234250 - Dubbeloctet voor blokfluit
Soort cursus Oude muziek
Bestemd voor Blokfluitisten
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Datum 03 juni 2023
Tijd (-en) 10.00-17.00 uur
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Bert Honig
Prijs Derden: € 105,00 / Leden: € 95,00 / T/m 30 jaar: € 47,50
N.B.: De prijs is inclusief koffie/thee en lunch
Max. aantal deelnemers16
Uiterste inschrijfdatum01 juni 2023   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Een dag voor dubbel blokfluitoctet met Bert, een van de meest geliefde docenten. We spelen een gevarieerd programma op a=440 Hz met zo veel mogelijk blokfluiten, en vooral ook graag met veel tenoren en bassen, c-bas en subbas. Om te zorgen dat we optimaal van ieders mogelijkheden gebruik kunnen maken, inventariseren we vooraf welke instrumenten de deelnemers kunnen bespelen en meenemen. Zo kunnen we een goede indeling maken. Voorbereiding noodzakelijk. Foto blokfluiten: Taco Anema.

Reacties van cursisten
'Docent was top. Ik heb genoten van zijn gedrevenheid, om 16 blokfluiten zuiver laten klinken.' 'Bert Honig is een uitstekende en zeer vriendelijke docent, die heel goede muzikale aanwijzingen geeft.
Brisk fluiten door Taco Anema Flinck-herder
Bert Honig

Bert Honig studeerde blokfluit aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Marijke Miessen, Walter van Hauwe en Kees Boeke. Van 1986-2023 maakte hij deel uit van Brisk Recorder Quartet Amsterdam. Met BRISK volgde hij interpretatielessen bij Frans Brüggen, gaf hij talloze concerten in Nederland, vele Europese landen, Canada en Noord en Zuid Amerika, en trad hij op bij gerenommeerde festivals. Hij is met BRISK op meer dan tien door de pers zeer goed ontvangen cd's te beluisteren.
Bert Honig werkte ook mee aan concerten en cd-opnames van de Amsterdamse Bachsolisten o.l.v. Richard Egarr en Roy Goodman. Verder geeft hij regelmatig concerten met Musica Batavia, en met Mimi Mitchell en Christina Edelen. Met sopraan Judith van Wanroij en klavecinist Johan Hofmann vorm hij de kern van het ensemble Le Nouveau Concert. Hij is werkzaam als privédocent blokfluit en gaf workshops en masterclasses over de hele wereld. Met Musica Batavia geeft hij ook zomercursussen in Frankrijk. Bert Honig was jarenlang een van de drijvende krachten binnen de organisatie van de SONBU. Tegenwoordig is hij de juryvoorzitter van het concours van de Open Recorder Days Amsterdam.