234300 - Fluit en harp: een hemelse combinatie?
Soort cursus Instrumentaal
Bestemd voor dwarsfluitisten en harpisten
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Datum 15 april 2023
Tijd (-en) 10.00-17.00 uur
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Francien Post, Judith Jamin
Prijs Derden: € 115,00 / Leden: € 105,00 / T/m 30 jaar: € 52,50
N.B.: De prijs is inclusief koffie/thee en lunch
Max. aantal deelnemers20
Uiterste inschrijfdatum13 april 2023   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

De combinatie fluit-harp is er één met een gouden randje. Niet voor niks komen beide instrumenten in verschillende verschijningsvormen wereldwijd veelvuldig voor in de mythologie, bijbel en sprookjes. Wat maakt de samenklank van deze instrumenten zo bijzonder? Wat zijn de (eigen-)aardigheden van beide instrumenten? Is de combinatie echt wel zo ‘hemels’ als velen denken? Stemmen, pedalen, ‘administratie’ bij de harp; adem, zuiverheidsproblemen bij fluit. Zomaar wat valkuilen die op deze cursusdag, getoetst aan de praktijk, aan bod komen.
Harpiste Judith Jamin en fluitiste Francien Post vormen al zo’n kwart eeuw een duo en willen de deelnemers aan deze dag de kans geven te genieten van de rijke samenklank van deze combinatie. De dag begint met een gezamenlijke warming-up, waarna er diverse lessen volgen in grote en kleine ensembles en bij belangstelling een les met een aantal duo’s. Met de volledige groep spelen we de canon van Pachelbel... meer informatie

P1090218 image
Francien Post

Francien Post behaalde haar diploma uitvoerend en docerend muziek aan het Utrechts Conservatorium bij Abbie de Quant met een aantekening orkestspel en kamermuziek. Francien speelt in diverse kamermuziekensembles. Daarnaast is ze een regelmatig gevraagd solist. Ze heeft een duo met harpiste Judith Jamin. Met pianist Corien van den Berg vormt ze een duo, en samen met cellist Sander Westphal het ensemble Trioforte. Francien heeft 2 cd’s opgenomen: de cd European Tour (fluit en kerkorgel) en een de cd VIBES!, een live-registratie van een concert met Judith Jamin. Ze heeft in Amersfoort een privélespraktijk, voor zowel kinderen als volwassen, beginners en gevorderden. Veel van haar leerlingen zijn actief in kamermuziekensembles en symfonie-orkesten. Een aantal leerlingen wint geregeld prijzen op diverse concoursen. Samen met Corien en Judith is ze een van de oprichters van Muziek opMaat Amersfoort, een samenwerkingsverband van muziekdocenten. Daarnaast geeft Francien diverse workshops, jureert ze bij fluitconcoursen en werkt ze als kamermuziekcoach. Bij de Nederlandse Fluit Academie gaf ze les aan talentvolle kinderen tot 12 jaar. Meer informatie op haar website. 

Judith Jamin

Judith Jamin is een veelzijdig harpist die warmloopt voor alles wat met het instrument te maken heeft. Met haar enthousiaste manier van lesgeven weet zij mensen achter het instrument te krijgen die dat nooit hadden durven dromen. Naar haar studie aan de conservatoria van Den Haag en Utrecht heeft zij zich vooral toegelegd op het spelen van kamermuziek. Met fluitist Francien Post vormt zij een vast duo en daarnaast werkte zij in talrijke andere settingen. Naast concertmusicus is Judith al decennialang docent. Aanvankelijk verbonden aan verschillende muziekscholen (Ridderkerk, Den Haag, Doetinchem en Amersfoort) besloot zij in 2007 als zelfstandige verder te gaan en richtte zij De harpschuur op in Amersfoort. Haar lespraktijk omvat leerlingen uit het hele land en met een online lesprogramma zelfs daarbuiten! Judith is medeoprichter van Muziek op Maat Amersfoort, een samenwerkingsverband van privémuzieklespraktijken in Amersfoort en omstreken, met o.a. als doel samenspel in verschillende vormen te bevorderen.

Misschien vind je deze cursussen ook interessant: