224280 - JUBILEUMCOMPOSITIE Huismuziek 70 jaar voor koor en orkest (tijdens jubileumviering)
Soort cursus Groot instrumentaal ensemble
Bestemd voor
zangers SATB en instrumentalisten. Maximaal twee pianisten die quatre mains willen spelen op een vleugel... meer informatie
Niveau ♪ t/m ♪♪♪♪
Datum 14 mei 2022
Tijd (-en) Start 13.00 uur, einde 16.15 uur, aansluitend borrel.
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Coert Bremmers
Prijs Derden: € 25,00 / Leden: € 25,00 / T/m 30 jaar: € 12,50
N.B.: Toehoorders zijn welkom; we vragen ze om een gift die ter plaatse kan worden voldaan. Koffie/thee zijn in de prijs inbegrepen. Overige consumpties voor eigen rekening. Wil je lunchen? Dat kan, geef dit op onder opmerkingen op het inschrijfformulier. De kosten voor de lunch zijn voor eigen rekening.
Max. aantal deelnemers80
Uiterste inschrijfdatum13 mei 2022   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Huismuziek viert op 14 mei 2022 haar zeventigste verjaardag! Een jaar later, wegens Covid-19. Om dit heugelijke feit luister bij te zetten heeft Reinout Godschalk een jubileumcompositie gecomponeerd. Hij is al tientallen jaren betrokken bij Huismuziek als docent, arrangeur en componist.
Reinout liet zich inspireren door de heilige Cecilia (ca.200 na Chr.), de Romeinse martelares en heilige die werd gedwongen te trouwen, terwijl zij celibatair wilde leven. Toen wereldse muziek klonk op haar bruiloft, zong Cecilia in haar hart tot God. Daarmee werd haar status als beschermheilige van de muziek beklonken. Reinout bevindt zich in illuster gezelschap. Menig componist ging hem voor met een lofzang op Cecilia.
Reinouts Ode aan de heilige Cecilia heeft de vorm van een drieluik. Het begint rustig: in de verte hoor je Cecilia aankomen. Zij is te herkennen aan het hoofdmotief: de eerste regel van het lied Ik zag Cecilia komen. Als ze dichterbij komt, blijkt uit de wilde muziek dat ze een vrolijke, tegendraadse en behoorlijk lastige dame is... meer informatie

Dabbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb jubileumbundelpresentatie
Coert Bremmers

Coert Bremmers studeerde muziekwetenschap, blokfluit en koordirectie. Hij is werkzaam als blokfluitdocent, koordirigent en als ensemblecoach. In Deventer, Zwolle, Apeldoorn en Amersfoort leidt hij instrumentale en vocale ensembles. Daarnaast is hij actief als cursusleider voor onder andere Huismuziek. Sinds enige tijd behoort de gemshoorn ook tot zijn favoriete instrumenten, ook in ensembleverband. Sinds de oprichting speelt hij in het Duits Nederlands Blokfluit Quartet, dat met enige regelmaat PopUpWorkshops en concerten geeft.

Misschien vind je deze cursussen ook interessant: