18305 - Zingen als Zap Mama
Deze cursus is volgeboekt. Schrijf je in voor de reservelijst voor kans op een plaats.
Soort cursus Nieuwe cursus
Bestemd voor zangers SATB
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 14 april 2018 t/m 15 april 2018
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Nicoline Snaas
Prijs Derden: € 205,00 / Leden: € 195,00 / T/m 30 jaar: € 97,50
Toeslag éénpersoonskamer: € 17,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 15,00
N.B.: Lees s.v.p. de toelichting bij de locatie op deze pagina.
Max. aantal deelnemers15
Uiterste inschrijfdatum09 april 2018   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

ER IS NOG WEL PLAATS VOOR WIE ELDERS OVERNACHT! WIJ KUNNEN EEN SLAAPPLEK VOOR JE REGELEN BIJ EEN BUURTHOTEL.
Wie kent Zap Mama nog? Polyfone ritmes, sfeerklanken uit het oerwoud, vocale grapjes, zoals een startende auto, Afrikaanse ritmes, funk en soul: Afropeaanse muziek noemen de oprichtsters het. De zussen Daulne hebben roots in Congo en met die achtergrond creëren ze hun eigen stijl. Nicoline studeerde zelf bij een van de zussen en leerde dat de prachtige Afrikaanse muziek soms helemaal niet vast te leggen is, dat het afhangt van hoe de wind waait. In deze workshop leer je een aantal songs. Je leert los te komen van nootjes, want we werken met voor- en nazingen zoals muziek al eeuwen wordt doorgegeven. Voor enkele liederen werken we wel met tekst.

Foto rechts: Nicoline leidt workshop Zap Mama op onze open cursusdag op 7 mei jl. in Akoesticum. Foto: Koosje de Pooter

 

Reacties van cursisten

'Nicoline Snaas is een heel actief en prettig persoon. Goede en grondige aanpak. Heel goed opgebouwd en enthousiast gebracht, en leuk programma Zap Mama'.
'Erg leuk en inspirerend!'
'Het Zap Mama gebeuren vond ik één feest. Door keuze van de 'songs' in combinatie met de bewegingen'.

Irma Oldenburg maakte een filmpje voor ons tijdens Music Mix weekend in april 2014 (op een andere locatie). ... meer informatie

Zingen als Zap Mama Zap_Mama_
Nicoline Snaas

Nicoline Snaas zingt in het Nicoline Snaas Jazz trio, de wereldmuziek a capella groep Fearless Rose en Christmas Angels. Ze geeft les aan koren, in het bedrijfsleven, aan docenten en ze geeft workshops in Crea, conservatoria (o.a. Codarts) en zomerworkshops in het buitenland. Ze heeft les gegeven op Djam (jazzschool) en ROC (burgerschap). Nicoline arrangeert en componeert. De laatste jaren heeft ze de leiding bij grotere evenementen zoals dodenherdenking en kerstconcerten. Nicoline is zich gaan specialiseren in Vocal Circles: geïmproviseerde muzikale patronen die op het moment gemaakt worden en in elkaar gezet, zodat ter plekke kleine compositie ontstaan. Haar passie is mensen te verbinden met zingen en ze te laten ontdekken wat ze kunnen met hun lijf en hun stem. Ze houdt van het spontane spel dat ontstaat wanneer je bij elkaar bent. In plaats van alleen op noten te staren kan het heel bevrijdend zijn om even alleen maar zelf te verzinnen wat je zingt, daarbij gebruikt makend van simpele ritmes en melodieën die je herhaalt zodat je met elkaar plezier hebt en kunt grooven.