Cursus


203090 - Filmmuziek
Soort cursus Music Mix weekenden (o.a. wereldmuziek)
Bestemd voor Strijkers, hout- en koperblazers, een pianist, een accordeonist en een gitarist (niet voor blokfluitisten)
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 21 maart 2020 t/m 22 maart 2020
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Peter van Os
Prijs Derden: € 230,00 / Leden: € 210,00 / T/m 30 jaar: € 105,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 25,00
N.B.: De prijs is inclusief volpension. Lees s.v.p. de toelichting bij de locatie. N.B. Als je in seizoen 2019-20 meedoet aan twee Music Mix weekends dan krijg je 20 euro korting. Vul in bij opmerkingen op het inschrijfformulier als je hiervan gebruik wilt maken. De korting kennen wij na inschrijving toe. Je ontvangt daarvan een bevestiging.
Max. aantal deelnemers25
Uiterste inschrijfdatum21 december 2019   Schrijf je in voor deze cursus

In deze cursus komt honderd jaar filmmuziek voorbij!
We spelen bekende maar ook onbekende parels uit het onmetelijk grote repertoire. De composities van Ennio Morricone en Nino Rota behoren natuurlijk tot de bekendste, maar er is nog veel meer moois dat we niet ongespeeld kunnen laten. Bijvoorbeeld de muziek van Sjostakovitsj voor de film The Gadfly; de composities van Charlie Chaplin voor de film Limelight; de partituur die Bernard Hermann schreef voor Psycho,  de werken van Michel Legrand en Henry Mancini, die het thema van Pink Panther schreef.
Een aantal onvergetelijke scènes laten we dit weekend instrumentaal herleven!

Klik hier voor de link naar het evenement op Facebook van deze workshop... meer informatie

33476817050054
Reacties van cursisten

'Leuk, inspirerend, open sfeer. Prima dirigent!'

'Mooie arrangementen.'

'Vertoning van de filmbeelden heel erg leuk.'

 

Peter van Os

Peter van Os studeerde accordeon aan het Hilversums Conservatorium met als bijvakken piano, ensembleleiding en arrangeren. Zijn repertoire bestaat uit hedendaags-klassieke muziek, theatermuziek en (balkan)folklore. Als muzikant en componist werkte hij mee aan diverse jeugdtheaterproducties van o.a. Frank Groothof en Opera Xynix. Hij maakte twee producties met zijn eigen jeugdtheatergroep Theater Trovato. Peter geeft accordeonles en workshops balkan en klezmer aan diverse instellingen voor kunstzinnige vorming.