243110 - C’est toujours la même chanson?
Soort cursus Wereldmuziek en Music Mix weekenden
Bestemd voor zangers SATB
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 16 maart 2024 t/m 17 maart 2024
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Eigentijdserf, Westelbeers
Docent(-en) Ronald Naar
Prijs Derden: € 300,00 / Leden: € 275,00 / T/m 30 jaar: € 137,50
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 25,00
N.B.: De prijs is inclusief volpension. Als je in een seizoen meedoet aan twee Music Mix weekends krijg je 20 euro korting op het tweede weekend. Vul in bij opmerkingen op het inschrijfformulier als je hiervan gebruik wilt maken.
Max. aantal deelnemers24
Uiterste inschrijfdatum15 maart 2024   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

In het Franse chanson gaat het vaak meer om het vertellen van een verhaal dan om het tentoonspreiden van vocale hoogstandjes, om het fijnzinnig schilderen van emoties en stemmingen en het prijzen van creaties uit de schatkamers van het verleden. Zo eert zanger Renaud in zijn chanson Les mots (2016) o.a. Victor Hugo en Georges Brassens. Tijdens dit weekend passeert een grote variatie aan meerstemmige arrangementen van Franse chansons de revue. Wie wil kan een solocouplet of improvisatie laten horen. We gaan putten uit de rijke historie van het chanson (bijvoorbeeld Trenet, Brel of Barbara) maar we zingen ook chansons van meer recente datum (bijvoorbeeld van Zaz of Les Frangines). Je hoeft geen superster te zijn in de Franse taal, als je er maar van kunt genieten! De workshop is bedoeld voor beginners tot en met gevorderden. Noten kunnen lezen is handig maar niet nodig. Je hoeft thuis niets voor te bereiden. Klik hier voor bladmuziekvoorbeelden... meer informatie

paris-4453237_1280 Jules_Alexandre_Grün_-_La_Chanson_à_Montmartre_-_1902
Ronald Naar

Ronald Naar speelde al op de basisschool toneel en cabaret en ging al jong gitaar spelen. Hij zag aanvankelijk geen beroepsmatige toekomst in theater en muziek en studeerde af als wijsgerig pedagoog. Zijn afstudeeronderwerp over een Franse denker leidde hem naar de betekenis van spel en verbeelding. Tijdens stages in Straatsburg en Parijs werd zijn liefde voor het Frans aangewakkerd. Hij nam les bij diverse zangpedagogen en haalde theorievakken op de Schumannacademie. Zangeres Cornelia van der Horst stimuleerde hem om zich op het Franse chanson te richten. In de jaren ’90 was hij finalist van chansonconcoursen in Nederland en Frankrijk. Ronald brengt elk jaar een nieuw chansonprogramma in samenwerking met verschillende musici met een verhalend programma, waarbij de chansons zijn verbonden aan een thema. Het muzische en het filosofische ontmoeten elkaar. Momenteel werkt hij o.a. bij Kunstencentrum de Lindenberg in Nijmegen en de Vertelacademie. Performance en lesgeven zijn voor hem even vervullend. Hij richt zich steeds meer op performance in kleinschalige setting. Sleutelwoorden: interactie, authenticiteit, kwetsbaarheid, humor maar ook diepgang.