Cursus


17305 - Canción con todos
Soort cursus Wereldmuziek (en een pietsie jazz&pop)
Bestemd voor zangers, vanaf 2
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 08 april 2017 t/m 09 april 2017
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, De Bult-Steenwijk
Docent(-en) Gerard Schoren
Prijs Derden: € 200,00 / Leden: € 190,00 / T/m 30 jaar: € 95,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 17,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 15,00
N.B.: Lees s.v.p. de toelichting bij de locatie op deze pagina.
Max. aantal deelnemers30
Uiterste inschrijfdatum06 april 2017   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

In de workshop 'lied met z'n allen' gaan we grasduinen in het repertoire van Mercedes Sosa. La Negra (zij met het zwarte haar) zoals ze ook werd genoemd was zonder twijfel in de afgelopen decennia de 'grand lady' van het Zuid-Amerikaanse lied. Na haar overlijden in 2009 kondigde de Argentijnse regering drie dagen van nationale rouw af. Sosa was meer dan een zangeres. Zij wist met haar stem miljoenen mensen op het hele continent en ver daarbuiten te raken, te verbinden en te ontroeren. We putten voor dit weekend uit een schier oneindige lijst titels van prachtige liederen. Voor een deel zal het workshoporkest o.l.v. Bart Lelivelt ons begeleiden. Voorbereiding noodzakelijk.
Het belooft een meeslepende Zuid-Amerikahappening te worden; Canción con todos!

.. meer informatie

Mercedes_Sosa basles
Reacties van cursisten

Deelnemers over de docent:

bevlogen, deskundig, stimulerend en had een goede opbouw van de workshop.
Gerard Schoren

De muzikale bagage van Gerard Schoren is een bonte mengeling: hij speelde in een popband, studeerde klassiek gitaar, speelde Cubaanse son en Argentijnse tango en zong in een close-harmony kwartet. In het Oude Muziek Koor zong hij renaissance-, barok- en hedendaagse muziek. Ook speelt hij contrabas in het Nederlands Begeleidings Orkest en het orkest Ensemble Conservatoire. Hij is dirigent en projectleider van het door hemzelf in het leven geroepen koor Volver, een projectkoor voor Zuid-Amerikaanse muziek.Verder werkt hij als arrangeur en dirigent van het koor Wagenings Volkooren en het koor Hatikwa uit Nijmegen. Daarnaast geeft hij (zang)workshops. 

Foto: Arjan Lelivelt