195110 - Ademtechniek voor blazers
Deze cursus is volgeboekt. Schrijf je in voor de reservelijst voor kans op een plaats.
Soort cursus Bijzondere cursussen
Bestemd voor blazers (alle blaasinstrumenten welkom)
Niveau ♪ t/m ♪♪♪♪
Tijd (-en) 13.00-17.00 uur
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Pauliina Lievonen
Prijs Derden: € 125,00 / Leden: € 105,00 / T/m 30 jaar: € 52,50
Max. aantal deelnemers15
Uiterste inschrijfdatum10 oktober 2019   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

De cursus zit vol! Wegens grote belangstelling organiseren een extra cursus op 26 oktober en 23 november. Klik hier.

Een goede ademtechniek is de basis voor mooi, soepel spel”, Pauliina Lievonen.

In deze workshop voor blazers komen allerlei aspecten van de ademhaling aan bod: de onderliggende anatomie, ademsteun, het verschil tussen hoog en laag ademen en het effect van de houding op de ademhaling. Ook veelvoorkomende misverstanden over de adem passeren de revue.
Kun je je houding verbeteren zonder extra inspanning? Zijn er alleen maar verschillen tussen blaasinstrumenten die veel lucht en weinig weerstand nodig hebben (zoals de fluit) en instrumenten die weinig lucht en veel weerstand nodig hebben (zoals de dubbelrieten) of zijn er ook overeenkomsten? Dit zijn vragen die tijdens deze workshop behandeld zullen worden... meer informatie

blaastechniek
Pauliina Lievonen

Pauliina Lievonen is Fins en studeerde aanvankelijk blokfluit aan het conservatorium van Helsinki bij Pekka Silén. Vervolgens heeft ze blokfluit gestudeerd bij Reine-Marie Verhagen en Heiko ter Schegget aan het Utrechts Conservatorium en traverso bij Wilbert Hazelzet. Tijdens haar conservatoriumstudie is ze Alexandertechniekles gaan nemen en uiteindelijk vond zij het zo interessant dat ze de lerarenopleiding Alexandertechniek met succes heeft voltooid. Pauliina geeft nu muziekles en Alexandertechniekles. Later is zij ook moderne fagot gaan spelen en heeft op dit moment les van Wilma Meijer. Bij het lesgeven aan blokfluit-en traversoleerlingen maakt zij dankbaar gebruik van de inzichten die zij als Alexandertechniekdocent heeft opgedaan om zo blokfluit- en traversoleerlingen meer ontspannen te leren spelen. Verder heeft Pauliina al aan veel verschillende blazers Alexandertechnieklessen gegeven.