18308 - Strings on fire   GEANNULEERD
Soort cursus Instrumentaal
Bestemd voor strijkers
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 14 april 2018 t/m 15 april 2018
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Pernilla Kannapinn
Prijs Derden: € 205,00 / Leden: € 195,00 / T/m 30 jaar: € 97,50
Toeslag éénpersoonskamer: € 17,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 15,00
N.B.: Lees s.v.p. de toelichting bij de locatie op deze pagina.
Max. aantal deelnemers15
Uiterste inschrijfdatum14 februari 2018   

Wie houdt niet van de fluwelen klank van een cello? En van het engelachtige geluid van duizend violen bij een romantische filmscène? Maar snaarinstrumenten zijn niet altijd zo braaf als je denkt! Ze kunnen ook vurig, wild, boos, agressief of juist wanhopig klinken. Ben je strijker en wil je niet alleen maar mooi spelen? Dat kan in deze workshop! We maken de rockviolist in je los en laten je instrument schreeuwen en janken. Interactieve spelletjes en oefeningen maken bovendien de improvisator in je wakker en laten je heerlijk swingend en vrij spelen. Poets je rockritmes op, bevrijd je vurige vingers en laat je strijkstok de blues huilen. We zetten onze snaren in vuur en vlam! De voertaal is Engels.

 

Reacties van cursisten

'Prima docente. Goed voorbereid, maar ook flexibel genoeg en in staat om programma om te gooien als daar behoefte aan was bij cursisten. Een overtuigende leading lady. Met haar verschijning en uitvoering zeer verrassend en inspirerend!'
'Pernilla heeft het uitstekend gedaan. Ze was bereid om te luisteren naar de ideeën en mogelijkheden van de groep. Ze was zeer geduldig en probeerde goed iedereen te bedienen. Veel leuke ideeën werden aangereikt waar ik ook in mijn eigen lespraktijk gebruik van ga maken'.... meer informatie

104 Strings On Fire Logo
Pernilla Kannapinn

Pernilla Kannapinn begon met een klassieke scholing op haar viool. Op haar 16e verhuisde ze naar Ierland waar ze in aanraking kwam met Ierse folkmuziek, waardoor ze de viool in een totaal ander daglicht ging zien en steeds vrijer ging spelen ook zonder gebruik te maken van muzieknotatie. Het ter plekke improviseren, begeleiden van singer-songwriters en Folk bands werd haar grote passie. Later speelde ze ook in een rockband die op Folk geïnspireerde muziek speelde, waarin ze weer andere viooltechnieken ging gebruiken. Tijdens haar vele reizen heeft Pernilla ook gipsy jazz en wereldmuziek leren kennen en spelen. Ze studeert op dit moment Jazz en Pop aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem en is sinds kort haar eigen zigeuner/wereldmuziekband gestart Safron Sun.