249320 - Het bouwen van een akoestische gitaar
Soort cursus Instrumentenbouwcursus
Bestemd voor iedereen. Ervaring met houtbewerking en instrumentenbouw is niet noodzakelijk, maar handigheid in houtbewerking en tijd en doorzettingsvermogen zijn wel vereist.
Niveau ♪ t/m ♪♪♪♪
Data 25 mei 2024, 22 juni 2024, 07 september 2024, 12 oktober 2024, 09 november 2024, 07 december 2024
Tijd (-en) 10.00 uur tot 17.00 uur
Locatie Houtclub Ede, Ede
Docent(-en) Francesco Leicher
Prijs Derden: € 600,00 / Leden: € 500,00 / T/m 30 jaar: € 250,00
N.B.: Korting voor leden geldt alleen voor BOUWLEDEN. Cursusprijs is exclusief materiaal.
Max. aantal deelnemers11
Uiterste inschrijfdatum06 december 2024   Schrijf je in voor deze cursus

Onder begeleiding van docent Francesco Leicher werk je intensief aan de bouw van een klassieke, flamenco, Panormo (romantische) steelstring gitaar of Ukelele. Als je al een goede gitaar hebt gebouwd, kun je voor een ander type gitaar kiezen om te bouwen. Je bouwt je instrument op een traditionele manier, met behulp van handgereedschap en zelfgemaakte mallen. Tijdens de lessen is het ontwikkelen van je vaardigheden een belangrijk doel. Ervaring is niet noodzakelijk, handigheid in houtbewerking, tijd en doorzettingsvermogen wel. Je kunt rekenen op gemiddeld twintig tot vijfentwintig uur huiswerk per les. We bouwen aan de hand van een gedetailleerde bouwtekening en een cursusbeschrijving. In het atelier is gereedschap aanwezig, maar vanwege het huiswerk moeten cursisten kunnen beschikken over basale (hand) gereedschappen voor houtbewerking. De kosten voor materiaal en gereedschappen liggen normaal tussen de € 500 en € 1.000, afhankelijk van je eisen.

Hebt je interesse om de cursus te volgen, dan is het mogelijk om ter oriëntatie een les te bezoeken... meer informatie

DSCN0601 gitaarbouw2
Francesco Leicher

Francesco Leicher studeerde akoestische gitaarbouw in België en elektrische gitaarbouw in Engeland en is sinds 2003 een van de docenten gitaarbouw bij Bouwerskontakt. Hij heeft een eigen gitaarbouwatelier en zijn klanten zijn professionele en semiprofessionele gitaristen en gitaarverzamelaars. Vanaf zijn veertiende speelt Francesco gitaar en hij treedt zo nu en dan op in amateurbandjes in Arnhem en omstreken. Hij is dol op nieuwe dingen creëren en vindt het meest intrigerende aan muziek maken en instrumenten bouwen dat er altijd een stap verder gezet kan worden. Bij het geven van de cursussen vindt hij het belangrijk dat deelnemers zich verder ontwikkelen, want kennis en vaardigheid gaan een heel leven mee.

Bouwcursus ja