Cursus


19308 - Vocal circles
Soort cursus Wereldmuziek
Bestemd voor ZANGERS SATB
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 30 maart 2019 t/m 31 maart 2019
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, De Bult-Steenwijk
Docent(-en) Nicoline Snaas
Prijs Derden: € 220,00 / Leden: € 200,00 / T/m 30 jaar: € 100,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 20,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 15,00
N.B.: Prijs inclusief volpension. Lees s.v.p. de toelichting bij de locatie. N.B. Als je in seizoen 2018-19 meedoet aan twee Music Mix weekends dan krijg je 20 euro korting. Vul in bij opmerkingen op het inschrijfformulier als je hiervan gebruik wilt maken. De korting kennen wij na inschrijving toe. Je ontvangt daarvan een bevestiging.
Max. aantal deelnemers20
Uiterste inschrijfdatum01 februari 2019   Schrijf je in voor deze cursus

“Mensen die improviseren in een vocal circle, krijgen een intens gevoel van kracht! Ze voelen zich vrijer, meer ontspannen en zelfverzekerder, omdat de kring ruimte biedt voor speelsheid, intuïtie, saamhorigheid en feestelijkheid”, aldus docent Nicoline Snaas. Improvisatie gaat natuurlijk over het volgen van je muzikale intuïtie, maar je kunt pas echt improviseren en vrijheid ervaren in de muziek en in je stem als je de onderliggende structuur van je song hebt herkend. In de jazz ben je gebonden aan de akkoorden, riffs, melodie en tekst van je lied. Om met al die elementen vertrouwd te raken, oefenen we eerst met Afrikaanse ritmes en doen we muzikale spelletjes. Daarna zullen we soleren en improviseren op eenvoudige jazzschema's van standards als ‘Summertime’, ‘Autumn Leaves’ en ‘Fly Me To The Moon’... meer informatie

Pagina 2S
Nicoline Snaas

Nicoline Snaas zingt in het Nicoline Snaas Jazz trio, de wereldmuziek a capella groep Fearless Rose en Christmas Angels. Ze geeft les aan koren, in het bedrijfsleven, aan docenten en ze geeft workshops in Crea, conservatoria (o.a. Codarts) en zomerworkshops in het buitenland. Ze heeft les gegeven op Djam (jazzschool) en ROC (burgerschap). Nicoline arrangeert en componeert. De laatste jaren heeft ze de leiding bij grotere evenementen zoals dodenherdenking en kerstconcerten. Nicoline is zich gaan specialiseren in Vocal Circles: geïmproviseerde muzikale patronen die op het moment gemaakt worden en in elkaar gezet, zodat ter plekke kleine compositie ontstaan. Haar passie is mensen te verbinden met zingen en ze te laten ontdekken wat ze kunnen met hun lijf en hun stem. Ze houdt van het spontane spel dat ontstaat wanneer je bij elkaar bent. In plaats van alleen op noten te staren kan het heel bevrijdend zijn om even alleen maar zelf te verzinnen wat je zingt, daarbij gebruikt makend van simpele ritmes en melodieën die je herhaalt zodat je met elkaar plezier hebt en kunt grooven.