12201 - Kamperen en musiceren met Hemelvaart
Soort cursus
Bestemd voor instrumentalisten en zangers. Voor pianisten zijn er elektrische Yamaha piano's aanwezig.
Niveau ♪ t/m ♪♪♪♪
Data 17 mei 2012 t/m 20 mei 2012
Tijd (-en) aankomst donderdag 11.00 uur, aanvang cursus 14.00 uur. Op zondag is er om 14.00 uur een openbare uitvoering. Einde cursus zondag ca.15.00 uur.
Locatie Kampeerterrein de Harskamperdennen, Kootwijk
Docent(-en) Mip van der Heide, Noortje de Vries, Renske Velthuis, Irene Schepers
Prijs Derden: € 320,00 / Leden: € 290,00
N.B.: Kinderen van cursusleden betalen € 140,00 en andere kinderen € 160,00.Let op: alle gezinsleden moeten apart worden ingeschreven. Stuur een e-mail naar info@huismuziek.nl met de namen, geboortedata en instrument/zangstem van de kinderen en het bureau schrijft ze in en kent de korting toe.
Max. aantal deelnemers50
Uiterste inschrijfdatum14 mei 2012   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.
Op deze vier kampeermuziekdagen voor gezinnen – aangevuld met vriendjes en/of andere individuele deelnemers – zingen, spelen en dansen we in verschillende combinaties. Je kunt naar verhalen luisteren en er zijn zelfs avonturen te beleven! We werken voornamelijk met de hele groep en we verwachten van je dat je aan het hele programma deelneemt. We beginnen vroeg met bewegen op muziek, daarna wordt er afwisselend gezongen, gedanst en gespeeld in een groot orkest, waarvoor de docenten de muziek arrangeren voor de voorhanden zijnde bezetting. ’s Avonds wordt er een verhaal verteld en daarna is er voor de wat oudere kinderen en volwassenen het avondkoor. Op zaterdagavond bereiden we gezamenlijk een maaltijd en is er een open podium. De cursus is open voor alle instrumentalisten en zangers van elk niveau. Op het kampeerterrein de Harskamperdennen hebben wij twee grote velden tot onze beschikking met daarop een grote tent om in te musiceren. Je slaapt in je eigen tent en verzorgt je eigen maaltijden... meer informatie
lkk (2) koo
Mip van der Heide

Pianist, koordirigent en componist Mip van der Heide (1966) begon op zesjarige leeftijd met pianospelen. Aan het Conservatorium te Zwolle behaalde ze in 1992 haar diploma voor Docerend Musicus \'Hoofdvak Piano\'. In 1998 heeft zij de applicatieopleiding \'Koordirectie voor vakmusici\' van het SNK te Nijmegen met succes afgesloten. Het grootste gedeelte van haar werk bestaat op dit moment uit het geven van pianoles. Daarnaast heeft zij de leiding over een tweetal koren, Dubbelkwartet Tourdion en De Koor. Mip arrangeert en componeert verder voornamelijk voor koren (o.a. het verplichte werk voor de Zwolse korendag).

Noortje de Vries
Noortje de Vries is accordeoniste en studeerde aan het Amsterdams Conservatorium schoolmuziek. Zij geeft les op een middelbare school en volgt een kleinkunstopleiding. Zij is organisator van de jeugd- en jongerenweken van Stichting Vuurvlieg.
 
Renske Velthuis

Renske Velthuis studeerde dansimprovistatie, werelddans en schoolmuziek. Ze werkt als docent muziek op de Hogeschool Utrecht en is zowel als koordirgent en dansdocent actief en houdt ervan muziek en dans te combineren. Haar passie is Oost-Europese volksmuziek.

Irene Schepers

Irene Schepers heeft schoolmuziek gestudeerd aan het Sweelinckconservatorium in Amsterdam en heeft zich gespecialiseerd in koordirectie. Al twintig jaar dirigeert zij diverse amateurkoren in en om Amsterdam en geeft zij zangworkshops. Daarnaast begeleidt zij de kinderboekenschrijfster Mirjam Oldenhave in een kindervoorstelling met de band De Express en is zij zangeres en saxofonist in de band Jula.