203070 - Dichterliefde van Schumann voor koor   GEANNULEERD
Soort cursus Wereldmuziek en Music Mix weekenden
Bestemd voor Zangers
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 21 maart 2020 t/m 22 maart 2020
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Harry de Beer
Prijs Derden: € 230,00 / Leden: € 210,00 / T/m 30 jaar: € 105,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 25,00
N.B.: De prijs is inclusief volpension. Lees s.v.p. de toelichting bij de locatie. N.B. Als je in seizoen 2019-20 meedoet aan twee Music Mix weekends dan krijg je 20 euro korting. Vul in bij opmerkingen op het inschrijfformulier als je hiervan gebruik wilt maken. De korting kennen wij na inschrijving toe. Je ontvangt daarvan een bevestiging.
Max. aantal deelnemers35
Uiterste inschrijfdatum21 januari 2020   

Dirigent en koorarrangeur Harry de Beer bewerkte, speciaal voor deze cursus, zes liederen uit Schumanns Dichterliebe, in de hertaling van Jan Rot, voor gemengd koor en piano. Schumann componeerde zijn liedcyclus Dichterliebe (1840) oorspronkelijk voor solostem en piano. De teksten zijn geïnspireerd op gedichten van Heinrich Heine. Uiteenlopende aspecten van de liefde komen in de liederen aan de orde: verlangen, opwinding, onzekerheid, verliefdheid, verlatenheid, boosheid en melancholie. Jan Rot geeft met zijn Nederlandse hertaling hier en daar een relativerende en geestige knipoog, maar hij behoudt altijd de emotionele lading van het lied. Deze benadering geeft zangers de ruimte om, met respect voor de geniale compositie van Schumann, te spelen met de zangtechniek. Zo ontstaat een beweging van klassieke zang naar de kleinkunst, van Dietrich Fischer-Dieskau naar Jenny Arean!
Harry de Beer zal tijdens dit weekend zes van deze prachtige liederen met het koor instuderen... meer informatie

Reacties van cursisten

‘Harry is heel goed, enthousiast, vrolijk en het zijn eigen arrangementen, dat vind ik wel iets extra's toevoegen.’

‘Hartstikke goed,  zeer inspirerend en heeft waardering voor elke koorgroep.’

‘Prima, hij heeft leuke  afwisseling  gevonden in de  stukken en hij geeft goede  aanwijzingen.  Niets dan lof voor Harry!’

‘Harry weet te enthousiasmeren. De opbouw was prettig. Door zijn aanwijzingen kom je steeds een trapje hoger in de uitvoering.... meer informatie

IMG_6090 IMG_6104
Harry de Beer

Harry de Beer is koordirigent en saxofoondocent in Amersfoort. Hij speelt als saxofonist/zanger in meerdere bands en maakt diverse programma's. Zijn affiniteit met zowel koormuziek als pop/jazz is groot. Hij slaat ook graag bruggen tussen deze twee muziekculturen. Door de jaren heen maakte hij veel koorbewerkingen van pop- en jazzmuziek. Een aantal daarvan nam hij een aantal jaren geleden op met het Klein Amersfoorts Koor op cd, onder de titel 'Harry's Hits'. Hij dirigeerde zestien jaar lang het Amersfoortse theaterkoor Voice Box, waarvan een groot aantal jaren met collega Rineke Marwitz. Het door hem opgezette Hallehuiskoor vierde in 2010 zijn 25-jarig bestaan onder Harry's leiding met een concert in Theater De Lieve Vrouw in Amersfoort. Zijn druk bezochte, laagdrempelige maandkoren zowel in Amersfoort als in Utrecht worden ervaren als ware feestjes van veelzijdige en avontuurlijke muzikale expressie. Met het koor Zingen Voor Je Leven/Amersfoort van de stichting Kanker In Beeld gaf hij in de zomer van 2008 een intens en muzikaal geslaagd lustrumconcert in de kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. In 2012 dirigeerde hij in een uitverkocht Theater Carré een koor van 300 mensen die met kanker te maken hebben. Harry geeft veel zangworkshops. Twee maal per jaar leidt hij zangweken, waarvan een in Zuid Italië.

Voor meer informatie: contact@harrydebeer.nl of kijk op zijn website.