233040 - Consortmuziek voor strijkers
Soort cursus Oude muziek
Bestemd voor violisten, altviolisten, cellisten en luitisten VOL VOOR CELLO EN LUIT
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 21 januari 2023 t/m 22 januari 2023
Tijd (-en) zaterdag 10.00 - zondag 17.00 uur
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Mimi Mitchell
Prijs Derden: € 315,00 / Leden: € 295,00 / T/m 30 jaar: € 147,50
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 25,00
N.B.: De prijs is inclusief volpension
Max. aantal deelnemers20
Uiterste inschrijfdatum19 januari 2023   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Kom de mooie wereld van consortmuziek ontdekken! Wij spelers van de vioolfamilie kunnen jaloers kijken als de gamba’s en blokfluiten het prachtige consortrepertoire uitvoeren, maar waarom zouden wij die mooie muziek niet mogen spelen? John Dowland schrijft in zijn beroemde bundel Lachrimae dat deze stukken voor gamba’s of violen zijn. Consortmuziek is zeer divers: van ingetogen tot uitbundige werken en van dansen tot vroege sonatevormen. Natuurlijk spelen we in zo’n weekend prachtige stukken van Dowland. Daarnaast mooie werken uit Duitse bundels uitgegeven door de Engelse Thomas Simpson en William Brade en tot slot spelen wij de laatste stukken uit deze traditie, prachtige fantasia’s van Henry Purcell. Zowel barokstrijkers als moderne strijkers zijn welkom. Barokstokken zijn te leen tijdens dit weekend. Toonhoogte is A = 440 Hz. Voorbereiding noodzakelijk. VOL VOOR CELLISTEN!

Reacties van cursisten

'Wat een begenadigd docent! Haalde uit mij persoonlijk van alles dat ik nooit had vermoed te kunnen. De klank van de hele groep was zo enorm gegroeid na die anderhalve dag; we waren zelf verbaasd!'
'Docent is heel professioneel en een prettig persoon. Heel betrokken en zeer inspirerend!'
'Mimi doet het fantastisch, ze is heel inspirerend en weet het hele ensemble naar een hoger plan te tillen'.

john-dowland Collegium_musicum_detail
Mimi Mitchell

Mimi Mitchell studeerde zowel musicologie als viool in haar geboorteland Amerika en kwam naar Nederland om barokviool te studeren bij Jaap Schröder aan het Sweelinckconservatorium te Amsterdam. Als medeoprichster van The Locke Consort won zij met dit ensemble eerste prijzen op concoursen in Engeland, Nederland en de Verenigde Staten. Mimi speelt met diverse vooraanstaande oude muziekensembles zoals In Stil Moderno en The Amsterdam Baroque Orchestra o.l.v. Ton Koopman in Nederland, Anima Eterna o.l.v. Jos van Immerseel en Currende o.l.v. Erik Van Nevel in België. In haar musicologisch onderzoek heeft zij veel onbekende composities onder de aandacht gebracht en recentelijk is zij gepromoveerd op De herleving van de barokviool. Zij is een veelgevraagd gastspreker en docent voor o.a. lezingen en masterclasses in Nederland, Engeland, Duitsland, Kroatië, Frankrijk en de Verenigde Staten. Mimi geeft les op het conservatorium van Amsterdam.

Misschien vind je deze cursussen ook interessant: