Cursus


234280 - C.Ph.E. Bach, Haydn en Mozart voor strijkers
Soort cursus Instrumentaal
Bestemd voor strijkers, stemming A= 440 Hz.
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Datum 27 mei 2023
Tijd (-en) 10.00-17.00 uur
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Rebecca Huber
Prijs
(onder voorbehoud van prijsstijgingen, zie alg. voorwaarden)
Derden: € 115,00 / Leden: € 105,00 / T/m 30 jaar: € 52,50
N.B.: De prijs is inclusief koffie/thee en lunch. Wie ook de webinars volgt krijgt 10 euro korting! Deze wordt na inschrijving toegekend. Those who also attend the webinars will receive a 10 euro discount! This will be awarded after registration.
Max. aantal deelnemers20
Uiterste inschrijfdatum27 april 2023   Schrijf je in voor deze cursus

‘Oude muziek’ omvat de afgelopen jaren meer dan middeleeuwen, renaissance en barok. Ook bij muziek uit latere periodes wordt de historische uitvoeringspraktijk bestudeerd. Musici en musicologen passen de theorieën over de uitvoeringspraktijk uit de klassieke periode toe op werken van componisten als Haydn, Mozart en Beethoven en werpen zo nieuw licht op hun muziek. Rebecca vertelt er alles over in twee webinars. Ze geeft een overzicht van de veranderingen die plaats vonden in de korte overgangsperiode tussen de klassieke en romantische periode (1780-1820). Aan bod komt: het effect van de Franse revolutie op de uitvoeringspraktijk, Beethoven en het ontstaan van de ‘self made musician’ en een aantal prominente musici uit die tijd die traktaten schreven over stilistische gebruiken... meer informatie

Huber, Rebecca string-quartet-1349888995-view-0
Rebecca Huber

Rebecca Huber is violiste, gespecialiseerd in de historische uitvoeringspraktijk. Ze is een actieve vertolker van kamer-, orkest- en solorepertoire, en geeft les aan musici over de hele wereld. Ze studeerde viool aan het Oberlin Conservatory of Music in de VS en vervolgde haar studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Kati Debretzeni, waar ze haar Masters in barokviool behaalde. Sinds 2012 is Rebecca artistiek leider en concertmeester van ensemble Heliosfero, dat veelvuldig heeft opgetreden in heel Europa en Mexico. Ensemble Heliosferfo heeft een academie ter ondersteuning van jonge musici die oude muziek willen studeren, ongeacht het land waar zij wonen of hun economische situatie.
Rebecca treedt op met tal van kamermuziekensembles en orkesten. Momenteel is ze een vast lid van het Belgische B’Rock, concertmeester van het Ribatutta-ensemble en violiste van het Richter-ensemble dat onlangs hun eerste album van Schönberg, Webern en Berg strijkkwartetten uitbracht op Passacaille. Ze werkt ook regelmatig samen met Opera2day, meest recentelijk als concertmeester van het podiumorkest in de theatrale productie van Amadeus die met meer dan 70 shows door heel Nederland toerde. Rebecca’s passie omvat ook hedendaags repertoire: zij trad op met Cepromusic in Mexico City, en is een vaste violiste bij Modelo 62 in Nederland. Ze is ook regelmatig in de Verenigde Staten en Mexico, met ensembles als Sarasa in Boston, Ars Lyirca in Houston, en zij werkt regelmatig samen met het barokorkest van de Nationale Universiteit van Mexico-Stad en in Curitiba Brazilië op het Oficina-festival. Rebecca is docent strijkkwartetten aan de afdeling oude muziek van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en geeft een cursus ondernemerschap voor 4e jaars bachelorstudenten en pedagogiek aan barokviolisten.

Misschien vind je deze cursussen ook interessant:
De geschiedenis van de sonate VIDEOLESSEN De geschiedenis van de sonate VIDEOLESSEN

De Geschiedenis van de sonate in 5 videolessen van anderhalf uur. Docent Erik Visser belicht de sonate door de eeuwen heen vanuit een historisch perspectief.Bij elke les krijg je: - een lijst met muziekfragmenten (op YouTube en op Spotify) met toelichting en een muziektermenlijst - bladmuziek van de geluidsfragmenten. Totaal meer dan 50 geluidsfragmenten met bladmuziek!Onze videolessen zijn professionele filmopnamen van lessen die je in je eigen tempo kunt volgen... lees meer