Cursus


12104 - Haydn's Jahreszeiten en Paukenslag op Terschelling
Soort cursus
Bestemd voor KOOR: zangers SATB ORKEST: 2 fluitisten, 2 hoboïsten, 2 klarinettisten, 2 fagottisten, 2 hoornisten, 2 trompettisten, een slagwerker en strijkers (viool, altviool, cello, contrabas).
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 12 augustus 2012 t/m 19 augustus 2012
Tijd (-en) aanvang zondag 18.00 uur met een diner, aanvang cursus 20.00 uur, einde zondag 10.00 uur
Locatie De Volkshogeschool Op Terschelling, Hoorn Terschelling
Docent(-en) Wolbert Baars, Sabine Schijf, Susanne Paulsen
Prijs Derden: € 790,00 / Leden: € 730,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 90,00
N.B.: Toeslag € 90,00 is voor een plaats op een luxe tweepersoonskamer die u met iemand deelt, en dus niet voor een eenpersoonskamer! Er is nog een beperkt aantal plaatsen voor een bed in een kleine tweepersoonskamer in de appartementen, daarvoor is de toeslag € 50,00. Graag opgeven onder 'opmerkingen' op het inschrijfformulier als u dat wenst. Het is mogelijk om een lakenpakket te huren bij de locatie (met handdoek). Wilt u dit s.v.p. noteren onder opmerkingen als u dit wenst? Wij geven het door aan de locatie en u betaalt zelf bij aankomst.
Max. aantal deelnemers70
Uiterste inschrijfdatum09 augustus 2012   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.
Een muziekweek met je voeten in het warme zand! Vanuit je bed de zee in en daarna meteen achter de lessenaar. Tijdens deze cursus staan Haydn’s Jahreszeiten en de Symfonie met de paukenslag centraal. Er is een keuze gemaakt uit Die Jahreszeiten, ongeveer een kwart van dit omvangrijke werk komt op de lessenaar, namelijk de stukken voor koor en orkest zonder solisten. Daarnaast zal het orkest o.a. werken aan de Symfonie met de Paukenslag. Voor het orkest zijn naast strijkers 2 fluiten, 2 hobo’s, 2 klarinetten, 2 fagotten, 2 hoorns, 2 trompetten en pauken nodig. De muziek van het kamerkoor bestaat uit werken van voorlopers en tijdgenoten van Joseph Haydn. Het orkest speelt naast de ‘Symfonie met de Paukenslag’ en de Jahreszeiten van Joseph Haydn ook een modern werk van componist Rolf Rudin: 'Lied ohne Worte'... meer informatie
P8210982 P8150769
Wolbert Baars

Wolbert Baars studeerde klassiek slagwerk aan het conservatorium van Maastricht en directie aan het prestigieuze Istituto Superiore Europeo Bandistico in Italië. Hij doceert slagwerk en directie en is als dirigent verbonden aan verschillende kamer- en harmonieorkesten in Nederland en Duitsland. Daarnaast organiseert hij workshops voor componisten en dirigenten en is hij regelmatig gastdirigent in binnen- en buitenland.

Sabine Schijf

Sabine Schijf studeerde orthopedagogische muziekbeoefening en altviool met aantekening viool bij Henk Guittart aan het conservatorium van Maastricht. Zij was werkzaam als muziekdocent aan verschillende scholen en als dirigent bij een aantal koren. Momenteel is zij als docent viool en altviool werkzaam in haar eigen lespraktijk en bij de muziekschool Xanten in Duitsland. Zij speelt altviool in diverse ensembles en orkesten en vanaf september 2011 dirigeert zij een kinderkoor en een jeugdkoor.

Susanne Paulsen

Susanne Paulsen is in 1965 in Kiel (Duitsland) geboren. Ze studeerde achtereenvolgens in Hamburg (kerkmuziek) en Oslo (orgel, koordirectie en muziekpedagogiek). Na voltooiing van haar studie was ze als kerkmusicus werkzaam in Hamburg en Stolberg (Duitsland). Tevens studeerde ze klavecimbel bij Ketil Haugsand en Siebe Henstra en behaalde in Utrecht in 1996 het diploma docerend musicus voor klavecimbel. Sinds 2000 is Susanne Paulsen als cantor-organiste verbonden aan de evangelisch-lutherse gemeente Arnhem, alwaar ze ook de leiding heeft van het Bachensemble Arnhem. Ze geeft regelmatig leiding aan kamerkoren en werkt als klaveciniste en continuospeelster met verschillende ensembles.