213010 - Orkestsuite Johann Bernard Bach
Deze cursus is volgeboekt. Schrijf je in voor de reservelijst voor kans op een plaats.
Soort cursus Oude muziek
Bestemd voor
strijkers, 2 hoboïsten 2 blokfluitisten, 1 fagottist en basso continuo (1 klavecinist en 1 theorbe)... meer informatie
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 30 oktober 2021 t/m 31 oktober 2021
Tijd (-en) zaterdag 10.00 - zondag 17.00 uur
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Mimi Mitchell
Prijs Derden: € 315,00 / Leden: € 295,00 / T/m 30 jaar: € 147,50
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 25,00
N.B.: De prijs is inclusief volpension.
Max. aantal deelnemers22
Uiterste inschrijfdatum28 oktober 2021   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Maak kennis met een onbekende Bach!
De grote orkestsuite in e van Johann Bernhard Bach (1676-1749) is een feest! De suite opent met een Franse ouverture, gevolgd door een scala aan lieflijke, charmante, stoere en speelse dansen. We herkennen meteen het topvakmanschap van de Bach-familie. Johann Bernhard Bach, slechts negen jaar ouder dan zijn neef Johann Sebastian, was organist in Erfurt, daarna in Magdenburg en werd uiteindelijk stadsorganist en hof-klavecinist in Eisenach. Hij kende belangrijke componisten als Johann Pachelbel en werkte met Georg Philipp Telemann. Johann Sebastian Bach was onder de indruk van de orkestsuites van zijn neef; hij noemde die werken zelfs “prachtig”. Hij kopieerde vier orkestsuites voor zijn Collegium Musicum in Leipzig en bewaarde de suites daarmee voor de eeuwigheid.
Met strijkers, blazers en een rijke continuogroep creëren we afwisselende kleuren en een extraverte uitvoering, met daarin ook intieme momenten... meer informatie

Reacties van cursisten

'Wat een begenadigd docent! Haalde uit mij persoonlijk van alles dat ik nooit had vermoed te kunnen. De klank van de hele groep was zo enorm gegroeid na die anderhalve dag; we waren zelf verbaasd!'
'Docent is heel professioneel en een prettig persoon. Heel betrokken en zeer inspirerend!'
'Mimi doet het fantastisch, ze is heel inspirerend en ook nog eens heel gezellig buiten het spelen om. Ze weet het hele ensemble naar een hoger plan te tillen'.

barokorkest
Mimi Mitchell

Mimi Mitchell studeerde zowel musicologie als viool in haar geboorteland Amerika en kwam naar Nederland om barokviool te studeren bij Jaap Schröder aan het Sweelinckconservatorium te Amsterdam. Als medeoprichster van The Locke Consort won zij met dit ensemble eerste prijzen op concoursen in Engeland, Nederland en de Verenigde Staten. Mimi speelt met diverse vooraanstaande oude muziekensembles zoals In Stil Moderno en The Amsterdam Baroque Orchestra o.l.v. Ton Koopman in Nederland, Anima Eterna o.l.v. Jos van Immerseel en Currende o.l.v. Erik Van Nevel in België. In haar musicologisch onderzoek heeft zij veel onbekende composities onder de aandacht gebracht en recentelijk is zij gepromoveerd op De herleving van de barokviool. Zij is een veelgevraagd gastspreker en docent voor o.a. lezingen en masterclasses in Nederland, Engeland, Duitsland, Kroatië, Frankrijk en de Verenigde Staten. Mimi geeft les op het conservatorium van Amsterdam.

Misschien vind je deze cursussen ook interessant: