234280 - C.Ph.E. Bach, Haydn en Mozart voor strijkers
Soort cursus Instrumentaal
Bestemd voor strijkers, stemming A= 440 Hz. ALLEEN NOG PLEK VOOR VIOLISTEN
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Datum 27 mei 2023
Tijd (-en) 10.00-17.00 uur
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Rebecca Huber
Prijs Derden: € 115,00 / Leden: € 105,00 / T/m 30 jaar: € 52,50
N.B.: De prijs is inclusief koffie/thee en lunch. Wie ook de webinars volgt krijgt 10 euro korting! Deze wordt na inschrijving toegekend. Those who also attend the webinars will receive a 10 euro discount! This will be awarded after registration.
Max. aantal deelnemers20
Uiterste inschrijfdatum25 mei 2023   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

‘Oude muziek’ omvat de afgelopen jaren meer dan middeleeuwen, renaissance en barok. Ook bij muziek uit latere periodes wordt de historische uitvoeringspraktijk bestudeerd. Musici en musicologen passen de theorieën over de uitvoeringspraktijk uit de klassieke periode toe op werken van componisten als Haydn, Mozart en Beethoven en werpen zo nieuw licht op hun muziek. Rebecca vertelt er alles over in twee webinars. Ze geeft een overzicht van de veranderingen die plaats vonden in de korte overgangsperiode tussen de klassieke en romantische periode (1780-1820). Aan bod komt: het effect van de Franse revolutie op de uitvoeringspraktijk, Beethoven en het ontstaan van de ‘self made musician’ en een aantal prominente musici uit die tijd die traktaten schreven over stilistische gebruiken.
Je kunt je hier opgeven voor de webinars op 15 en 22 mei om 20.00 uur (deelnemen of terugkijken). Voertaal is Engels, voor zowel de webinars als de cursus... meer informatie

Huber, Rebecca string-quartet-1349888995-view-0
Rebecca Huber

Rebecca Huber is violiste en gespecialiseerd in historische uitvoeringspraktijk. Ze is een actieve vertolker van kamer-, orkest- en solorepertoire en geeft les aan musici over de hele wereld. Ze studeerde viool aan het Oberlin Conservatory of Music in de VS en vervolgde haar studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Kati Debretzeni, waar ze haar master behaalde. Rebecca is artistiek leider en concertmeester van ensemble Heliosfero, dat concerten geeft in Europa en Mexico en een academie heeft voor jonge musici die oude muziek willen studeren, ongeacht het land van herkomst of economische situatie. Ze geeft concerten met tal van kamermuziekensembles en orkesten, waaronder B’Rock, het Ribatutta-ensemble en Richter-ensemble en werkt ook regelmatig samen met Opera2day en ze speelt ook graag hedendaags repertoire. Rebecca is regelmatig in de Verenigde Staten en Mexico, met ensembles als Sarasa in Boston, Ars Lyirca in Houston, en het barokorkest van de Universiteit van Mexico-Stad. Ze is docent strijkkwartetten aan de afdeling oude muziek van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Misschien vind je deze cursussen ook interessant:
De geschiedenis van de sonate VIDEOLESSEN De geschiedenis van de sonate VIDEOLESSEN

De Geschiedenis van de sonate in 5 videolessen van anderhalf uur. Docent Erik Visser belicht de sonate door de eeuwen heen vanuit een historisch perspectief.Bij elke les krijg je: - een lijst met muziekfragmenten (op YouTube en op Spotify) met toelichting en een muziektermenlijst - bladmuziek van de geluidsfragmenten. Totaal meer dan 50 geluidsfragmenten met bladmuziek!Onze videolessen zijn professionele filmopnamen van lessen die je in je eigen tempo kunt volgen... lees meer