Cursus


17602 - Arrangeren voor vakmusici
Soort cursus Vakmusici
Bestemd voor vakmusici, in overleg zijn ver gevorderde amateurs ook welkom
Niveau ♪♪♪♪ t/m ♪♪♪♪♪
Data
Tijd (-en) 10.00-13.00 uur
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Willem van Merwijk
Prijs Derden: € 295,00 / Leden: € 275,00 / T/m 30 jaar: € 137,50
N.B.: IN PRIJS VERLAAGD!!
Max. aantal deelnemers8
Uiterste inschrijfdatum20 februari 2017   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

IN PRIJS VERLAAGD!! Een mooi arrangement voor een bepaalde bezetting is tegenwoordig niets bijzonders meer. Het vak arrangeren is een belangrijk onderdeel van de meeste conservatoriumopleidingen. Wie al een tijdje is afgestudeerd heeft vaak niet de kans gehad om te leren arrangeren. In de lespraktijk is de behoefte aan arrangementen op maat groot. In deze cursus leer je arrangeren voor een zelf te bepalen ensemble. Willem van Merwijk arrangeert onder andere voor Nederlands Blazers Ensemble, Nationaal Kinderkoor, Wouter Hamel en Janine Jansen en inventariseert vooraf bij elke cursist wat hij/zij graag wil leren. De arrangementen zijn in de les hoorbaar en je leert van elkaar. Om aan deze cursus mee te kunnen doen is basiskennis van muzieknotatieprogramma Finale of Sibelius een vereiste... meer informatie

web cursus arrangeren Huismuziek
Reacties van cursisten

Deelnemers over de docent:

'Uitstekende docent'.

'Prettige sfeer'.

"Docent heel goed, zeer vakkundig en ervaren, enthousiast en zeer communicatief, bereid om alles wat we aandroegen te behandelen. Gaf heel veel informatie en via mail was voortdurend contact mogelijk met vragen'.

Willem van Merwijk

Willem van Merwijk studeerde klassiek saxofoon aan het Utrechts Conservatorium bij Ed Bogaard, André Hemmers en Iwan Roth en behaalde daar zijn diploma's Docerend en Uitvoerend Musicus en de aantekening Lichte Muziek. Hij is baritonsaxofonist en mede-oprichter van het Aurelia Saxofoon Kwartet (sinds 1982). Hij maakt deel uit van het Nederlands Blazers Ensemble (vn. alt en bariton).
Hij remplaceert in het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de Nederlandse radio-orkesten e.a. In het mede door hem opgerichte Blazers Ensemble van Bosnië en Herzegovina, de Winds of Change speelt hij sopraansax. Hij speelt op de volgende instrumenten:sopraansax: Selmer Serie III (mondstuk Selmer F) (sinds 2006); altsax: Buffet Crampon S2 (prototype) (mondstuk Selmer D) (sinds 1982); baritonsax: Selmer Superaction serie I (mondstuk Vandoren BL3) (sinds 1988). Kijk hier voor meer informatie.