa, van Finland tot Spanje. In 2010 startte Michael zijn eigen youtubekanaal waarop intussen meer dan 40.000 volgers vanuit de hele wereld zijn lessen volgen. Ook nam hij in 2016 in Nederland het initiatief voor de Bahia Connection, waarbij veel groepen uit o.a. Frankrijk, Duitsland, België samenwerken om traditionele arrangementen uit Bahia te spelen. In 2019 schreef hij samen met Matthias Haffner het uitgebreide boek Blocos Afro, over de ritmes en slagwerkgroepen uit Bahia en hun ontstaansgeschiedenis. Kijk voor meer informatie op zijn website.