233250 - Ensaladas uit de Spaanse renaissance
Soort cursus Wereldmuziek en Music Mix weekenden
Bestemd voor zangers SATB Alleen nog plek voor TENOREN!
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 18 november 2023 t/m 19 november 2023
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Enrique López-Cortón
Prijs Derden: € 300,00 / Leden: € 275,00 / T/m 30 jaar: € 137,50
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 25,00
N.B.: De prijs is inclusief volpension. Als je in een seizoen meedoet aan twee Music Mix weekends krijg je 20 euro korting op het tweede weekend. Vul in bij opmerkingen op het inschrijfformulier als je hiervan gebruik wilt maken.
Max. aantal deelnemers30
Uiterste inschrijfdatum17 november 2023   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Een klanksalade, kun je je er iets bij voorstellen? Het is eigenlijk niet zo ingewikkeld. Een tomaatje, een olijfje, een blaadje sla, wat knapperige nootjes, een romige dressing… van alles wat! En zo zitten de Spaanse ensaladas ook in elkaar. Het zijn vierstemmige medleys uit de zestiende eeuw. De onbetwiste meester van het genre was Mateo Flecha, van wie postuum in 1581 een bundel met deze kleurrijke smaakexplosies uitgegeven werd. De muziek zit vol plotselinge wendingen, onomatopeeën (het imiteren van klanken) en citaten van andere liederen in het Spaans, Catalaans, Frans, Italiaans, Portugees en Latijn. We zetten onze tanden in de ensaladas dit weekend. Het is geen eenvoudige muziek, bekijk hier een bladmuziekvoorbeeld. Voorbereiding is noodzakelijk.

Over de Music Mix weekenden:
Deze bijzondere weekenden hebben een speciaal plaatsje in ons hart en in dat van honderden cursisten... meer informatie

Reacties van cursisten

‘Zeer vakkundig, iemand met visie, opbouwend. Positief en geduldig. Fijn om mee te werken!’
‘Goed, vriendelijk, geduldig, duidelijke vocale coaching, deskundig, muzikaal.’
‘De docent was inspirerend, zelf van hoog niveau en maakte van de cursus een feestje.’
‘Deskundig, aardig en toch ambitieus. Heel prettig.'

vertumnus
Enrique López-Cortón

Dirigent en zanger Enrique López-Cortón (La Coruna, Spanje) heeft in Nederland een reputatie opgebouwd als specialist in renaissancemuziek. Hij dirigeert ook belangrijk koor- en orkestwerk, variërend van 18e eeuwse klassiekers als Bachs Johannes Passion en Mozarts Requiem, tot Elgar's The Music Makers en Takemitsu’s My way of life. Hij studeerde directie in Barcelona bij Manuel Cabero en Mireia Barrera en kwam in 1999 naar Nederland om koordirectie te studeren bij Jurjen Hempel. Enrique studeerde zang bij Xenia Meijer en Claron McFadden. In Tilburg studeerde hij bij dr. Rebecca Stewart in haar Early Polyphony and Gregorian Chant programma. Klik hier voor meer informatie.