224100 - Scandinavische kerstliederen UTRECHT
Soort cursus Vocaal
Bestemd voor zangers SATB.
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Datum 08 december 2022
Tijd (-en) 10.30-17.00 uur
Locatie Dekenkapel in de Pieterskerk, Utrecht
Docent(-en) Tatiana Lina
Prijs Derden: € 90,00 / Leden: € 80,00 / T/m 30 jaar: € 40,00
N.B.: De prijs is inclusief koffie/thee en lunch
Max. aantal deelnemers33
Uiterste inschrijfdatum07 december 2022   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Geef jouw kerstmis dit jaar een Scandinavisch tintje! De donkerste maand van het jaar is belangrijk in Scandinavië. Van Sinterklaas op 6 december tot St. Knut op 13 januari wisselen heel plaatselijke tradities en grensoverschrijdende feesten als kerst elkaar af. Sommige feestdagen hebben de oorsprong in voorkerkelijke tradities, andere zijn puur christelijk, of een mengvorm. Scandinavische kerstliederen – vaak gebaseerd op volksmelodieën – mengen vrolijkheid en melancholie. Vaak weerspiegelen ze een wens voor licht en warmte die heel begrijpelijk is in deze tijd van het jaar in het donkere en koude Scandinavië. De christelijke kerstviering werd opgenomen in de oude tradities van het midwinterfeest en de liederen dragen de symbolen van beide: ze prijzen de geboorte van het kerstkind maar vieren ook de recente oogst en kijken uit naar de lente. De Scandinavische koorcultuur staat bekend om een overvloed aan prachtige koorarrangementen. We zingen een gevarieerd repertoire van moderne zettingen van traditionele en moderne teksten... meer informatie

Reacties van cursisten

'Geweldig! Tatiana is een prachtmens! Ze was inspirerend, enthousiast, gestructureerd. Het repertoire zat er voldoende in aan het eind van de cursus en ze kwam met goede tips'.
'Zoals altijd: Tatiana is een dijk van een docente, inspirerend, helder in haar begeleiding, geduldig, met fris enthousiasme en altijd leuke aanvullende info over de muziek'.
'Heel erg goed. Zeer enthousiast en gedreven. Bijzonder goede dirigent'.

istockphoto-493182122-170667a p091kxmg
Tatiana Lina

Tatiana Lina is in Rusland geboren en kreeg haar theater- en muziekopleiding in St. Petersburg. In 1992 kwam Tatiana als actrice naar Nederland voor een theaterproject. Vanaf die tijd woont ze in Amsterdam en is ze werkzaam als professioneel actrice, zangeres, componist en muziek- en theaterdocent. In 1996 richtte ze samen met drie andere actrices het a capella kwartet Rusalki op waarvoor ze meer dan 100 arrangementen maakte van de traditionele liederen uit verschillende landen. Tatiana geeft veel zangworkshops en dirigeert twee koren: de Amsterdamse vocale groep Angels en het Wereldkoor Haarlem. Ter ondersteuning van haar snel groeiende nieuwe carrière studeerde Tatiana van 2011 tot 2014 koordirectie (klassieke en lichte muziek). Ze blijft zich verdiepen in de traditionele muziek en maakt haar eigen studiereizen naar verschillende landen op zoek naar meer kennis over polyfonische zang. Voor meer informatie klik hier.

Misschien vind je deze cursussen ook interessant:
Het Zangerskompas / The Singer\'s Compass VIDEO LESSONS Het Zangerskompas / The Singer's Compass VIDEO LESSONS

De reeks van 7 videolessen Het Zangerskompas is gebaseerd op de methode Musical Fitness for the brain, the ear and the voice van Wilko Brouwers en is bestemd voor koorzangers die hun muzikale basis voor het zingen in een koor willen vergroten.Onze videolessen zijn professionele filmopnamen van lessen die je in je eigen tempo kunt volgen. Het is niet live! In de videolessen besteden we aandacht aan het zingen vanuit harmonie en solfège. Noten lezen, van blad zingen, herleiden van ritmes... lees meer