Cursus


213220 - Servische liederen
Soort cursus Wereldmuziek en Music Mix weekenden
Bestemd voor zangers SATB
Niveau ♪ t/m ♪♪♪♪
Data 20 november 2021 t/m 21 november 2021
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Srdjan Kekanovic
Prijs Derden: € 250,00 / Leden: € 230,00 / T/m 30 jaar: € 115,00 (max. 2 plaatsen).
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 25,00
N.B.: De prijs is inclusief volpension. Als je in een seizoen meedoet aan twee Music Mix weekends krijg je 20 euro korting. Vul in bij opmerkingen op het inschrijfformulier als je hiervan gebruik wilt maken. De korting wordt gegeven op het tweede weekend. Je ontvangt daarvan een bevestiging.
Max. aantal deelnemers24
Uiterste inschrijfdatum14 september 2021   Schrijf je in voor deze cursus

"Noćas me duša boli."
        (Mijn ziel doet pijn vanavond.)
Joegoslavische muziek is aantrekkelijk om naar te luisteren, vanwege de romantische sfeer, de meeslepende melodieën en de afwisseling van regelmatige en onregelmatige ritmes. Nog aantrekkelijker is het om de liedjes zelf te zingen! Dan proef je de sfeer pas echt. Servische liedjes staan vaak in mineur; de melancholie overheerst. Dat past bij de Slavische ziel, die ook goed tot uitdrukking komt als er twee- of driestemmig wordt gezongen. In de liedjes uit Slavonië en Vojvodina, beide gelegen in het noorden van Servië, proef je de Hongaarse invloed. Balkanmuziek zing je uit je hart. Je hersenen heb je alleen nodig om de tekst te onthouden... meer informatie

tamburasi_3 folklor1
Srdjan Kekanovic

Srdjan Kekanovic komt uit voormalig Joegoslavië. Hij werkte in het Operahuis van Osijek (nu Kroatië) in het operakoor. Hij trad regelmatig op voor radio en televisie en was te gast op verschillende muziekfestivals. In 1988 won hij een prijs op het Tamburica Festival in Zvuci Panonije. Sinds 1991 woont Srdjan in Nederland. Hij treedt op als troubadour (zang en gitaar) met zijn programma Ingeburgerd, waarin soms violiste Monique Lansdorp meespeelt. Srdjan geeft ook workshops Stara gradska pjesma: Balkansmartlappen over (meestal onbeantwoorde of stukgelopen!) liefde.