233110 - Milonga en Milonga (tango-orkest)
Soort cursus Wereldmuziek en Music Mix weekenden
Bestemd voor
strijkers, houtblazers, accordeonisten, bandoneonisten, een contrabassist, een pianist en een (semi-akoestische) gitarist... meer informatie
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 18 maart 2023 t/m 19 maart 2023
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Gerard van Duinen
Prijs Derden: € 270,00 / Leden: € 250,00 / T/m 30 jaar: € 125,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 25,00
N.B.: De prijs is inclusief volpension. Als je in een seizoen meedoet aan twee Music Mix weekends krijg je 20 euro korting op het tweede weekend. Vul in bij opmerkingen op het inschrijfformulier als je hiervan gebruik wilt maken.
Max. aantal deelnemers15
Uiterste inschrijfdatum16 maart 2023   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

De milonga is een ritme uit de Argentijnse folklore. In de Argentijnse tango komen we twee soorten milonga tegen. De vrolijke en virtuoze stedelijke milonga (milonga ciudadana) in een snelle tweekwartsmaat staat haaks op de milonga van het platteland (milonga campera), die traag en lyrisch is. In dit weekend gaan we beide soorten spelen.
De twee stedelijke milongas, met veel melodieën in zestienden, vragen een hoge maar ontspannen energie. De twee plattelandsmilongas vragen juist een intense expressie op de trage, diepe puls. Een mooi en spannend contrast!
We spelen in de bezetting van het traditionele orquesta típica (balgen, strijkers, piano en contrabas), aangevuld met enkele houtblazers en akoestische gitaar. Geschikt voor muzikanten die hun instrument meer dan comfortabel beheersen en niet bang zijn voor snelle noten.

Over de Music Mix weekenden:
Deze bijzondere weekenden hebben een speciaal plaatsje in ons hart en in dat van honderden cursisten... meer informatie

Reacties van cursisten

'Heel professioneel met veel aandacht voor details, goede uitleg ook individueel, geduldig, sympathiek'.
'Erg prettig, duidelijke aanwijzignen. Midi-opnames en bladmuziek van te voren was fijn'' .
'Inspirerend, heel goede leiding, duidelijk dirigerend'.
'Prachtige muziek. Had niet durven hopen dat het zo goed zou lukken, zowel qua stijl als niveau. Geweldige, enthousiaste docent!'.

 

La_Bocca_tango index
Gerard van Duinen

Gerard van Duinen is bandoneonist, arrangeur en componist, gespecialiseerd in Argentijnse tango. Hij treedt regelmatig op met zijn duo Walton/van Duinen, zangeres Jeannine Flores in Fadango en zijn orkest La Barra. Hij is dirigent en arrangeur van meerdere amateur tango-orkesten en geeft regelmatig workshops voor onder meer Buitenkunst en Huismuziek. Voor meer informatie klik hier.

Misschien vind je deze cursussen ook interessant:
Introductie in Zuid-Amerikaanse ritmiek VIDEOLESSEN Introductie in Zuid-Amerikaanse ritmiek VIDEOLESSEN

Ritmische scholing en een introductie in Zuid-Amerikaanse ritmiek door Michael de Miranda in drie videolessen van een uur. Bij elke les krijg je een bladmuziekbijlage. Deze lessen zijn voor zowel beginnende als gevorderde spelers interessant. Les 1: Ritmische basiskennis en Cubaanse ritmesles 2: 6/8 en 12/8 maatsoortenles 3: Braziliaanse ritmes.Onze videolessen zijn professionele filmopnamen van lessen die je in je eigen tempo kunt volgen. Het is niet live! Bekijk de teaser... lees meer