214120 - Ritmische zang en improvisatie
Soort cursus Vocaal
Bestemd voor zangers SATB
Niveau ♪ t/m ♪♪♪♪
Datum 07 november 2021
Tijd (-en) 10.00-17.00 uur
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Rohan Poldervaart
Prijs Derden: € 95,00 / Leden: € 85,00 / T/m 30 jaar: € 42,50
N.B.: Lunch is bij de prijs inbegrepen
Max. aantal deelnemers30
Uiterste inschrijfdatum05 november 2021   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Een muziekstijl ontleden en element voor element bestuderen en onder de knie krijgen, dat is het doel van deze workshop. Rohan neemt je mee in de ritmische lichte muziek (pop/jazz) en schotelt je de stijl in behapbare elementen voor. We gaan werken aan een ritmisch fundament, aan klankkleur, timing/groove, improvisatie, creativiteit en embodied learning (zingen met het lijf). Door al deze aspecten aan te stippen begrijp je de stijl beter en kun je hem met meer vertrouwen uitvoeren.

Rohan
Rohan Poldervaart

Rohan Poldervaart begon zijn carrière als koordirigent in 2004, met piano en koorzang als hoofdvakken. Na het behalen van zijn diploma Docent Muziek aan het Utrechts Conservatorium specialiseerde hij zich in ritmische koormuziek. Aan de Royal Academy of Music in Aalborg, Denemarken, deed hij de master Innovative Choir Leading, en een post-master die hij afrondde in 2019. Innovative Choir Leading staat voor a-capellazang, vocale groepsimprovisatie, Circle songs, Vocal Painting, en het streven naar het hoogste artistieke niveau waarbij de verantwoordelijkheid voornamelijk bij de zanger ligt. Met zijn bescheiden opstelling, muzikale vaardigheid en goede communicatievermogen laat Rohan zien dat hij een ervaren en inspirerende docent en musicus is. Naast zijn werkzaamheden voor het conservatorium Rotterdam en Zwolle ontwikkelt hij als muzikaal leider samen met collega Anthony Heidweiller ‘Vocal Statements’, een vocaal muziekeducatie project dat inmiddels op meerdere VMBO scholen vertegenwoordigd is in de regio Utrecht, waar diversiteit en inclusie aan ten grondslag ligt. Actuele werkzaamheden: artistiek leider van The BasZment, Vocal Statements Utrecht, docent koorleiding ArtEZ en Codarts. Daarnaast verzorgt hij trainingen voor muziekdocenten en dirigenten in België, Duitsland, Finland, Denemarken, Nederland en China.Misschien vind je deze cursussen ook interessant:
Het Zangerskompas / The Singer\'s Compass VIDEO LESSONS Het Zangerskompas / The Singer's Compass VIDEO LESSONS

De reeks van 7 videolessen Het Zangerskompas is gebaseerd op de methode Musical Fitness for the brain, the ear and the voice van Wilko Brouwers en is bestemd voor koorzangers die hun muzikale basis voor het zingen in een koor willen vergroten.Onze videolessen zijn professionele filmopnamen van lessen die je in je eigen tempo kunt volgen. Het is niet live! In de videolessen besteden we aandacht aan het zingen vanuit harmonie en solfège. Noten lezen, van blad zingen, herleiden van ritmes... lees meer